Let op: de locatie is ivm weersomstandigheden gewijzigd: alles is in de dorpskerk! Alle Dorpskerk vrijwilligers zijn uitgenodigd.

Net als voorgaande jaren organiseert de Kerkenraad een avond voor alle vrijwilligers van de Dorpskerk. Dit jaar willen we jullie uitnodigen voor een gezellig samenzijn: op in de tuin van Pand Achterom adres: Achterom 1, Blaricum Zonder al jullie werk zou de kerk niet kunnen bestaan, schroom dus niet en geef je op voor deze gezellige avond ! Op deze avond blikken we kort terug op het afgelopen jaar en kijken we alvast vooruit naar de toekomst. Tevens besteden we aandacht aan de vrijwilligers, waarvan we afscheid nemen en begroeten we ook enkele nieuwe vrijwilligers! De kerkenraad zorgt voor koffie/thee met wat lekkers gevolgd door een borrel; jullie zijn allen van harte welkom- eventueel samen met uw partner! Namens de kerkenraad nodigen we jullie van harte uit.

Bas Reitsma,
Voorzitter Kerkenraad Protestantse Gemeente te Blaricum

In verband met de organisatie stellen wij het op prijs indien u zich aanmeldt voor 13 juni 2024 via: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

In overleg met kerkhofbeheerder Harry van Schaik is op het kerkhof van de Dorpskerk een gedachtenisplek aangelegd.

Als u voor de toren staat, is die op het rechterdeel van het kerkhof onder een boom te vinden. Hier kunt u op bijzondere dagen uw overleden dierbaren gedenken die gecremeerd zijn of elders begraven zijn, bijv. door daar de bloemen die u met Pasen en op Gedachteniszondag worden uitgereikt, neer te leggen.

Henk Aertsen

Donderdag 9 mei 7.00 uur (foto gemaakt op de Tafelberg door Anne-Marie de Fouw)

Het is inmiddels een traditie in onze Dorpskerk. Vroeg in de ochtend gaan we weer 
wandelen. Iedereen is welkom. We starten om 7.00 uur vanaf het pand Achterom en maken een wandeling van ongeveer anderhalf uur in onze eigen mooie omgeving. We genieten van de natuur en de stilte. 

Onderweg is er ruimte voor een korte overdenking, een gebed of gedicht. Na afloop is er een eenvoudig ontbijt in het Achterom. Aansluitend gaat ds. Petra Barnard voor in een korte Hemelvaartsviering. Bij goed weer doen we dit in de tuin van het Achterom. Anders wijken we uit naar de consistorie van de kerk. Deze vroege wandelochtend is minder geschikt voor jonge kinderen in verband met de rust en de stilte. Ook voor honden is het minder geschikt. 
Komt u met ons meewandelen? Bent u niet zo goed ter been, maar wilt u toch meedoen met het ontbijt en de korte viering? Ook dan bent u welkom! 

Foto's: Korte dienst in de tuin van het Achterom, voorganger: ds Petra Barnard.

Tuin Achterom, met uitzicht over het gazon, richting de toren van de Dorpskerk.

 

Op Hemelvaartsdag (9 mei) én vanáf  zondag 2 juni  t/m de Startzondag (15/9) kunnen we na de kerkdienst koffiedrinken in de tuin van ’t Achterom.

Voor het neerzetten van het tuinmeubilair uit garage op terras hebben we een team van 5 mannen, maar die zijn ook weleens met vakantie of elders. Dus zoeken we nu een aanvulling voor dit team.

Het kost je max. een half uur op zondagmorgen tussen 9.00 - 9.30 uur. Ben je beschikbaar, dan graag je bericht aan Anne-Marie de Fouw, tel. 06-21230727, want het rooster is in de maak.

Mede namens Mark van Hornsveld, Jan van Vembde, Wim Heijnen, Peter Schreiber en Henk Oort met een hartelijke groet!

Vorige maand heeft u kunnen lezen dat de vijftig losse stoelen die voor in de kerk staan, worden vervangen. De reden hiervoor is dat het verplaat­sen en tijdelijk opslaan van deze loodzware stoelen bij verhuur van de kerk een te zware last is geworden. De kerkenraad heeft daarom besloten veertig lichtere, stapelbare en eenvoudig verplaatsbare stoelen aan te schaffen.

Op 15 februari zijn de nieuwe stoelen aangekomen. Een klein team (Tjeerd, Berend, Jan/vV en Henk) heeft de oude stoelen naar het fietsenhok versjouwd; die wordende in de komende dagen opgehaald door "Oerboer" Willem die soms wel eens lezingen geeft in zijn boerderij. Dan kunnen de mensen ook zitten. De nieuwe stoelen zijn inmiddels geïnstalleerd. 

Klik op de groene knop om de uitzending, nu of later op uw computer, tablet of telefoon te bekijken.

Of:

Via www.kerkomroep.nl  waar de dienst (alleen) is te beluisteren.

De actuele Orde van dienst vindt u hier (eerdere OvD's vindt u hier).

Hoe werkt uitzending gemist.

Wanneer u op de groene knop hierboven klikt,  komt u op de website van Kerkdienst gemist.

Daar ziet u wat er nu wordt uitgezonden, maar ook wat al eerder is uitgezonden.

Nu kunt u klikken op de door u gewenste muziek of kerkdienst die u wilt zien en beluisteren.

ZINGEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST!

U zingt graag maar beperkt dat tot die keer dat niemand het hoort of tijdens een kerkdienst als u ‘veilig’ kunt opgaan in het geheel.
U heeft geen behoefte solist te worden maar zou het wel leuk vinden in een groep te zingen, samen met mensen die ook graag hun stem gebruiken om éénstemmig of meerstemmig van allerlei muziek te genieten.

Voor al deze mensen is er plaats in de Cantorij van de Dorpskerk te Blaricum waar o.l.v. cantor Peter den Ouden het plezier in zingen op de voorgrond staat. U zult ervaren dat men al snel tot een verrassend resultaat kan komen, een resultaat dat interessant is voor geoefende en minder geoefende zangers.

Het diverse repertoire van de cantorij dient allereerst als ondersteuning van de gemeentezang en is in andere literatuur tevens een verrijking van de liturgie. Wij nodigen u graag uit om deze vocale ‘ervaring’ en ‘uitdaging’ aan te gaan en geheel vrijblijvend een repetitie bij te wonen! Wij repeteren elke woensdagavond van 19.00 - 20.30 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan in Blaricum. Meldt u van te voren wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. zodat er voor extra partituren gezorgd kan worden.