Gemeenteleden die regelmatig een bijdrage aan de kerk geven, kunnen dat vastleggen in een overeenkomst, zodat de gift volledig fiscaal aftrekbaar is.

De Protestantse Kerk in Nederland is door de Belastingdienst erkend als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Wie aan zo’n instelling een gift geeft, mag dat bedrag aftrekken van de inkomstenbelasting. Bovendien is de ontvangende instelling vrijgesteld van schenk- en erfbelasting. De Protestantse Kerk heeft van de belastingdienst een groepsbeschikking ontvangen. Deze is van toepassing op alle tot de kerk behorende rechtspersonen (de plaatselijke gemeenten, diaconieën en classicale vergaderingen). Zij krijgen allemaal met de nieuwe ANBI-regelgeving te maken.

RSIN/fiscaal nummer protestantse gemeente Blaricum is: 002608534
 KVK-nummer  Protestantse gemeente te Blaricum: KVK 76483959

RSIN/fiscaal nummer  van de Diaconie te Blaricum is: 824133596
KVK-nummer Diaconie Protestantse gemeente Blaricum:  KVK 76484025

Voor het belastingformulier voor overeenkomst voor een periodieke gift in geld kunt u hierop klikken.
Het adres van de Protestantse gemeente Blaricum is Torenlaan 16, 1261GD Blaricum

Voor het bestuur van de dorpskerk zie bij Onze Kerkenraad.

Voor de Kerkbalans brochure 2023 klik hier

ANBI info Kerkenraad

Ons RSIN/fiscaal nummer is 002608534
Ons  KVK-nummer: 76483959

Contactpersoon is de Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de kerkenraad.

Voor het ANBI-transparantie document klikt u hier; dit omvat de in het kader van de ANBI-transparantie door de  Protestantse gemeente te Blaricum, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland, te publiceren gegevens.

Hier vindt u het Beleidsplan 2021-2026 Protestantse Gemeente te Blaricum

ANBI info Diaconie 

RSIN/fiscaal nummer van de Diaconie is 824133596
KVK nummer: 76484025

Contactpersoon is de ambtelijk secretaris, per email te bereiken via het Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. van de diaconie.

Voor het ANBI-transparantie document klikt u hier; dit omvat de in het kader van de ANBI-transparantie door de Diaconie van de Protestantse gemeente te Blaricum, behorende tot de Protestantse Kerk in Nederland, te publiceren gegevens.

Hier vindt u het Beleidsplan (2021) van de Diaconie.