Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Het was een stralende middag, die donderdag de 28e oktober, toen wij met 10 personen van Cie Kruispunt vertrokken vanaf de Dorpskerk naar Spakenburg. We besloten via het pontje te gaan bij Eemdijk, op zich al een leuke tocht, maar helemaal met dit mooie weer.

Ons doel was het Spakenburgs Museum, waar een tentoonstelling was over vis in het algemeen en het gebruik met name van de huid daarvan. Wat ze daar allemaal niet mee kunnen doen……o.a. boekomslagen, zoals b.v. de omslag van de oude kerkbijbel bij ons in de kerk, was gemaakt van vissenhuid. Als je goed kijkt, kun je nog iets van de schubben daarop zien. Men maakt er kleding van en schoenen. Er worden zelfs workshops hierover gegeven.

Zo is er ook een schoolklasje te zien uit vroeger tijden met leerlingen in de schoolbanken en een meester voor de klas, een grutterswinkeltje, huiskamers etc.

Geen idee dat het museum zo groot en veelomvattend was. Door Corona hadden we het geluk, dat we met 2 gidsen gingen. De onze vertelde ons alles over het leven zoals het vroeger werd geleefd en de klederdracht door de jaren heen. Zelf droeg ze ook klederdracht, maar het dragen daarvan door deze mevrouw, is nu beperkt tot het museum en de Spakenburgse feestdagen.

De klederdracht-tentoonstelling komt deels uit het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen en is hier tijdelijk. Daarna gaat deze tentoonstelling naar andere musea.

Na afloop was er natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee met iets lekkers.

Zo sloten we deze gezellige, maar ook leerzame middag af, waar we echt van hebben genoten!

 

 

Koffieochtenden
Onze cie. gaat alweer z’n twaalfde seizoen in. Ditmaal starten we op vrijdag 15 oktober. Niet in het ons zo vertrouwde Achterom, maar in de Consistoriekamer zullen onze koffie ochtenden plaatsvinden, om voldoende afstand te kunnen houden.

De koffie-ochtend in de Consistoriekamer zal elke eerste- en derde vrijdag-ochtend van de maand zijn. Bent u 70-plus, dan bent u van harte welkom tussen 10.00 en 12.00 uur.

Uitje in de buurt
Daarnaast vindt op de laatste donderdag 
van de maand het ‘uitje in de buurt’ plaats. Meer info leest u elders in deze rubriek.

Voor informatie Anne-Marie de Fouw, 06-2123 0727

Hartelijke groet,
Bep, Sabine, Tiny en Anne-Marie

Voor iedereen! Wat is er heerlijker dan een kop warme chocomel na een natuurwandeling over de Tafelberg? Misschien wel koud buiten, maar wandelen kán! Op anderhalve meter afstand gaan we hier anderhalf uur de tijd voor nemen. Wat een uitdaging, maar het gaat ons lukken! 

U behoeft zich niet op te geven, maar we vertrekken op tijd: om 13.30 uur bij de Parkeerplaats van de Tafelberg. Zorgt u voor goede wandelschoenen? Uw trouwe viervoeter mag ook mee, mits aangelijnd. En neem uw QR-code mee ivm de chocomel op het terras na afloop!  

Aanmelden Info bij Anne-Marie de Fouw, telnr. 06-21230727 of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Zoals bekend, is ‘Torenhof’ in transitie van verzorgingshuis naar verpleeghuis. Dus: intern grootscheeps verbouwen met gevolgen ook voor de kerkdienst, die daardoor niet meer in zaal ‘De Lawei’ kon plaatsvinden. Ondertussen stak ook nog Corona de kop op, waardoor het huis hermetisch op slot ging.

Nu dit hopelijk verleden tijd is, pakken ds. Tanja Viveen en activiteitencoördinator Marieke de Bruin van Torenhof samen met voorgangers van Dorpskerk en St. Vituskerk en hun vrijwilligers de kerkdiensten weer op. Een aantal vrijwilligers gaf inmiddels aan te willen afzwaaien. Hen willen we dankzeggen voor hun tomeloze inzet: Tiny de Wit & Ina Beffers. Petje af voor jullie! Maar ook is het verheugend dat anderen, zoals Gradie Hoekstra zich blijven inzetten met een aantal nieuwe vrijwilligers.

Vanaf september zullen de kerkdiensten steeds in de EVEN weken plaatsvinden, aanvang woensdag 10.30 uur. Dus steeds om de veertien dagen een protestantse of katholieke viering.

We hopen met elkaar op  een vruchtbare samenwerking, die ten goede komt aan de bewoners.

Anne-Marie de Fouw

 

Bent u 70 plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405 of  Sabine van Dijk 035-6937258.
Tot het cie. Kruispunt-team behoren verder: Bep Boekenstein en Tiny de Wit. 

(Bent u slecht ter been? Er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727 of met Tiny mobiel: 06-27893104)