Vrijdag 21 juni van 10.00 -12.00 uur Koffieochtend  
I.v.m. het begin van de zomer lezen we elkaar zomerse gedichten voor. U bent van harte welkom voor een lekkere cappuccino, maar zwarte koffie is ook mogelijk! 

Donderdag 27 juni Uitje in de buurt
Vertrek vanaf ’t Oranjeweitje om 13.30 uur: ‘UITJE IN DE BUURT’ wordt georganiseerd door Cie. Kruispunt.

Via een mooie route bezoeken we deze maal de Theetuin-Noot in Weesp!
Op een van de vier bastions van deze oude vestingstad ligt een prachtige tuin,al 40 jaar verscholen achter  de Vestingwal. Deze historische plek op de schans is eengroene oase van rust, een uitgelezen plek voor deze eerste theetuin van Nederland. Opgezet en ontworpen door Jacqueline van der Kloet,Staan Gall en Niek Roozen. Zij zagen hier de perfecte locatie om hun droom terealis eren, een inspirerende modeltuin, bijzondere planten en potten en een sfeervol theehuis.
Gezellig als u meegaat! U kunt zich opgeven bij Cie Kruispunt teamleden: Sabine van Dijk, tel. 06-5272 2772 of Anne-Marie de Fouw, tel. 06-2123 0727.

NB Indien het regent, wordt er een alternatief programma samengesteld, neemt u voor de zekerheid uw museumkaart mee! We verheugen ons erop deze middag wederom samen op pad te gaan!

Hartelijke groet, Anne-Marie, Bep, Monique, Sabine en Tiny

 

terugblik (1)

Op donderdag 25 januari ontmoetten wij tijdens ons ‘uitje in de buurt’ in het Huizer Museum de kunstschilder Cor van Tricht. Hij gaf uitleg over zijn schilderijen die daar tentoongesteld hingen. Bijvoorbeeld dat het niet eenvoudig is om een sneeuwlandschap te schilderen met al die kleuren wit, zoals bij het geheel in sneeuw getooide Blaricumse tolhuis.

terugblik (2)

Voorafgaand aan advent hadden we op 30 november een fijne middag bij de kerststallententoonstelling in Museum Oud Soest, waar Pim de Boer ons rondleidde. In de pauze nam ds. Jurjen ons mee in een inspirerend verhaal over Franciscus, de man die achthonderd jaar geleden vele volkeren aanmoedigde kerstgroepen samen te stellen.

terugblik (3)

Voor de foto's van Jan van Vembde van het uitje naar Hoorn en Medemblik, september vorig jaar, klik hier.

 

ALGEMENE INFORMATIE

 
Commissie Kruispunt organiseert voor onze actieve 70-plussers:

  • Op de 1e en 3e vrijdag van de maand: 'Koffiepunt'
  • Op de laatste donderdag van de maand: ‘Uitje in de buurt’ 
    Gezamenlijk vertrekken we dan per auto naar een tentoonstelling of iets dergelijks in de buurt.
  • Eens per jaar: Seniorenuitje
    We gaan dan naar een bestemming die ietsje verder weg ligt en waarbij we meestal een hele dag op stap zijn. We zijn busy met de voorbereidingen van een Seniorenuitje in september.

Opgeven of informatie bij:
Anne-Marie de Fouw, 06 2123 0727 
Bep Boekensteijn, 06 5310 1347 
Sabine van Dijk, 06 5272 2772 of
Tiny de Wit, 06 2789 3104