Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

De laatste donderdag van deze maand valt precies op Hemelvaartsdag, dus dan komen we ’s middags niet bijeen voor het ‘uitstapje in de buurt’. Een bijzonder uitstapje vindt echter twee dagen later plaats, op zaterdag 1 juni, en daarvoor gaan we met elkaar naar de Meentzoom, waar de Ruitervereniging ‘Stad & Lande Ruiters’ de Samengestelde Menwedstrijden houden op ‘t Harde.

Vorig jaar namen ruim 100 aanspanningen deel aan dit tweedaagse evenement (vrijdag en zaterdag) en strijden tegen elkaar. Het belooft een waar spektakel te gaan worden!

We vertrekken om 12.00 uur per auto vanaf het Oranjeweitje en gebruiken bij de wedstrijd een eenvoudige lunch!
Opgeven bij Tiny 06-2789 3104 of Anne-Marie 06-2123 0727 van  Cie Kruispunt.

Op vrijdag 10 mei a.s. van 10-12u vindt er in Pand Achterom een koffie-ochtend plaats. En omdat in mei alle vogels een ei leggen, krijgt u een ‘vogelnestje’ bij de koffie en lezen we aan elkaar wat gedichten voor over de lente. Beleef de lente, maar dan in het Achterom! Heeft u een mooi gedicht, neemt u het mee?

 

Vanaf half januari  2019 zijn er voorlopig geen kerkdiensten in de Torenhof op woensdag (om de week) in verband met een verbouwing.

 

Sinds een tijdje is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er - opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Dit is ds Tanja Viveen en zij werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt ds Tanja Viveen.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt ds Tanja Viveen, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. "Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op". De geestelijke verzorgster hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit- van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405 of  Sabine van Dijk 035-6937258.
Tot het cie. Kruispunt-team behoren verder: Monique van Riemsdijk en Tiny de Wit. 

(Bent u slecht ter been? Er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727 of met Tiny mobiel: 06-27893104)

Bijeenkomsten:

- elke tweede vrijdag van de maand is er “Koffiepunt” van 10.00- 12.00 uur in het Achterom, adres Achterom 1, Blaricum. Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers.

- elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een ‘uitje in de buurt’. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich in het Achterom, waarna we vertrekken per auto en soms te voet! 

Voor de volgende activiteit kijk op deze website onder ‘Agenda’ !