Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Vrijdag 20 januari 2023 10.00 - 12.00 uur Koffiepunt-ochtend.
Zoals altijd in ’t Achterom.

Donderdag 26 januari vertrek 13.15 uur ‘Uitje in de buurt’:
Ooit bij een workshop van Edith Casteleijn geweest? Dan weet je dat een tentoonstelling waarvoor o.a. aan haar advies is gevraagd over de facetten van Gospelmuziek, bijzonder moet zijn. Reden voor de cie. Kruispunt ‘het uitje in de buurt’ van donderdag 26 januari 2023 naar Museum ‘Catharijne Convent’ te laten gaan voor de tentoonstelling “Gospel. Muzikale reis van kracht en hoop”. Een reis langs het onderbelichte verhaal van een muziekgenre en lifestyle. Met artiesten als Mahalia Jackson en Aretha Franklin, maar ook met Martin Luther King en Elvis Presley. Gospel leeft! En niemand leeft gospel zoals de geweldige zangeres én co-curator Shirma Rouse. Bijzondere historische video- en audiofragmenten, interviews en concerten van de meest iconische gospelartiesten aller tijden worden getoond. En aldus het NRC: "Het is vrijwel onmogelijk om niet dansend door de statige kloostergangen van het Utrechtse museum te lopen!” 

We gaan het beleven! Vertrek is om 13.15 uur vanaf het Oranjeweitje per auto. De kaartjes zijn gereserveerd, aanmelden bij Anne-Marie de Fouw, 06-21230727.

Met een allerhartelijkste groet,

Bep, Tiny, Sabine, Anne-Marie 

 

 

Via het weidse landschap van Flevo- en Noordoostpolder ging ons uitje met onze jonge senioren, ook ds Jurjen was erbij! naar het Unesco Werelderfgoed Ir. D.F. Wouda Gemaal, het grootste nog werkende stoomgemaal ter wereld. In het restaurant met een panoramisch uitzicht over het IJsselmeer werd van koffie met  Oranjekoek gesmuld, en dat kon ook suikervrij! Na een film in de bioscoopzaal over de werking van het gemaal, werden we in een snelle en een wat langzamere groep rondgeleid.

De Friese wateren vormen een soort web van kanalen, sloten en meren, die allemaal met elkaar in verbinding staan. Het gemaal gaat aan, als het water in de boezem te hoog komt te staan, bijv. na hevige regenval, iets wat ons tot die 22e sept. nog niet ten deel was gevallen! Maar goed, dan  stroomt het achterland niet over! Onze ervaren rondleiders boden ons zeer veel informatie en Jan van Vembde maakte aardig wat foto’s, waar we in de winter iets mee gaan doen.

Vervolgens stapten we in de touringcar van Mike en bracht hij ons langs de Waterpoort naar het centrum, waar het jaarthema: ‘Blaricum aan tafel met de Dorpskerk’  gevierd werd in Proeflokaal Sneek, met bijzondere soepjes, broodjes, bladerdeeghapjes, salades (én frites ipv de gebruikelijke kroket!). Olv Sabine en Bep volgde een wandeling door de binnenstad naar het Fries Scheepvaartmuseum, waar Tiny en Anne-Marie drukdoende waren met de Museumkaarten, een uitkomst voor ons budget! In dit museum zijn, behalve veel scheepvaart gerelateerde kunst en voorwerpen, ook mooi zilverwerk waaronder een scala Avondmaal-bekers te bewonderen. Door gesprekken met zovele bekenden van de Dorpskerk vloog de dag om, maar niet voordat menigeen nog een zonnig terrasje of een toefzakje Dumkes scoorde.

Kortom: een gezegende dag!

Met een groet, Cie Kruispunt  

Cie. Kruispunt organiseert:

Vrijdag 18 november ‘Koffiepunt-ochtend’ van 10.00 -12.00 uur
Dit is voor onze 70+ senioren in ‘t Achterom.

Donderdag 24 november 14.00 -17.00 uur met vertrek 14.00 uur Oranjeweitje ‘Uitje in de buurt’ naar Soest, naar Tuincentrum Vaarderhoogt dat dan in Kersttaferelen gehuld is met een ‘Anton Pieck-dorp’. Hier zal het team van Kruispunt ook alvast wat inkopen doen voor donderdag de 15e december.
Gaat u mee? Gaarne uiterlijk 23 nov aanmelden bij het team Cie.Kruispunt? ! Bep Boekenstein, 06-53101347, Sabine van Dijk, 035-6937258, Anne-Marie de Fouw 06-21230727 of Tiny de Wit 06-27893104

Vrijdag 2 december ‘Koffiepunt-ochtend’10.00 -12.00 uur
Voor 70+ senioren in ’t Achterom.

Donderdag 15 december  Kerst-bloemschikmiddag 14.00 -16.00 uur
Dit is voor onze 70+ senioren in de consistorie van de Dorpskerk. Om de vreugde van het Kerstfeest over te brengen aan onze geliefde ouderen en zieken, die niet meer de deur uit kunnen om onze bijeenkomsten te bezoeken,  maken we mooie kerststukjes. Ivm aanschaf materialen svp voor 12 december aanmelden bij cie Kruispunt! Bep Boekenstein, 06-53101347, Sabine van Dijk, 035-6937258, Anne-Marie de Fouw 06-21230727 of Tiny de Wit 06-27893104

Cie Kruispunt zal over het Seniorenuitje op 22 september in het volgende kerkblad verhalen.


Komende maand ontvangen wij u gaarne bij de koffieochtenden op de vrijdagen 7 en 21 oktober van 10.00 -12.00 uur in het Achterom.

Het "uitje in de buurt" is op donderdag 27 oktober.

Heeft u nog een vraag, stelt u deze dan aan Cie. Kruispunt (06-21230727).

Hartelijke groeten van
Bep, Tiny, Sabine en Anne-Marie

Dit jaar gaat het seniorenuitje naar Friesland en staat in het teken van water!

Op 22 september 2022 om 9.00 uur vertrekt de touringcar naar Lemmer, de poort van Fryslân om het grootste nog functionerende stoomgemaal, het Ir. D. F. Woudagemaal, te bezoeken. Dit Unesco Werelderfgoed vertelt een actueel verhaal over klimaatverandering en waterbeheer.

Hierna zetten we koers naar waterstad Sneek, de op twee na grootste stad van Friesland. Als we de binnenstad van Sneek inrijden zien we de Waterpoort met zijn twee torens, en daarnaast fontein Fortuna. De Sneekweek, Grutte Pier en Beerenburg, er zijn nogal wat zaken waar deze Elfstedenstad bekend om staat. Onze lunch gebruiken we in de historische binnenstad. Daarna is er tijd Sneek te ontdekken, op eigen houtje óf met de groep. Wij zorgen voor een stadsplattegrond. Denkt u hierbij eens aan de Martinikerk. Friese kerken zijn vaak sober van inrichting, maar deze is dankzij de on-Fries mooie versieringen absoluut de moeite waard.

Neem ook uw museumkaart mee voor het Fries Scheepvaartmuseum, want de geschiedenis van Sneek, de Friese scheepvaart en het Skûtsjesilen vindt u daar! Of dwaal door de binnenstad.

Cie. Kruispunt hoopt op een zegenrijke dag voor iedereen. Heeft u nog een vraag, stelt u deze dan aan Bep, Tiny, Sabine of Anne-Marie (06 2123 0727).

U kunt zich aanmelden bij Tiny (06-2789 3104) of bij Bep (06-5310 1347). Voor deze dag vragen wij een eigen bijdrage van € 25 per persoon. Uw deelname is definitief na overmaken van de eigen bijdrage op het speciale bankrekeningnummer t.n.v. Protestantse Gemeente Blaricum o.v.v. Seniorenuitje Friesland en het voor 10 september inleveren van het ingevulde aanmeldingsformulier bij Tiny of Bep.

Laatste donderdagen van de zomermaanden:
Op 28 Juli bezoeken we het Theehuis Rhijnauwen in Bunnik. Bij mooi weer maken we een wandeling van 1, 3 of 5 km. Bij slecht weer wacht ons allen een heerlijke pannenkoek! Vertrek om 13u bij de Dorpskerk.
Op 25 Augustus bezoeken we de Larense Poffertjeskraam. Vertrek om 15.00u bij de kerk. Aanmelden: Anne-Marie de Fouw (06-21230727)

Op 1e, 2e, 3e, vrijdag van de maand Koffie-ochtend op terras Achterom 1 van 10.00 -12.00 uur.

Met hartelijke groeten,

Bep, Sabine en Tiny.

Wat een prachtige ochtend was het donderdag 26 mei, Hemelvaartsdag!

Even voor zeven uur verzamelden zich twaalf gemeenteleden bij het pand Achterom voor een dauwtrapwandeling. De tocht ging via het dorp en de Blaricumse enggronden richting de Woensberg. Dit stukje Blaricum is nauwelijks veranderd en nog even landelijk als vroeger. De vogels begeleidden ons overal, want het was volop lente. Bij het Huizerhoogt aangekomen staken we over naar de Paviljoenweg en liepen langs bospaden richting de Tafelberghei. Onderweg even een rustpunt en tijd voor een passend gedicht over Hemelvaart.

Op de bekende hoogte met de bankjes stonden we wat langer stil. Wat een prachtig uitzicht over de heide. Ons thema deze ochtend was ‘naastenliefde’. Een van de wandelaars had daar gedicht en een persoonlijk verhaal over. Het ging over de angst en de zorgen over de oorlog in Oekraine. Maar ook over de betrokkenheid, solidariteit en naastenliefde die veel mensen – jong en oud - juist nu tonen!

Vervolgens wandelden we naar de schaapskooi in de hoop de kleine lammeren te kunnen zien. En inderdaad, juist toen we aan kwamen lopen, opende de herder de deuren van de schaapskooi en kwam de hele kudde naar buiten. Wat een timing! Inmiddels was onze wandeling al aardig gevorderd en werden enkele wandelaars al wat vermoeid. Dus tijd voor de terugtocht. Via de Bierweg wandelden we richting het dorp en bereikten zo weer pand Achterom.

Binnen konden we met z’n twaalven rond de grote tafel gezeten genieten van een heerlijk ontbijt. Veel was er om over na te praten. Het was een mooie en gedenkwaardige start van deze Hemelvaartsdag 2022.

Anneke van ‘t Hull

Hartelijk dank voor alle ideeën voor nieuwe momenten met cie. Kruispunt.

Ook dit jaar zijn we van plan een Seniorenuitje te organiseren!!!! Het wordt speciaal! Houd u a.u.b. donderdag 22 september alvast vrij in uw agenda! Meer informatie in het zomer-kerkblad.
Op vrijdagmorgen in de maanden juni, juli en augustus bent u op de 1e, 2e en 3e vrijdag van 10.00 -12.00 uur voor ons Koffiepunt-moment van harte welkom in ’t Achterom en bij mooi weer in de tuin.

Ook is er deze  zomermaanden een ‘uitje in de buurt’. Data: 30 juni, 28 juli  en 25 augustus met vertrek om 13 uur vanaf het Oranjeweitje. Vergeet uw museumkaart niet, dit is voordeliger dan een entreekaartje kopen!

Graag tot ziens! Tiny, Bep, Sabine & Anne-Marie (06-21230727)