Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 
Agenda

Agenda

WEEK 41                                                                                                                                                                        
Maandag 3 oktober 13.30 uur Kerkwandeling
We starten onze kerkwandeling bij de P van de Tafelberg. De eerste paddenstoelen zijn al gespot, misschien zien we er meer? We wandelen ongeveer anderhalf uur in een rustig tempo en rusten na afloop uit met een cappuccino of ander drankje op het terras. Iedereen mag mee! Aanmelden is niet nodig, maar we vertrekken altijd wel op tijd! Info bij: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinsdag 4 oktober, 11.00 uur Gebedskring in ’t Achterom.
Danken voor de zegeningen die we als gemeente ontvangen denk aan betrokkenheid bij elkaars levens en dat we er eenvoudig weg voor elkaar mogen zijn, ook doordeweeks; voor degenen, die een operatie moeten ondergaan, pas uit het ziekenhuis zijn gekomen, revalideren, en onze ouderen die soms op hoge leeftijd ervaren dat steeds minder kan. Voor onze jongeren dat ze keuzes moeten maken op school of op hun stage of in hun baan; wat kies je en wat niet en waarom? U bent van harte welkom mee te bidden! Info: Henny Redeker, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Het is de week tegen eenzaamheid. Deze week staat ontmoeting centraal. In Blaricum verschijnen er gedichten op verschillende plekken in het dorp. Gedichten die gaan over samen zijn, over meedoen en over verbondenheid. Zie www.blaricum.nl/komerbij.

Vrijdag 7 oktober van 10.00 -12.00 uur
U bent u welkom in Pand Achterom waar de cie. Kruispunt Koffiepunt organiseert. U bent - alleen of tezamen met een kennis, buur of vriend/vriendin – welkom! Onderlinge gesprekken over dagelijkse voorvallen, een bakrecept (en vandaag ook iets proeven!) een Bijbeltekst, een gedicht etc. Voor meer informatie: Bep Boekensteijn of Anne-Marie de Fouw, zie pagina 17 van het jaarboekje dat u van uw contactpersoon ontvangen hebt.

Zondag 9 oktober 2022, 15.00 uur.
Jos van der Kooy bespeelt het orgel en Jurjen Zeilstra en Aliëtte van der Wal lezen gedichten van Gerrit Achterberg, Hendrik Marsman, Martinus Nijhoff en Ida Gerhardt. Jos van der Kooy (1951) is sinds 1967 in binnen- en buitenland actief als kerk- en concertorganist. Hij is een vermaard improvisator. Als organist is hij verbonden aan de Raad van State in Den Haag en de Arminiuskerk in Rotterdam. Hij doceert aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Leerhuis in de Dorpskerk. 

Dinsdag 11 oktober 10.00-12.00 uur Leerhuis in de Dorpskerk
Dit keer gaat het over: Hendrik Marsman. In 2014 verscheen van de hand van prof. dr. Martien Brinkman het boek "Hun God de mijne" ? Het gaat over de God van Gerrit Achterberg, Hendrik Marsman, 8 Agenda Martinus Nijhoff en Ida Gerhardt’ en misschien wel de God van u en mij. Op een fascinerende en verrijkende wijze bespreekt Brinkman een aantal van hun mooiste gedichten. De bijeenkomsten zijn steeds op dinsdagochtend om de twee weken. Meldt u zich aan bij ds. Zeilstra. Meer informatie in Onderweg en de Jaargids.

De bijeenkomsten zijn steeds op dinsdagochtend, 27 september, 11 en 25 oktober, 8 en 22 november 10.00-12.00 uur. Meldt u zich aan bij ds. Zeilstra, het liefst per mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., of tel. 6247449. 

Voor de kerkdiensten, zie bovenaan deze website of klik hier.

Alle preken van ds Jurjen Zeilstra  zijn terug te lezen via ons archief voor Preken

Kijkt u mee met de kerkdienst via de livestream en wilt u toch bijdragen aan de collecten?

College van Kerkrentmeesters 
Als u hierop klikt, leest u de collecte-doelen van de komende zondagen in onze Dorpskerk Blaricum. Wilt u specifiek bijdragen aan het doel van een bepaalde kerkdienst, dan is dat mogelijk onder vermelding van de datum van de dag/ doel, liefst voor eind van de maand. Dit i.v.m. de administratie voor de specifieke doelen. U kunt overmaken op onze bankrekening: NL45RABO 0308 4012 39   

College van Diakenen  
Wij collecteren weer voor vele verschillende doelen, klik hier voor informatie. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL38RABO 0139807993, dan verdubbelt onze Diaconie uw bijdrage! Alvast voor uw Agenda: al de bijeenkomsten vinden plaats op de donderdagen nl.  29 september (inmiddels geweest!), 27 oktober, 24 november en 15 december. Voor meer informatie, kijk op deze website bij Ons kerkcafé. U kunt ook op de eigen website van het Kerkcafé kijken.