Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hattem, een Hanzestad (herkenbaar aan de vele fraaie koopmanshuizen in de binnenstad).

Vele kunstenaars vonden hun inspiratie hier door de ligging aan de IJssel, die ervoor zorgt dat Hattem vrij uitzicht heeft op de beroemde Hollandse luchten. Een van de kunstenaars was Jan Voerman. Hij schilderde graag de wolken boven de IJssel en zijn woonplaats Hattem. Zijn schilderijen zijn te
zien in het Voerman Museum Hattem. In het museum is ook werk van zijn zoon te zien. Voerman junior maakte furore met aquarellen in Verkadealbums. Anton Pieck was eveneens gecharmeerd van Hattem. Een overzicht van het werk van deze nostalgisch schilder hangt in het Anton Pieck Museum.

Vanaf de Dorpskerk vertrekken we donderdag 20 september om 9.00 uur met de touringcar naar Hattem waar koffie met een plaatselijke heerlijkheid genuttigd wordt. Na een korte wandeling bezoeken we de twee musea (onder één dak!). Tijdens de lunch varen we naar de Hanzestad Kampen, beroemd van sigaren en bier. We meren af bij de Koornmarktspoort en bezoeken de naastgelegen Bovenkerk. Na dit al rijden we via de polder terug naar Blaricum, waar we rond 17.30 uur hopen te arriveren!

De bijdrage voor deze dag hebben we vastgesteld op € 10 per persoon. U kunt zich aanmelden per email bij Anne-Marie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf d.m.v. het verzenden van het aanmeldingsformulier dat u bij dit kerkblad ontvangt. Indien u vragen heeft, dan kunt u deze aan een van de leden van de Cie. Kruispunt stellen: Tiny de Wit, tel. 5257803, Sabine van Dijk, tel. 6937258 of Anne-Marie de Fouw tel. 5336405.

Wij verheugen ons op uw komst!
Sabine, Machteld, Monique, Tiny, Anne-Marie

Sinds ongeveer een half jaar, zijn de kerkdiensten in de Torenhof op woensdag, om de week.

Alle diensten zijn zo oecumenisch mogelijk. Iedereen is welkom.

Sinds een tijdje is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er - opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Deze mevrouw werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt deze mevrouw.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt deze mevrouw, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op. De geestelijke verzorgster hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit- van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405, Sabine van Dijk 035-6937258, Machteld de Hoop 035-6943327,
Tot de  cie. Kruispunt-team behoort sinds kort ook weer Monique van Riemsdijk en is Tiny de Wit toegetreden.

Komt u ook??  Kijk in deze rubriek (Senioren) of op de Agenda voor de data.

(er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727)

Bijeenkomsten:

- op elke tweede vrijdag van de maand is er van 10.00- 12.00 uur in het Achterom een zgn. "Koffiepunt". Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers (en een enkele keer met een al dan niet zelf gebakken punt!) Mmmm!

- op elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een uitje in de buurt. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het Oranjeweitje vanwaar de auto's vertrekken naar een "attractie".