- Na 28 september een bezoek te hebben gebracht aan het bijzondere Weegschaal Museum in de vesting van Naarden, hadden wij 13 oktober een gezellig samenzijn in ’t Achterom (met huisgemaakt koekjes van Anne-Marie!).
-De laatste donderdag van oktober (26 oktober) togen wij naar de Oudheidkamer in Eemnes waar wij allerhartelijkst werden ontvangen.

In gezamenlijk overleg hebben wij het volgende programma voor de winter:
- vrijdagochtend 10 november v.a. 10.00 uur is er weer ‘Koffiepunt’ in het Achterom
- donderdagmiddag 30 november om 14.00 uur verzamelen we voor ‘uitje in de buurt’: Kerstshow Vaarderhoogt Soest
- vrijdagochtend 8 december v.a. 10.00 uur is er weer ‘Koffiepunt’. Dit keer in de Consistorie: we gaan kerststukjes maken.
Op 28 december vervalt het ‘uitje in de buurt’.


Tot de vreugde van het weerzien, namens die Kruispunt
Sabine van Dijk (035-6937258)

Na een zomerse ‘rustperiode’ nemen wij de draad van de Kruispunt activiteiten weer op en starten zoals gebruikelijk de 2e vrijdag van de maand (8 september) met ‘Koffiepunt’ in ’t Achterom.

Donderdag 28 september hopen wij elkaar ’s-middags te ontmoeten tijdens het ‘uitje in de buurt’. Suggesties zijn welkom…..

Tot de vreugde van het weerzien namens de Cie Kruispunt,

Sabine van Dijk (035-6937258)

De bestemming van het laatste ‘uitje in de buurt’ van dit seizoen was de Theetuin in Eemnes.

Met twaalf personen togen wij naar deze bijzondere plek in ’t Gooi en onder het toeziend oog van een ooievaarsechtpaar en hun (3?) jongen genoten wij – onder het genot van thee met overheerlijke taart – van de tuin, de rondscharrelende kippen en ander nieuwsgierig gevogelte. Wij boften: het zomers regenbuitje was net voorbij toen wij aankwamen!

Na de zomer pakken wij de "uitjes"draad weer op. 

In juli en augustus WEL ‘Koffiepunt’ in ’t Achterom op de tweede vrijdagochtend van de maand.

Zoals steeds: van harte welkom en wees allen gezegend met een mooie zomer!

 

Sabine van Dijk

(035-6937258)

 

In april en mei verliep ons programma anders dan andere maanden in verband met Goede vrijdag, Hemelvaartsdag en Koningsdag.

Nu pakken we de draad weer op met onze reguliere ontmoetingen op de tweede vrijdag van de maand: 9 juni in ’t Achterom en de laatste donderdagmiddag, 29 juni, voor een nog nader te bepalen ‘uitje in de buurt’.

Gezien de tijd van het jaar stellen wij ons voor een tuin of buitengoed te bezoeken.

Wij houden u op de hoogte via de orde van dienst, die ook via de website te vinden is. 

Van harte uitgenodigd!

Namens de Cie Kruispunt

Sabine van Dijk

Op de laatste donderdagmiddag van maart was de bestemming van ons ‘uitje in de buurt’ het Brinkhuis te Laren (toegegeven: de verleiding op deze mooie lentedag in de poffertjeskraam neer te strijken was groot!). Een aantal van ons had nog nooit kennisgemaakt met dit sympathieke onderkomen van bibliotheek annex film zaaltje en café. Na een rondwandeling en een blik in de tuin hebben wij – onder begeleiding van mooie live pianoklanken – een kopje thee gedronken. Warm aanbevolen deze plek eens te bezoeken.

In verband met Koningdag 27 april vervalt het donderdagmiddag programma evenals dat van 25 mei ivm Hemelvaartsdag.

Vrijdag 12 mei ‘koffiepunt’ ’t Achterom (hopelijk op het zonnige terras!).

Sabine van Dijk (035-6937258)

Het was een gezellig samenzijn in de consistorie 23 februari jl. M.m.v. de heren Rob Machiels en Gerben van der Woude van de Historische Kring Blaricum (www.historischekringblaricum.nl) konden wij genieten van film en foto materiaal van 200 jaar Blaricum. De revue passeerden o.a. de bevrijding WO II, de kermis (die oorspronkelijk op de 1e zondag van oktober als oogstfeest werd gevierd), de opening van de openbare school en het bezoek van Koningin Beatrix aan ons mooie dorp. Prachtige plaatjes van een authentiek boeren dorp.

Hieronder de data van de eerstvolgende bijeenkomsten:
Donderdagmiddag 30 maart ‘uitje in de buurt’: Brinkhuis Laren
(verzamelen 14.00 uur op het Oranjeweitje)
Vrijdagochtend 14 april gaat niet door ivm. Goede Vrijdag.
We hebben daarom op 7 april en 12 mei ‘Koffiepunt’ in ’t Achterom
In verband met Koningsdag donderdag 27 april en Hemelvaartsdag donderdag 25 mei vervalt het ‘uitje in de buurt’ op die data.

Namens de Commissie Kruispunt,
Sabine van Dijk (tel. 6937258)

Donderdag 23 februari 2017, 14.00 uur
Consistorie Dorpskerk
Duur film ca. 1 uur

Alle Dorpskerkgenoten welkom!
Ivm organisatie indien mogelijk graag aanmelden bij een van de leden Commissie Kruispunt:

Lucienne Berkman            035 5318712,
Sabine van Dijk                 035 6937258
Machteld de Hoop             035 6943327 
Joyce van Someren Greve  035 5387243
Truus Tims                      035 5265220

Op de 2e en 4e woensdag van de maand wordt er om 10.00 uur een kerkdienst gehouden.

Op de tweede woensdag is er een katholieke voorganger, Pastoor Jan Willems,

Op de vierde woensdag gaat er een dominee voor.

Is er in de maand een vijfde woensdag, dan leidt Pastoor Maciej Sendecki de dienst.

Alle diensten zijn zo oecumenisch mogelijk. Iedereen is welkom.

Sinds oktober vorig jaar is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er – opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Dat is vanaf 1 juli van dit jaar mevrouw Ds. Tanja Viveen, die ook al sinds 2002 dit werk doet in Verpleeghuis Naarderheem in Naarden. Mevrouw Viveen werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt mevrouw Viveen.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt zij, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op. Ds.Tanja Viveen hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit – van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt van de Dorpskerk regelmatig dingen: altijd gezellig en soms leerzaam!

Info: Lucienne Berkman 035-5318712, Sabine van Dijk 035-6937258, Machteld de Hoop 035-6943327, Joyce van Someren Greve 035-5387243 en Truus Tims 035-5265220

Komt u ook??  Kijk in deze rubriek (Senioren) of op de Agenda voor de data.

(autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden tel. 5336406).

Bijeenkomsten ook in 2017!

- op elke tweede vrijdag van de maand is er van 10.00- 12.00 uur in het Achterom een zgn. "Koffiepunt". Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers (en een enkele keer met een punt!)

- op elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een uitje in de buurt. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het Oranjeweitje vanwaar de auto's vertrekken naar een "attractie".