Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé


THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Onze bijeenkomsten vinden gedurende het hele winterseizoen plaats, koffie of thee vanaf 19.45 uur, de lezingen starten altijd om 20.00 uur, waarbij wij uitgaan van een verhaal van ongeveer drie kwartier tot een uur, waarna een korte koffiepauze en daarna een vragenronde, rond 22.00 uur wordt afgesloten met een drankje.

Het programma eind 2019

19 September over Invloed Islam op onze westerse wereld door prof. Dr. Afshin Ellian, hoogleraar in Leiden

24 Oktober Maas Goote, CEO bij DOB Ecology Foundation (geannuleerd wegens ziekte)

07 November over De open samenleving en haar grenzen door Dr. Paul Scheffer, hoogleraar in Tilburg

Het programma in 2020

30 Januari sinoloog en publicist Henk Scholte Nordholt. Uitgangspunt van zijn voordracht zal zijn, zijn bekende boek: China & de Barbaren

Korte samenvatting daarvan is: Na eeuwenlang de onbetwiste grootmacht van Oost-Azië te zijn geweest, was China de andere volkeren in de regio als barbaars gaan zien. Daaraan kwam een einde in de Eeuw van de Vernedering (1839-1949). China ging in die eeuw door een diep dal; het Westen en Japan degradeerden de oude natie tot een Vazalstaat.
Inmiddels heeft het land zijn positie als economische mogendheid herwonnen. De vraag is hoe gaan de communistische leiders daarmee om? China’s geschiedenis heeft volgens Schulte Nordholt grote invloed op de moeilijke zoektocht naar een nieuwe identiteit. De vele aspecten van die zoektocht, alsook recente geopolitieke ontwikkelingen, zullen in de voordracht van deze schrijver en spreker zeker aan de orde komen.

U bent van harte welkom!

Nadere inlichtingen over het hele programma van het Kerkcafé dmv. flyers in de Voorhof  van de Dorpskerk. Ook kunt u informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)