Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé


THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Onze bijeenkomsten vinden gedurende het hele winterseizoen plaats, koffie of thee vanaf 19.45 uur, de lezingen starten altijd om 20.00 uur, waarbij wij uitgaan van een verhaal van ongeveer drie kwartier tot een uur, waarna een korte koffiepauze en daarna een vragenronde, rond 22.00 uur wordt afgesloten met een drankje.

U bent van harte welkom. Neem gerust iemand mee..

Het programma van na de zomerstop ziet er als volgt uit: 

19 September over Invloed Islam op onze westerse wereld door prof. Dr. Afshin Ellian, hoogleraar in Leiden 

Velen onder ons zien met lede ogen de veranderende wereld zo om ons heen. In deze onrustige tijden baart met name de rol van de Islam in Europa velen zorgen. Veel vragen zijn er bv. over de onrust die ontstaan is nu weliswaar ISIS “verslagen” is, maar de geest mogelijk toch wijdverbreid binnen de Moslim gelovigen aanwezig is.

Wat te doen met de terugkerende strijders, hun vrouwen en hun kinderen. 

Hoe gaan we in Nederland om met het onderwijs, nu ook daar de invloed vanuit de fundamentalistische hoek sterk toeneemt. De vrije schoolkeuze is een recht, maar past dat nog wel in deze tijd?

Hoe kijken we naar Israël? De kritiek op dat land wordt nu door veel deskundigen geduid als antisemitisme. Dit laatste neemt schrikbarend toe, zowel bij links als uiterst rechts.

Prof. Ellian is rechtsgeleerde, filosoof en dichter. Zijn expertises zijn internationaal publiekrecht en rechtsfilosofie.

In zijn bijdragen aan Elsevier geeft hij blijk van een grote betrokkenheid bij deze thema’s. Zijn kennis van zaken is indrukwekkend. Kortom, we kunnen rekenen op een boeiende voordracht en discussie.  

Het verdere programma:

24 Oktober Maas Goote, CEO bij DOB Ecology Foundation

7 November Dr. Paul Scheffer, hoogleraar Tilburg

30 Januari 2020, Henk Scholte Nordholt, sinoloog en publicist 

Nadere inlichtingen over het hele programma van het Kerkcafé dmv. flyers in de Voorhof  van de Dorpskerk. Ook kunt u informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)