Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Op 7 mei ben ik een half jaar in Blaricum en ik heb een beetje zitten terugblikken en filosoferen. Het was niet gemakkelijk om na 28 jaar de kerk van Hilversum achter me te Van de predikant 6 Protestantse Gemeente Blaricum | nummer 4 | mei 2022 laten, maar het was goed. Soms is het ergens gewoon de tijd voor en ik ben blij met de nieuwe uitdaging die met de Dorpskerk in Blaricum op mijn weg is gekomen. Velen hebben mij, ook in hun eigen huis, met open armen ontvangen. 

Nu we ook samen Pasen hebben gevierd, voelt het voor mij al als een stevige band. Ik zal mijn vakantie vroeg opnemen. Al voordat het beroep speelde, was het plan gesmeed om in het voorjaar met vrienden naar Italië te gaan. Ook ben ik aan het nadenken over het komende seizoen 2022/2023. Ik hoop dat we samen veel mooie momenten tegemoet gaan en kracht zullen ontvangen om de moeilijke impasses, die er ook zullen zijn, samen te overwinnen. Het Pinksterfeest zal ik dus in Italië vieren, maar met Blaricum in gedachten en in het hart.

Jurjen Zeilstra

Agenda Dorpskerk vanaf zondag 30 januari 2023

Zondag 30 januari, 15.00 uur Cuypersensemble uit Hilversum
Een muzikale middag in de dorpskerk. Het thema is: Levensdans. Het programma duurt bij elkaar ongeveer anderhalf uur. Gespeeld worden onder andere stukken van Corelli, Holst, Bach en Brahms. Jurjen Zeilstra en leden van het ensemble dragen daarbij gedichten voor. Meer info bij Actueel.

Maandag 30 januari 13.30 uur Kerkwandelen
We hopen we om half twee aan de wandel te gaan. We verzamelen bij de parkeerplaats op de Tafelberg. Aangelijnde 4 voeters kunnen ons gezelschap houden.

Maandag 30 januari 19.30 - 20.30 uur Tienergespreksgroep
De tienergespreksgroep van de Dorpskerk komt eens in de maand bijeen op maandagavond op de studeerkamer, Lindenheuvel 6, Hilversum. We bespreken van alles en nog wat, actueel, over de Bijbel, kunst, geschiedenis en cultuur. Meld je aan bij ds. Jurjen Zeilstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Dinsdag 31 januari 10.00 - 12.00 uur Leerhuis Keltische Spiritualiteit
Dit is in de consistoriekamer.

Dinsdag 31 januari 13.00 - 14.00 uur Gebedskring
Dit is in ’t Achterom

Woensdag 1 februari 18.30 - 20.00 uur de ‘Dorpskerk Cantorij’
Dit is o.l.v. cantor Richard Vos. Het koor repeteert in de consistoriekamer.

Vrijdag 3 februari 10.00 -12.00 uur Koffie-ochtend
Georganiseerd door Cie Kruispunt op ’t Achterom voor onze 70-plus senioren. Voor info of opgeven bellen met: Anne-Marie de Fouw, tel. 5336405 of Sabine van Dijk, tel. 6937258.

Alvast om te noteren!
Zondag 19 februari is er weer Kinderdienst tijdens de kerkdienst! Info over de kinderdienst bij Beatrijs Bulder: 06-2427 3358.
Dinsdag 21 februari inloop 17.30 uur ‘Blaricum aan Tafel’. Stevige kost: In het kader van ons jaarthema willen we nu ook graag letterlijk met elkaar aan tafel gaan en elkaar ontmoeten bij een eenvoudige, doch voedzame maaltijd. In de consistoriekamer van de kerk. We gaan aan tafel om 18.00 uur. De maaltijden worden afgerond met koffie tegen 19.30 uur. U kunt zich aanmelden bij Machteld de Hoop: 06-50202800. 
Dinsdag 21 februari v.a. 19.45 uur Kerkcafé
Dan spreekt Dr. Edith Plantier over bijna-dood ervaringen.
 

ON-LINE Streaming
Onze diensten zijn rechtstreeks - of op een later tijdstip - te volgen op uw computer, tablet of mobiele telefoon, middels livestreaming:

op www.kerkdienstgemist.nl 

of via www.kerkomroep.nl.

Zondag   5 februari 10:00 uur ds Jurjen Zeilstra

Zondag 12 februari 10:00 uur ds Casper van Dorp

Zondag 19 februari 10:00 uur ds Friso Mout

Zondag 26 februari 10:00 uur ds Jurjen Zeilstra

 

De actuele Orde van dienst vindt u steeds hier (eerdere OvD's vindt u hier).

De Preken van ds Jurjen Zeilstra zijn hier terug te lezen.

Ons Kerkcafé heeft een drietal lezingen dit voorjaar door onze eigen ds. Jurjen Zeilstra.
Voor meer informatie zie hier. 

Kijk eens verder op onze website: klik hier dan wordt aan u uitgelegd hoe u verder kunt "surfen". 

Meer info: er is een Autodienst voor als u niet op eigen gelegenheid naar de zondagse dienst kunt komen. U kunt in de week voorafgaand aan de kerkdienst, tot vrijdag 12.00 uur zich aanmelden bij:  Anne-Marie de Fouw tel. 035-5336405.

Voor de Jeugd zijn er soms activiteiten. Zie ook de Dorpskerkjeugdpagina op deze website.

Opvang voor de allerkleinste kinderen is beperkt mogelijk, zie bij de allerjongsten