Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Woonzorgcentrum Torenhof is Somatisch Verpleeghuis


Sinds een tijdje is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er - opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Dit is ds Tanja Viveen en zij werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt ds Tanja Viveen.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt ds Tanja Viveen, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. "Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op". De geestelijke verzorgster hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit- van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.