Aanvang iedere zondag om 10:00 uur   (tenzij anders aangegeven)

in de Dorpskerk, Torenlaan 16 (hoek Bussummerweg) Blaricum.

Voor een routebeschrijving klik hier

foto: Dorpskerk

15 september Ds Jacobine Geel

22 september Prof B. de Gaay Fortman

29 september Ds C. van Dorp

6 oktober Ds P. Barnard (avondmaal)

Op donderdag 19 september ’19 bezoeken we Dordrecht. In de middeleeuwen werd de stad al bekend, dankzij de ligging aan het water door een bloeiende handel met enorme welvaart, waarvan de overblijfselen in de binnenstad ruimschoots te bewonderen zijn. In 1618 vond de Synode van Dordrecht plaats als gevolg waarvan de eerste bijbel in de Nederlandse taal werd uitgegeven, de zgn. Statenbijbel. Alhoewel we deze bijbel niet gaan bewonderen, komen we in de loop van de dag fragmenten eruit tegen en hopen we met elkaar op een gezegende dag.

Om 9.00 uur  vertrekt de touringcar vanaf het Oranjeweitje om ons te brengen naar ‘Villa Augustus’  met o.a. een Italiaanse tuin, leuke doorkijkjes, een market, en veel meer. Waar ooit de waterbekkens lagen van de watertoren van Dordrecht hebben we een prachtig uitzicht op het Wantij en de rivieren in de verte: de Merwede, de Noord en de Oude Maas. Hier genieten we van koffie en thee met huisgemaakte lekkernijen.

Vervolgens bezoeken we  het Dordrechts Museum, een van de oudste musea van Nederland (1842) met een  collectie van meer dan zes eeuwen Nederlandse schilderkunst: van meesters uit de Gouden Eeuw tot kunst van vandaag. Ten tijde van ons bezoek zijn hier ook drie tentoonstellingen: ‘Vriendschap verrijkt’  een kunstverzameling bijeengebracht door de bedrijfsvrienden van het museum; “Beet” voorstellende Kunst met als opdracht ‘Vissen naar verborgen betekenissen’ en “Kees Verwey en zijn idolen” over werken van ‘Breitner, Verster, Vuillard, Picasso, Appel e.a.’. Indien u over een geldige Museumkaart beschikt, die dan wel graag meenemen!

Na dit bezoek (waar u op eigen gelegenheid rondkijkt), wandelen we door de oude stad (degenen die slecht ter been zijn, mogen per touringcar) naar het Groothoofd om in te schepen op een overdekt schip. Tijdens een prachtige tocht gebruiken wij een iets verlate lunch op het water. In Sleeuwijk meren we af om met de bus weer huiswaarts te gaan.

De commissie ‘Kruispunt’ nodigt alle Dorpskerk-Senioren van 70-plus uit mee te gaan. Uw bijdrage voor deze dag hebben we vastgelegd op € 15,-- p.p. Het museum en de boot zijn goed toegankelijk (lift) voor mensen die iets slechter ter been zijn.

Aanmelden: via het formulier dat u bij het kerkblad Onderweg nr. 7 ontvangt en svp opsturen naar Anne-Marie. Informatie: telefonisch bij Tiny de Wit, tel. 06-2789 3104 óf  Sabine van Dijk, tel. 693 7258.

Tot ziens op die mooie dag in september? Monique, Tiny, Sabine & Anne-Marie

Meest  gelezen

Laatste  Nieuws

Adres  en andere gegevens

Protestantse Gemeente Blaricum
Diensten in de Dorpskerk : Torenlaan 16

1261 GD Blaricum tel. 035-5315681
RSIN/fiscaal nummer protestantse gemeente Blaricum is 002608534
RSIN/fiscaal nummer van de Diaconie Blaricum is 824133596

Rekeningnr. : NL71 INGB 0000 1446 30
Kerkrentmeesters NL45 RABO 0308 4012 39
Rekeningnr.Diaconie : NL38 RABO 0139 8079 93

- Ouderlingen: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
- Ouderlingen met beperkte taak: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ,
- Ouderling-kerkrentmeesters: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

- Diakenen:Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Cora Rebel, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor Contact & vragen klik op Contact
bij het tweede tabje is een invulformulier;
mail de