Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Seniorenuitje van 20 september jl.

De 20e september was een dag van ‘samen’ en van ‘verrassingen’. Om bij dit laatste te beginnen: het Hinszorgelnin de Bovenkerk van Kampen werd bespeeld door onze cantor/organist Peter den Ouden, terwijl Bram hem had ingefluisterd dat de cantorij ook best een lied ten gehore kon brengen.

Aldus geschiedde met ‘O Lord, my God, to thee’ (een bew. Van Ps 25 en 26 door Jacques Arcadelt (1510-1568). Op het koororgel speelde Peter daarnaast o.a. Prelude in classic style van Gordon Young en op het Hinzsorgel was dat naast Ps 84 op hele noten (!) gezongen door allen, ook ‘Fanfare’ van Jacques-Nicolas Lemmens.

Bij de ontvangst in de Bovenkerk vertelde dhr. Knijnenberg (gids) over de geschiedenis van de Bovenkerk, een zeer imposante gotische kruisbasiliek. Alvorens gebruikten wij de lunch op de ms Caroline en terwijl wij over de IJssel van Hattem naar Kampen voeren, passeerden wij oa. Zalk en Wilsum in een prachtig landschap met luchten à la Voerman.

En… met een heerlijk zonnetje, dat ons deze dag vergezelde vanaf de Dorpskerk, waar we om exact 9.00 uur vertrokken. De reis ging per touringcar door de Flevopolder naar de rand van Hattem, waar we lopend door deze Hanzestad de koffie in de ‘Huiskamer’ van Restaurant “Banka” op de Markt feilloos vonden. Veel vrolijkheid onder elkaar, belangstelling voor elkaar, en dienstbaar aan elkaar. Want ouder worden kan leuk zijn, als je een dag als deze, aan de arm van een medereiziger of zittend in een rolstoel kunt meebeleven!

Prachtige tekeningen van Anton Pieck bekeken we in het gelijknamige museum en ook die van Jan van Haasteren (van de puzzels). Een ode aan de Koningin der bloemen, de ROOS, in het “Voermanmuseum” ontbrak ook niet op deze stralende dag. Kortom: de Dorpskerk had zich even verplaatst naar elders, en wij? Ook wij als Cie Kruispunt genoten met volle teugen!

Fijn dat u allen met ons bent meegegaan!!
Op vrijdag 9 november, tussen 10 en 12 uur, showt de beamer ons in de Consistorie van de Dorpskerk foto’s van deze heerlijke dag.
Graag dan ook: TOT ZIENS

Tiny, Monique, Sabine, Machteld & Anne-Marie

PS Noteer alvast: donderdagmiddag 29 november van 14-16uur – ‘Kruispunt Special'