Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

70+ SENIORENUITJE 20 SEPTEMBER

Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hattem, een Hanzestad (herkenbaar aan de vele fraaie koopmanshuizen in de binnenstad).

Vele kunstenaars vonden hun inspiratie hier door de ligging aan de IJssel, die ervoor zorgt dat Hattem vrij uitzicht heeft op de beroemde Hollandse luchten. Een van de kunstenaars was Jan Voerman. Hij schilderde graag de wolken boven de IJssel en zijn woonplaats Hattem. Zijn schilderijen zijn te
zien in het Voerman Museum Hattem. In het museum is ook werk van zijn zoon te zien. Voerman junior maakte furore met aquarellen in Verkadealbums. Anton Pieck was eveneens gecharmeerd van Hattem. Een overzicht van het werk van deze nostalgisch schilder hangt in het Anton Pieck Museum.

Vanaf de Dorpskerk vertrekken we donderdag 20 september om 9.00 uur met de touringcar naar Hattem waar koffie met een plaatselijke heerlijkheid genuttigd wordt. Na een korte wandeling bezoeken we de twee musea (onder één dak!). Tijdens de lunch varen we naar de Hanzestad Kampen, beroemd van sigaren en bier. We meren af bij de Koornmarktspoort en bezoeken de naastgelegen Bovenkerk. Na dit al rijden we via de polder terug naar Blaricum, waar we rond 17.30 uur hopen te arriveren!

De bijdrage voor deze dag hebben we vastgesteld op € 10 per persoon. U kunt zich aanmelden per email bij Anne-Marie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf d.m.v. het verzenden van het aanmeldingsformulier dat u bij dit kerkblad ontvangt. Indien u vragen heeft, dan kunt u deze aan een van de leden van de Cie. Kruispunt stellen: Tiny de Wit, tel. 5257803, Sabine van Dijk, tel. 6937258 of Anne-Marie de Fouw tel. 5336405.

Wij verheugen ons op uw komst!
Sabine, Machteld, Monique, Tiny, Anne-Marie