Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Donderdagmiddag 29 november geeft Henk Aertsen een presentatie over het kerstverhaal verbeeld in middeleeuwse handschriften van 14-16 uur in de consistoriekamer.

Weet u hoe middeleeuwse handschriften eruit zien? Vroeger dienden ze niet alleen ter decoratie om illustraties te verfraaien, maar ook als leeshulp. 6 Ouderling Henk Aertsen heeft van deze handschriften zijn hobby gemaakt en kan er úren over vertellen. Wat nu zo leuk is, hij geeft een presentatie over het Kerstverhaal aan de hand van middeleeuwse handschriften.

Onder het genot van thee en een toepasselijke lekkernij hopen we er samen een fijne middag van te maken. U komt toch ook? Bent u slechter been en/of wilt u opgehaald worden, de autodiienst is te bereiken onder nummer ' 06-21230727.

Tot ziens! Namens Cie Kruispunt, Anne-Marie de Fouw. Inlichtingen: Anne-Marie (034-533 6405) of Sabine (035- 693 7258)

 

Vrijdag 14 december 10.00-12.00 uur bloemschikochtend in het Achterom. Met gezelligheid van koffie en muziek, schikken wij kerststukjes voor een zieke of voor onszelf. Neemt u s.v.p. een bakje/ schaaltje en een schaar mee. Wij zorgen voor bloemen, groen en koffie met iets lekkers.

Graag dan ook: tot ziens

Tiny, Monique, Sabine,Machteld & Anne-Marie

De 20e september was een dag van ‘samen’ en van ‘verrassingen’. Om bij dit laatste te beginnen: het Hinszorgelnin de Bovenkerk van Kampen werd bespeeld door onze cantor/organist Peter den Ouden, terwijl Bram hem had ingefluisterd dat de cantorij ook best een lied ten gehore kon brengen.

Aldus geschiedde met ‘O Lord, my God, to thee’ (een bew. Van Ps 25 en 26 door Jacques Arcadelt (1510-1568). Op het koororgel speelde Peter daarnaast o.a. Prelude in classic style van Gordon Young en op het Hinzsorgel was dat naast Ps 84 op hele noten (!) gezongen door allen, ook ‘Fanfare’ van Jacques-Nicolas Lemmens.

Bij de ontvangst in de Bovenkerk vertelde dhr. Knijnenberg (gids) over de geschiedenis van de Bovenkerk, een zeer imposante gotische kruisbasiliek. Alvorens gebruikten wij de lunch op de ms Caroline en terwijl wij over de IJssel van Hattem naar Kampen voeren, passeerden wij oa. Zalk en Wilsum in een prachtig landschap met luchten à la Voerman.

En… met een heerlijk zonnetje, dat ons deze dag vergezelde vanaf de Dorpskerk, waar we om exact 9.00 uur vertrokken. De reis ging per touringcar door de Flevopolder naar de rand van Hattem, waar we lopend door deze Hanzestad de koffie in de ‘Huiskamer’ van Restaurant “Banka” op de Markt feilloos vonden. Veel vrolijkheid onder elkaar, belangstelling voor elkaar, en dienstbaar aan elkaar. Want ouder worden kan leuk zijn, als je een dag als deze, aan de arm van een medereiziger of zittend in een rolstoel kunt meebeleven!

Prachtige tekeningen van Anton Pieck bekeken we in het gelijknamige museum en ook die van Jan van Haasteren (van de puzzels). Een ode aan de Koningin der bloemen, de ROOS, in het “Voermanmuseum” ontbrak ook niet op deze stralende dag. Kortom: de Dorpskerk had zich even verplaatst naar elders, en wij? Ook wij als Cie Kruispunt genoten met volle teugen!

Fijn dat u allen met ons bent meegegaan!!
Op vrijdag 9 november, tussen 10 en 12 uur, showt de beamer ons in de Consistorie van de Dorpskerk foto’s van deze heerlijke dag.
Graag dan ook: TOT ZIENS

Tiny, Monique, Sabine, Machteld & Anne-Marie

PS Noteer alvast: donderdagmiddag 29 november van 14-16uur – ‘Kruispunt Special'

Tussen de noordrand van de Veluwe en de IJssel ligt het pittoreske Hattem, een Hanzestad (herkenbaar aan de vele fraaie koopmanshuizen in de binnenstad).

Vele kunstenaars vonden hun inspiratie hier door de ligging aan de IJssel, die ervoor zorgt dat Hattem vrij uitzicht heeft op de beroemde Hollandse luchten. Een van de kunstenaars was Jan Voerman. Hij schilderde graag de wolken boven de IJssel en zijn woonplaats Hattem. Zijn schilderijen zijn te
zien in het Voerman Museum Hattem. In het museum is ook werk van zijn zoon te zien. Voerman junior maakte furore met aquarellen in Verkadealbums. Anton Pieck was eveneens gecharmeerd van Hattem. Een overzicht van het werk van deze nostalgisch schilder hangt in het Anton Pieck Museum.

Vanaf de Dorpskerk vertrekken we donderdag 20 september om 9.00 uur met de touringcar naar Hattem waar koffie met een plaatselijke heerlijkheid genuttigd wordt. Na een korte wandeling bezoeken we de twee musea (onder één dak!). Tijdens de lunch varen we naar de Hanzestad Kampen, beroemd van sigaren en bier. We meren af bij de Koornmarktspoort en bezoeken de naastgelegen Bovenkerk. Na dit al rijden we via de polder terug naar Blaricum, waar we rond 17.30 uur hopen te arriveren!

De bijdrage voor deze dag hebben we vastgesteld op € 10 per persoon. U kunt zich aanmelden per email bij Anne-Marie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. óf d.m.v. het verzenden van het aanmeldingsformulier dat u bij dit kerkblad ontvangt. Indien u vragen heeft, dan kunt u deze aan een van de leden van de Cie. Kruispunt stellen: Tiny de Wit, tel. 5257803, Sabine van Dijk, tel. 6937258 of Anne-Marie de Fouw tel. 5336405.

Wij verheugen ons op uw komst!
Sabine, Machteld, Monique, Tiny, Anne-Marie

Sinds ongeveer een half jaar, zijn de kerkdiensten in de Torenhof op woensdag, om de week.

Alle diensten zijn zo oecumenisch mogelijk. Iedereen is welkom.

Sinds een tijdje is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er - opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Deze mevrouw werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt deze mevrouw.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt deze mevrouw, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op. De geestelijke verzorgster hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit- van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt, voor u als senior van de Dorpskerk, regelmatig gezellige koffieochtenden en uitstapjes in de buurt, soms leerzaam, maar soms ook om eens onderling bij te praten!

Info: Anne-Marie de Fouw, tel. 035-5336405, Sabine van Dijk 035-6937258, Machteld de Hoop 035-6943327,
Tot de  cie. Kruispunt-team behoort sinds kort ook weer Monique van Riemsdijk en is Tiny de Wit toegetreden.

Komt u ook??  Kijk in deze rubriek (Senioren) of op de Agenda voor de data.

(er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel dan met Anne-Marie mobiel: 06-21230727)

Bijeenkomsten:

- op elke tweede vrijdag van de maand is er van 10.00- 12.00 uur in het Achterom een zgn. "Koffiepunt". Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers (en een enkele keer met een al dan niet zelf gebakken punt!) Mmmm!

- op elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een uitje in de buurt. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het Oranjeweitje vanwaar de auto's vertrekken naar een "attractie".