Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Tijdens onze vakantie (24 juni - 19 juli) is collega Arie de Boer beschikbaar in urgente pastorale situaties.

Arie, dank je wel - je weet de weg nog wel in Blaricum!
Zijn telefoonnummer is 06 23109242. Ik wens u allen een goede zomer!

ds. Marnix van der SijsOp dinsdag 28 mei is er weer een gemeentemaaltijd in het Achterom. Van 18.00- 20.00 uur. Kosten 5 Euro.

Opgave bij de kok (ondergetekende). Eet smakelijk!
Op naar Pinksteren!

met groet,
ds. Marnix van der Sijs

(Bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 035 6312114)

Op de dag van schrijven van de kopij voor deze Onderweg werd ’s middags in de consistorie van de Dorpskerk de film gedraaid van de viering van het vijfentwintigjarig ambtsjubileum van ds. Bert Berkhof. Het feestvarken van toen was er nu ook weer bij. Ook hij was, net als de andere kijkers, bijna twintig jaar ouder geworden. Er waren mensen overleden en ook waren er mensen in beeld die verhuisd waren of bij de kerk afhaakten.

Ik vond het zien van de film een bijzondere belevenis. Met name omdat ik overleden partners van gemeenteleden zag, over wie ik veel hoorde, maar die ik uiteraard nooit gezien had. Er zat toen in alle opzichten veel leven in de Dorspkerk en daar was deze middag iets van te proeven. De jubilaris van negentien jaar geleden had net als destijds ook nu het laatste woord.

Ik denk dat hij en de meeste filmkijkers met verfriste herinneringen en wellicht enige weemoed weer naar huis gingen.

Een goed Paasfeest gewenst!
ds. Marnix van der Sijs

We houden een boekbespreking van ‘De trooster’ van Esther Gerritsen.

We doen dat op dinsdag 16 april, om 10.00 uur in het Achterom.
Dat is in de Goede Week. ‘De trooster,’ speelt in de Goede week, vandaar deze planning.
Graag aanmelden bij de gespreksleider, Marnix van der Sijs.
Voorwaarde voor deelneming is het hebben gelezen van het boek!

Met hartelijke groet!
ds. Marnix van der Sijs
(Bereikbaar per Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 035 6312114)

De voorzitter van de kerkenraad, Bram Veerman, heeft geconcludeerd dat hij niet langer de juiste man op de juiste plek is en hij heeft zijn ambt als ouderling neergelegd. Zo werd in de dienst van 27 januari jl. meegedeeld.

De conclusie die hij heeft getrokken gaat mij zeer aan het hart. Toen ik als predikant voor Blaricum beroepen werd, heb ik mijn beslissing daarover
afhankelijk gemaakt van een klik met de voorzitter van de kerkenraad. Die klik was er. Die klik is er.

Ik heb Bram leren kennen als een goede kerkbestuurder. Hij had een dienstbare opstelling, dienstbaar aan onze gemeente.

Marnix van der Sijs