Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé


THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

De avond begint om 20.00 uur in de Dorpskerk in Blaricum.

Koffie en thee is beschikbaar vanaf 19.45 uur.
Na afloop (rond 22.00 uur) kan een glas worden gedronken.

De volgende editie van het Kerkcafé is op woensdag 24 april dan interviewt Jacobine Geel dhr. Paul Schnabel.

Prof. De. P. (Paul) Schnabel (1948) is sinds 9 juni 2015 Eerste Kamerlid voor D'66. Hij was in 1998 -2013 directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. De heer Schnabel is universiteitshoogleraar in Utrecht en lid van diverse adviescommissies. Hij was adviseur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid, alsmede lid van enkele besturen en columnist. Als senator houdt de heer Schnabel zich onder meer bezig met sociale zaken, welzijn, economische zaken, onderwijs, cultuur en werkgelegenheid. 


Woensdag 24 april: Een avond met Paul Schnabel

Nederland is het gelukkigste land ter wereld. Velen hebben het goed. Toch is de stemming in het land daar niet naar. Om deze ogenschijnlijke tegenstelling te begrijpen schreef prof. Schnabel een nieuw boek “Met mij gaat het goed, met ons gaat het slecht”. In gesprek met Jacobine Geel wil hij graag zijn bevindingen met ons delen.

Vele jaren na het einde van de financiële en economische crisis gaat het weer heel goed met Nederland. Over het geheel genomen weden we rijker, er zijn meer mensen dan ooit aan het werk en in de Europese Unie behoort Nederland tot de groep van de best presterende en meest welvarende landen. Toch schuurt het op heel wat punten. Het zou helemaal niet zo goed gaan met het land, veel burgers zijn boos op de politiek en veel mensen zijn bang, dat de toekomst voor hun kinderen onzeker is. Wat verklaart die onvrede? Wat sluimert er onder de oppervlakte van ons ogenschijnlijk gelukkige en welvarende land? Aan welke problemen moeten we tijdig het hoofd bieden?

Met cijfers en feiten, maar evenzeer met veel gevoel schetst Paul Schnabel een actueel beeld van de Nederlandse samenleving als het gaat om leven en dood, sociale zekerheid, onderwijs en arbeid, mobiliteit en migratie, godsdienst en toekomstverwachting. En zijn boodschap is niet mis te verstaan : om een gelukkig land te blijven is er veel werk aan de winkel!

Prof. Dr. P (Paul) Schnabel (Bergen op Zoom, 1948), socioloog, is sinds 9 juni 2015 lid van de Eerste Kamer voor D66 en in die hoedanigheid vicevoorzitter van de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap. Van 1998-2013 was hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau. Hij doceerde als buitengewoon hoogleraar een aantal jaren sociale wetenschappen aan de universiteit van Utrecht; was daarna aan dezelfde universiteit verbonden als universiteitshoogleraar. Hij speelde een belangrijke rol in diverse adviescommissies. Was bij voorbeeld adviseur van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid; maar ook van 2014 - 2016 voorzitter van de commissie Voltooid Leven.

Nadere inlichtingen over het hele programma van het Kerkcafé dmv. flyers in de Voorhof  van de Dorpskerk. Ook kunt u informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)

ps. In de afgelopen jaren hebben er tientallen thema-avonden plaatsgevonden in onze Dorpskerk. Met het oog op opmerkingen in het persoonlijke vlak  worden deze gespreksavonden niet meer op de Dorpskerk-website gepubliceerd.