Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé

Kerkcafé in de Dorpskerk 

Dinsdag 23 mei was de laatste lezing voor de zomer. Er wordt gewerkt aan het programma vanaf september/oktober 2023. U leest hier onmiddellijk indien de data en sprekers bekend zijn. 

U bent op deze avonden steeds van harte welkom ook al bent u geen lid van de Dorpskerk. Koffie en thee zijn beschikbaar bij de inloop vanaf 19.45 uur. Na afloop (rond 22.00 uur) kan een glas worden gedronken!

Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld (per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) evenals een vrijwillige bijdrage.


---------------------------------------------------

terugblik najaar 2022 en voorjaar 2023

Dinsdag 23 mei: dr. ir. Emanuel Rutten over Rationele Godsargumenten

Dinsdag 25 april: Rob de Lange over migratie zonder migratiebeleid.

Donderdag 30 maart:
drs. Jan Greven, journalistiek onder druk, de waarheidsvraag ter discussie. 

Dinsdag 21 februari: Dr. Edith Plantier over bijna-dood ervaringen. 

Donderdag 26 januari:onze eigen predikant, dr. Jurjen Zeilstra over Erasmus

Donderdag 15 december
: Tony van der Togt over de achtergrond van de oorlog in Oekraïne.
 

Donderdag 24 november:  Dorien Pessers, hoogleraar Rechtstheorie. Onderwerp:  De geloofsartikelen van de rechtsstaat.

Donderdag 29 september: Hans Hogerzeil, emeritus hoogleraar Global Health in Groningen en ex-directeur bij de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Donderdag 27 oktober:  Krijn Poppe, landbouweconoom. Onderwerp:  Wek geen valse verwachtingen over de landbouwtransitie. 

 

Het Kerkcafé heeft een ook een eigen -vernieuwde- website! klik op:  http://www.pgblaricum.nl/ .
Op deze site staan alle aankondigingen en verslagen ook van voorgaande jaren.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk emailnetwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. U kunt tot dit netwerk toetreden en regelmatig een uitnodiging ontvangen. U kunt zich daartoe opgeven via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via het contactformulier op onze website.

Ons bankrekeningnummer is:
NL20 ABNA 0607 7410 90 ten name van G. van Dijk CJ (vermelding: kerkcafé).

Voor opmerkingen over het programma, ideeën over thema’s en sprekers, en voor andere informatie kunt u terecht bij:

Gert van Dijk (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06 531 038 41
Machteld de Hoop (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) 06 502 028 00