Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Ons Kerkcafé


THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Onze bijeenkomsten vinden gedurende het hele winterseizoen plaats, koffie of thee vanaf 19.45 uur, de lezingen starten altijd om 20.00 uur, waarbij wij uitgaan van een verhaal van ongeveer drie kwartier tot een uur, waarna een korte koffiepauze en daarna een vragenronde, rond 22.00 uur wordt afgesloten met een drankje.

U bent van harte welkom. Neem gerust iemand mee..

(geweest) op 19 September over Invloed Islam op onze westerse wereld door prof. Dr. Afshin Ellian, hoogleraar in Leiden 

Velen onder ons zien met lede ogen de veranderende wereld zo om ons heen. In deze onrustige tijden baart met name de rol van de Islam in Europa velen zorgen. Veel vragen zijn er bv. over de onrust die ontstaan is nu weliswaar ISIS “verslagen” is, maar de geest mogelijk toch wijdverbreid binnen de Moslim gelovigen aanwezig is.

Wat te doen met de terugkerende strijders, hun vrouwen en hun kinderen. 

24 Oktober Maas Goote, CEO bij DOB Ecology Foundation 

Het is niet ondenkbaar, dat we een beetje moe worden van de brede aandacht, die ‘het klimaatvraagstuk’ op allerlei manieren krijgt. Wellicht denken we ook, dat het allemaal wel eenbeetje meevalt. Niets menselijks is ons vreemd en de ogen sluiten voor de werkelijkheid….  wie weet daar niet van?
Alleen, als je je ogen sluit, zie je niets. Maar onrustbarende berichten als ‘het Amazonegebied staat in brand’ of ‘nauwelijks bedwingbare branden in Siberië hebben al een bosgebied met een oppervlakte van twee keer Nederland in de as gelegd’ dwingen ons ze open te houden. Wijd open!
Het tempo van de ontbossing van onze planeet is nog nooit zo hoog geweest. Het is niet irreëel of overdreven om te zeggen, dat het mensdom zijn leefomgeving heeft aangetast op een nog nooit eerder in de geschiedenis vertoonde schaal. En het is al langn iet meer een ver-van-mijn-bed-show. Het verlies aan biodiversiteit en de snelle afbraak van ecosystemen wereldwijd raakt ons allemaal. Sterke en gezonde ecosystemen zijn vitale ingrediënten voor het leven en welzijn van alle mensen. Een krachtige gezamenlijke aanpak om het tij te keren is  meer dan urgent. Aan dat ‘gezamenlijke’ontbreekt nog veel, maar het is hoopvol dat er overal in de wereld mensen, gemeenschappen, organisaties zijn te vinden, die met moed en passie en onverstoorbaar doorzettingsvermogen zich inzetten voor herstel en behoud van onmisbare ecosystemen.
Wie zich al jaren intensief met deze materie bezighoudt is mr. M.M. (Maas) Goote. Voor een aantal mensen in Blaricum geen onbekende. Ooit eerder was hij gastspreker op een bijeenkomst van Kerkcafé. Als ceo van DOB Ecology is hij betrokken bij opzet en voortzetting van vele projecten, gericht op maar één doel: een gezonde planeet. Met woord en beeld laat hij ons daarmee kennismaken.

We verheugen ons hem te mogen verwelkomen op 24 oktober!

7 November Dr. Paul Scheffer, hoogleraar Tilburg

30 Januari 2020, Henk Scholte Nordholt, sinoloog en publicist 

Nadere inlichtingen over het hele programma van het Kerkcafé dmv. flyers in de Voorhof  van de Dorpskerk. Ook kunt u informatie opvragen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., bij Co Geel Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

De bijeenkomsten zijn gratis, al wordt een bijdrage op de avond zelf wel bijzonder gewaardeerd. Ook spontane & digitale donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)