Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de Kerkenraad uit Onderweg nr. 4 -2023

Inmiddels ligt de paastijd van dit jaar alweer achter ons en kijken wij terug op een indrukwekkende diensten-cyclus. Die begon met de avonddiensten op Witte Donderdag en Goede Vrijdag, gevolgd door een Paaswake op Stille Zaterdag. Daarin werd de nieuwe paaskaars brandend binnengedragen en verlieten de deelnemers de kerk met brandende kaarsjes, wat door velen als zeer sfeervol en inspirerend werd ervaren. Op Paasmorgen was er tot slot de Paasdienst.
Alle diensten kregen een bijzonder tintje door de medewerking van musici, de cantorij en de bijdragen van individuele gemeenteleden. Alle werden goed tot zeer goed bezocht, met traditiegetrouw de Paasdienst - die met een kinderdienst werd gecombineerd - als koploper.
De serie groothuisbezoeken, waarover in de vorige Onderweg werd bericht, werd afgesloten. De bijeenkomsten genoten een dusdanig grote belangstelling dat is besloten ze ook de volgende jaren weer te laten plaatsvinden.
Verheugend is dat de problemen met het streamen van de diensten lijken te zijn opgelost. Na de coronatijd is de belangstelling voor het online volgen van diensten groot gebleven. Hopelijk kunnen al die mensen die op deze manier de diensten in de Dorpskerk bijwonen, dit in de toekomst ongestoord blijven doen.
Intussen wordt er al weer druk gewerkt aan wat er komen gaat. We bewegen ons richting Hemelvaart en Pinksteren. In juni staat er een vrijwilligersavond gepland en in juli zal er in principe weer gefietst worden met Oekraïners.
Over dit alles en meer zult u later nader worden geïnformeerd.

Bas Reitsma, voorzitter