Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de Kerkenraad uit Onderweg nr. 6 - 2022

De colleges die onder de kerkenraad functioneren zijn gelukkig weer beter bezet. Hoewel er nog wordt uitgekeken naar een derde ouderling-kerkrentmeester, heeft het College van Kerkrentmeesters met twee ouderling-kerkrentmeesters en een administrateur inmiddels wat meer speelruimte. Ook de overige colleges zijn naar behoren bezet, zij het dat er door ziekte en andere afwezigheid af en toe wat extra tandjes moeten worden bijgezet. De daartoe benodigde flexibiliteit is er. 

Goed nieuws is er uit de cantorij. Die gaat met ingang van 1 juli 2022 door Richard Vos geleid worden. Peter den Ouden gaat geleidelijk aan afbouwen, maar blijft voorlopig als tweede organist eenmaal per maand bijdragen aan de eredienst.

De serie van drie lezingen die Jurjen Zeilstra in het kader van het Kerkcafé hield werd op 23 juni afgesloten. Dit gebeurde met een lezing over een derde grote denker, Emmanuel Levinas. Ook deze lezing werd met veel enthousiasme ontvangen. De organisatie van het Kerkcafé werkt voor na de zomer aan de volgende voordrachten, waarover tijdig nadere berichten zullen volgen. 

Dit geldt overigens ook voor de muzikale zondagmiddagen met tekst en muziek, die vanaf het najaar driemaandelijks zullen worden gehouden en waarover eerder werd bericht in de Onderweg.

Op kortere termijn zijn alle zaterdagen van de maand juli 2022 gereserveerd voor een uiteenlopend programma rond het diaconale pand aan het Achterom 1 voor de in Blaricum neergestreken vluchtelingen uit de Oekraïne. Voor hen zullen activiteiten als een high tea, een fietstocht, pannenkoeken eten, een bonte middag en een barbecue worden georganiseerd.

Kortom: ook in de ‘stille’ zomertijd blijft de gemeente in beweging!

Bas Reitsma, voorzitter