Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

uit de gemeente, 5 -2022

Fijn was het om na de dienst van zondag 22 mei waarin drs Jan Greven voorging van gedachten te kunnen wisselen in de tuin van ’t Achterom met betrekking tot de vraag in de preek: ‘Heb je iets aan je geloof bij de waslijst aan zorgen en spanningen, die de wereld momenteel met zich meedraagt? Oorlog in Oekraïne, angst voor ziekten terwijl we net uit de pandemie zijn, de recessie…. Zitten we bij de pakken neer óf…. Jan Greven haalde aan dat in het evangelie van Lucas 8x gesproken wordt over ‘wees niet bang!’ zoals de engel sprak tegen de moeder waarvan het meisje overleden was. Als we zeggen: de liefde van de moeder is sterker dan de dood van een kind (voor enkelen in onze gemeente heel toepasselijk op deze dag!) dan kom je als Jezus volgt, iets hemels tegen. Laten we dus vooral blijven uitwisselen wat onze gedachten zijn, genietende in de zon in de tuin van het Achterom!

En onder de Zegen van onze Heer verwelkomen we een aantal nieuwe vrijwilligers: Diederik Westerhuis bij de ontvangstcie., Francisca Heijnen en Adriënne Zeilstra bij het koffieschenkteam, Wim Heijnen en Tjeerd Hoekstra bij de terrasdienst én maar liefst twee nieuwe wijkcontactpersonen: Beatrijs Bulder voor de Blaricummermeent (ze vervangt Tiny de Wit) en Marianne Ende neemt eind juni de wijk Eemnes van Anne-Marie over; Anne-Marie neemt de wijk Dorp West 2 over van Elly André de la Port. Dank aan allen die onderdeel willen zijn van het ‘Werk voor de Kerk’!!

Wellicht heeft u deze zomer contact met Oekraïens- of Russisch-sprekende vluchtelingen in ons dorp. Misschien hebben ze behoefte aan woorden van bemoediging in de eigen taal. Trans World Radio heeft veel audio en websites beschikbaar. Kijk op http://www.twr.nl/ua voor een overzicht van de diverse luistermogelijkheden.

Namens het Consistorie wens ik u een gezegende zomer toe.
Anne-Marie de Fouw