uit de gemeente, december 2020

Heeft de Adventsperiode u gebracht wat u ervan verwachtte? Heeft u tussen de kerstversieringen op zolder ook nog een klein stalletje voor onder de boom gevonden? Jaren geleden kregen wij er een van een katholieke vriendin uit het dorp, omdat dit in haar vaderland belangrijk is. Het samen delen van gebruiken, verbindt. Het samen delen van dagelijkse zaken verbindt en het samen delen van je geloof verbindt. Je vindt elkaar aan de basis, in die stal, waar het allemaal begon. Het thema van Open Deur is deze Kerst: “Licht in onze ogen” – Bezield en bewogen! Er voor elkaar zijn. Dat kan door met een stuk kerstkrans in een doosje bij iemand op visite te gaan om even met elkaar van gedachte te wisselen wat Kerst inhoudt, want waar twee of drie in Mijn naam bijeen zijn, daar ben ik in hun midden (Matthéüs 18:20). Ook nu!

Om kracht bidden we voor onze gemeenteleden (de namen worden ivm privacy niet op de website genoemd).

Laatst spraken we op onze gemeente-avond over het beleidsplan en werd gemijmerd over ‘de Dorpskerk als Wereldkerk’. Hoe klein we ook beginnen, het kan iets groots worden zolang we maar blijven geloven in dat kind dat ons met Kerst wordt aangereikt, Jezus Christus, Zoon van God, in doeken gehuld. Iets kostbaars, laten we er zuinig op zijn.

Namens het consistorie wens ik u een liefdevol en gezegend Kerstfeest.
Anne-Marie de Fouw