uit de gemeente, november 2020

Het landelijk thema voor de advents- en kerstperiode is ‘Geef licht, het goede leven met elkaar delen’ en daar kunnen we allemaal ons steentje aan aan bijdragen door naar elkaar om te zien.

Bij de familie Voorink was verdriet om het heengaan van echtgenote, moeder en oma Bea, ons geliefde gemeentelid, die jaren ouderling en diaken was van de Dorpskerk. De bloemen van haar uitvaart sierden een tijdje ons kerkhof, evenals de vele lichtjes die werden ontstoken tijdens Allerzielen.
Een aantal gemeenteleden belandde in het ziekenhuis voor een operatie: Ina Beffers, Annette Horsman, Geja Teensma. Gelukkig zijn allen aan de beterende hand! Kerkenraadsleden Bas Reitsma en Klaas Kos werden geveld door corona en zoals voor velen, biedt alleen quarantaine dan uitkomst. We bidden voor herstel voor Anneke Roelfzema, dat ze haar stem iets terug mag krijgen, voor René de Fouw, die door een val tijdens zijn geliefde hobby mennen zijn schouderblad brak en ook voor Peter den Ouden, die nog voor een knieoperatie staat.
Een nieuwe gezamenlijke hobby is: met elkaar herfstwandelingen maken onder leiding van Anneke van ’t Hull. We wandelen vanaf de P bij de Tafelberg in groepjes van twee of vier (afhankelijk van de coronabeperkingen) op maandagmiddag vanaf 13.30 uur. Houd hiervoor de orde van dienst in de gaten.
Ons begeven langs ’s Heren wegen kan ook op een andere manier, bijvoorbeeld door een bemoediging of groet per brief in iemands brievenbus te doen belanden!

Namens het consistorie wens ik u veel zegen bij uw ‘wandel in het Licht’.
Anne-Marie de Fouw