uit de gemeente, september 2020

De vakanties liggen bijna achter ons, een enkeling die nog plannen had langdurig naar het buitenland te vertrekken, ziet daarvan af en boekt om naar een stedentrip. En laten we wel zijn: wandelen, daar is niets mis mee! Uiteindelijk sprak de Heer zelf daar ook over: ‘Neem uw matras op en wandel’. Met andere woorden: kom in actie. Eigenlijk is het zoiets als: ga het anders doen als dat je het tot nog toe deed. Misschien hebben we van de coronaperiode ook wel geleerd dat er meer wegen naar Rome leiden. Want, heeft u weleens gefietst in Rome? Of bramen geplukt langs het IJsselmeerfietspad naar Huizen?

Er is meer dan corona, laten we ons niet vergissen! In Limburg stond bij een kapelletje Jezus, bid vandaag voor ons. En ons dat zijn we allemaal: degene die gekneusde ribben opliep bij het rondbrengen van het kerkblad; die mevrouw die op een rugoperatie wacht; die slechtziende die zondag toch graag naar de kerk komt; de jongeren die hun moeder verloren; het gemeentelid dat haar voet brak; degene die langzaam weer opkrabbelt en blij is met een gekookte maaltijd; degene die onzeker is over het veranderen van baan. Kortom, die tekst in dat kapelletje leert ons dat Jezus voor ons bidt, maar ook wij mogen bidden voor eenieder, en al gaandeweg kom je dan wellicht weer op de been.

Namens het consistorie een gezegende herfstwandeling gewenst!

Anne-Marie de Fouw