Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Collectes van de Diaconie april, mei, juni en juli 2019

COLLECTEROOSTER 

16-06 Hospice Kajan

Een warm huis met deskundige zorg voor mensen in de laatste levensfase en hun dierbaren

Onze financiële steun aan Hospice Kajan helpt om op lange termijn het hospice in stand te houden en uit te bouwen zodat ook in de toekomst de excellente hospicezorg mogelijk blijft. 

23-06 Kerk in actie/Wereldvluchtelingendag

0p 20 juni is Wereldvluchtelingendag. In ons eigen land hebben we soms moeite om vluchtelingen welkom te heten. Maar de meeste vluchtelingen worden niet in Europa opgevangen. In Noordoost-Nigeria zijn 1,8 miljoen mensen op de vlucht in eigen land voor het geweld van Boko Haram. De afgelopen 10 jaar zijn 20.000 mensen door Boko Haram vermoord en 4.000 vrouwen en meisjes ontvoerd. Ook in gebieden waar het Nigeriaanse leger Boko Haram bestrijdt is het niet veilig. De vluchtelingen strijken neer in dorpen van mensen, die zelf ook moeite hebben om rond te komen. Door geweld, vernielingen, slechte weersomstandigheden en armoede is er een enorm tekort aan voedsel. Via Nigeriaanse kerken en hun hulporganisaties kan Kerk in Actie voedselhulp bieden en vluchtelingen helpen trauma’s te verwerken. Zonder noodhulp breekt er hongersnood uit in Noordoost-Nigeria. 

30-06 Hospice Huizen

In de laatste, terminale fase van het leven thuis worden verzorgd, is om allerlei redenen niet altijd mogelijk of wenselijk. Hospice Huizen is een gastvrij bijna-thuis-huis waar iedereen die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven heeft, kan worden verzorgd. Hospice Huizen draait op de inzet van tientallen zorg- en andere vrijwilligers. Stichting Hospice Huizen is afhankelijk van donateurs en giften van particulieren en bedrijven.

07-07 Kerk in Actie/binnenlandsdiaconaat  

14-07 Vrienden van Torenhof

De stichting Vrienden van Torenhof zet zich in om het leven van de bewoners net iets aangenamer te maken.

Voor álle bewoners in Torenhof geldt, dat welzijn en prettig wonen worden bevorderd als er óók ruimte is voor afleiding en ontspanning. De stichting zorgt o.a. voor de hapjes en drankjes bij de bingo-middagen, een attentie met Kerst of Pasen en voor een gezellige middag met crêpes en muziek. 

COLLECTEVERANTWOORDING

April/Mei 2019 

05-05 Kerk in Actie/Syrie           € 277,85

12-05 Viore                                 €  138.15

19-05  Stichting Jozef                 €    90,10                                         €

26-05  Cést la Vie-huis               €  121,55

Alle gevers hartelijk dank. 

namens het college van Diakenen,

Marry van Haandel