Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Collectes van de Diaconie in maart, april en mei 2019

COLLECTEROOSTER 

14-04 40-dagen Aktie BEL

In de afgelopen jaren werden met behulp van de40dagenaktie studenten in Nepal gesteund. Een van de studentes, Amrita, is in het laatste jaar van haar MBA-studie. Er is alle vertrouwen, dat zij deze studie succesvol zal afronden. Rest alleen nog Rejina, die financiële steun nog nodig heeft voor haar studie aan de landbouwhogeschool. Via de stichting Caring Unites wordt een moeder in Nepal geholpen die haar man tijdens de aardbeving in 2015 heeft verloren, door het schoolgeld voor haar 2 zoontjes van 9 en 11 jaar te betalen. 

21-04 40-dagen Aktie BEL:

Opnieuw collecteren we voor Sheini, omdat het noodzakelijk is dat er een irrigatiesysteem voor de akkers in Sheini komt. De akkers blijven zo tijdens de regentijd goed bereikbaar en is er ook in de droge tijd voldoende water. Hierdoor is er door het jaar heen gezond voedsel voor de lokale bevolking beschikbaar. 

28-04 Hospice Huizen

Hospice Huizen, Aan de Gooierserf 126, is een gastvrij huis waar mensen, die naar verwachting nog slechts korte tijd te leven hebben, kunnen worden verzorgd. Hier wordt zorg en aandacht geboden, met alle aandacht voor de gast en voor zijn of haar naasten. Stichting Hospice Huizen is afhankelijk van donateurs en giften van particulieren en bedrijven.

 

05-05 Kerk in Actie

Op 5 mei vieren we in grote dankbaarheid onze vrijheid. Het is bijzonder waardevol om dat uitbundig te kunnen doen, want vrijheid is niet vanzelfsprekend. Uitzichtloos en rampzalig is de situatie in Syrië. Steeds meer mensen in nood doen een beroep op kerken voor onderdak, voedsel en veiligheid. De zelf zwaar getroffen Syrische kerken bieden tussen de puinhopen hulp aan iedereen die bij hen aanklopt. Kerk in Actie steunt de kerken in Syrië, zodat zij moed houden om hun belangrijke werk te blijven doen. 

12-05 Viore

Al vaker collecteerde de diaconie voor Viore, een informatie- en activiteitencentrum voor mensen die leven met kanker. Viore is voor de financiering van de activiteiten, zoals bij voorbeeld de scholing van de vrijwilligers,  nog steeds afhankelijk van donaties. 

19-05 Stichting Josef

Stichting Jozef is opgericht door een groep enthousiaste vrijwilligers met passie voor jongeren aan de rand van de samenleving. De organisatie ondersteunt maatschappelijk kwetsbare jongeren op het gebied van onderwijs, werkgelegenheid en persoonlijke ontwikkeling. In het bijzonder jongeren met een detentie achtergrond, risico jongeren en hang-/zwerfjongeren. Door middel van specifieke trajecten hoopt de stichting jongeren te inspireren, het beste van hun mogelijkheden, kwaliteiten en talenten te benutten.

COLLECTEVERANTWOORDING

Maart 2019 

03-03 Stichting Child                       € 152,45             

10-03 40 dagen actie BEL                € 127,45

17-03 40 dagen actie BEL                € 156,80

24-03 40 dagen actie BEL                € 115,30

31-03 40 dagen actie BEL                €

De opbrengst van het offerblok, bestemd voor de projecten van de 40-dagen actie BEL, was op  26 februari 2019              € 91,27 

Allen hartelijk dank!

namens het college van Diakenen, Marry van Haandel