Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Negentien jaar geleden

Op de dag van schrijven van de kopij voor deze Onderweg werd ’s middags in de consistorie van de Dorpskerk de film gedraaid van de viering van het vijfentwintigjarig ambtsjubileum van ds. Bert Berkhof. Het feestvarken van toen was er nu ook weer bij. Ook hij was, net als de andere kijkers, bijna twintig jaar ouder geworden. Er waren mensen overleden en ook waren er mensen in beeld die verhuisd waren of bij de kerk afhaakten.

Ik vond het zien van de film een bijzondere belevenis. Met name omdat ik overleden partners van gemeenteleden zag, over wie ik veel hoorde, maar die ik uiteraard nooit gezien had. Er zat toen in alle opzichten veel leven in de Dorspkerk en daar was deze middag iets van te proeven. De jubilaris van negentien jaar geleden had net als destijds ook nu het laatste woord.

Ik denk dat hij en de meeste filmkijkers met verfriste herinneringen en wellicht enige weemoed weer naar huis gingen.

Een goed Paasfeest gewenst!
ds. Marnix van der Sijs