Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Surpriseparty

Supriseparty                     Lezen: Matteüs 28:1-7                                     (Uit:Top Geheim, Corien Oranje) 

Wat zou jij doen als je erbij was geweest toen Jezus aan het kruis stierf? Als je gezien had hoe hij begraven werd? 

0 ik zou meteen naar Galilea gaan, want hij heeft gezegd dat hij daar naartoe gaat nadat hij weer is opgestaan uit het graf;

0 ik zou boos zijn en denken: dus Jezus was helemáál niet de Zoon van God!

0 ik zou alleen maar verdrietig zijn..

Jezus’vrienden zouden een feestje kunnen organiseren. Met slingers en een spandoek met “welkom terug!” en lekker eten en drinken. Of nog beter: ze zouden vast in de richting van Galilea kunnen gaan. Want Jezus heeft gezegd dat hij ze daar zou ontmoeten. Jezus heeft het er zo vaak met zijn vrienden over gehad. Dat hij dood zal gaan. Maar ook dat hij na drie dagen weer terug zal komen. Maar na de begrafenis is er niemand die eraan denkt. Niemand die klaarstaat om hem te verwelkomen. Niemand die een speech heeft voorbereid, een koek heeft gebakken of een geit heeft geslacht. Ze zijn allemaal in diepe rouw. Er gaan op die derde dag alleen een paar vrouwen naar het graf. En ze gaan er niet heen omdat ze Jezus hopen tegen te komen, maar omdat ze zijn dode lichaam willen balsemen. Ze krijgen de schrik van hun leven als ze ineens die engel tegenkomen. “Jullie zoeken Jezus? Die gekruisigd is? Hij leeft!”