Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Een goed verhaal

Het thema van de Startzondag is: Een goed verhaal.

Wat maakt een verhaal een GOED verhaal? Moet het goed aflopen? Of goed verteld worden? Moet de held overwinnen en de slechterik dood? Of is het beter als de slechterik tot inkeer komt en toch een goed hart blijkt te hebben?

We zullen er misschien wel allemaal anders over denken. Daarom bestaan er ook zoveel soorten boeken (en films). De Bijbel vertelt ook een verhaal. Of eigenlijk een heleboel verhalen. Christenen vinden het een GOED boek, anders was hij nooit al zó lang een bestseller! (ik geloof dat ‘ie nog steeds op nr. 1 staat) Toch lopen lang niet alle verhalen in de Bijbel goed af. Erger nog: de grote held van het boek gaat zelfs dood! Maar uiteindelijk wordt het kwaad overwonnen en wordt de held koning. Als dat het hele verhaal zou zijn, dan waren de mensen de Bijbel al lang weer vergeten.

Dus wat maakt dit verhaal dan beter dan andere? Kom dat maar uitzoeken op de Startzondag!