Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Gedachten lezen

Kun jij gedachten lezen? Je kunt het uitproberen met een goeie vriend of met je broer of zus. Ga allebei aan een andere kant van de kamer zitten. Concentreer je goed. En schrijf een letter op uit het alfabet. Hebben jullie dezelfde letter opgeschreven? Doe dit proefje een paar keer. Conclusie: Ik ben 

  • supergoed     
  •  goed     
  •  matig   
  •  slecht

God kent mij helemaal, zegt David. God weet wat ik wil zeggen. Hij weet zelfs precies wat ik denk. Al mijn gedachten kent hij.

Is dat niet een beetje eng? Stel je voor dat je vader of moeder of je juf of meester precies zou weten wat je allemaal denkt. Sommige dingen zeg je toch liever niet hardop. Als je jaloers bent bijvoorbeeld, of als je iets gemeens denkt.

En God weet alles? Alles wat je denkt? Alles wat je gaat zeggen, al vóór je het gezegd hebt? Zelfs iets wat je geheim wilt houden?

God kent jou helemaal. Hij kent je nog beter dan je jezelf kent. Maar je hoeft niet bang te zijn. . Want hij begrijpt je. Hij schrikt niet van jouw gedachten. Hij houdt van je, meer dan iemand op de hele wereld van je houdt. Nog meer dan je eigen vader en moeder. Hij heeft alles voor je over. En hij zorgt voor je. God is jouw persoonlijke bodyguard. Hij is bij je, en hij beschermt, altijd. Je bent nooit alleen. 

(Uit: Top Geheim, bijbels dagboek van Corien Oranje)