Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Topgeheim!

De Duitsers hadden in de Tweede Wereldoorlog heel Europa in hun greep. Ze waren oppermachtig. Maar in het geheim waren legerofficieren een enorme reddingsoperatie aan het voorbereiden. Op D-Day, 6 juni 1944, bestormden tienduizenden Amerikaanse, Canadese en Engelse soldaten de kust van Normandië. Ze gingen Frankrijk bevrijden van de Duitsers. Wat? Alleen Frankrijk? Nee, via Frankrijk zouden ze heel Europa bevrijden!

Paulus schrijft in Efeziërs 3:8-12 ook over een grote reddingsoperatie. Satan had heel Israël in zijn greep, maar God bedacht in het geheim een plan om de macht van Zijn vijand te breken: Hij stuurde zijn eigen Zoon, die Zijn leven gaf om dat van de Israëlieten te redden. Alleen de Israëlieten? Nee, dat was nog maar het begin!

Toen Jezus terugging naar de hemel, zei hij dat álle mensen het goede nieuws moesten horen.

Dat mensen uit de hele wereld gedoopt moesten worden. God wilde niet alleen de Israëlieten redden, maar alle mensen. Wat? Dus al die buitenlanders konden zomaar gered worden? Ze hoefden niet eerst joods te worden? In de tijd van Paulus was dat echt een schok. Een enorme verandering. Mensen konden het bijna niet geloven. Dàt is nou het geheim van Jezus, legt Paulus uit. Dat iedereen die in Hem gelooft, erbij hoort. Wàt een bevrijding! 

(Uit: Top Geheim, bijbels dagboek van Corien Oranje)