Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Als je de jongste bent, blijf je altijd het kleine broertje of zusje. Je oudere broers of zussen denken dat ze veel meer weten en veel slimmer zijn dan jij. Zelfs als je twintig bent. Of zestig. Het is niet altijd leuk om de jongste te zijn. Maar aan de andere kant, als die oudere broers en zussen later met een rollator lopen, ren jij nog lekker rond natuurlijk. Wie het laatst lacht, lacht het best!:)

Samuel mag aanwijzen wie de nieuwe koning van Israël gaat worden. Hij weet maar één ding: het is een zoon van Isaï. Ah, hij ziet het al! Het is natuurlijk Eliab, de oudste van de zeven jongens. Die is groot en ziet er sterk en goed uit.

Maar nee. ‘Die heb ik niet uitgekozen’, zegt God tegen Samuel.

Zoon nummer twee dan? Of nummer drie?

Ook niet. ‘Hebt u niet nóg een zoon?’ vraagt Samuel, als hij er zeven gezien heeft.

‘Ja, de jongste’, zegt Isaï. ‘Maar die is er niet. Die zorgt voor de schapen’.

‘Ga hem halen’, zegt Samuel. David, de jongste zoon, die helemaal niet meetelt, is de jongen die door God is uitgekozen. Hij wordt de koning van Israël.

Voor God maakt het niet uit hoe oud je bent. Hoe belangrijk je bent. Of je de jongste of de oudste bent, de snelste of de langzaamste van de klas. God kijkt naar je hart. En als hij je een taak geeft, maakt hij je daar zelf geschikt voor.

Het is alweer bijna zomervakantie!!! Door de corona-crisis heb je in het voorjaar al een hele tijd vrij gehad, maar vakantie is toch anders. Zélfs als je niet op reis gaat. Hopelijk zijn jullie allemaal over naar de volgende klas. Een aantal van jullie gaat na de vakantie naar de middelbare school: een spannende en nieuwe sprong in de toekomst!

Dominique, Lauren, Maud en Rozemarijn: heel veel succes op jullie nieuwe school!

En we hebben ook drie jongeren die zijn geslaagd voor hun eindexamen: Anne, Kees en Stijn: gefeliciteerd, toppers! Namens de Kinderkerk en Jeugdkerk12+ zijn zij al in de bloemetjes (en lekkers?) gezet. En nu alvast voor iedereen: FIJNE ZOMERVAKANTIE!!!

Diana, Mieke, Pauline en Rita

De Dorpskerk is sinds juni weer open, na een wekenlange ‘lockdown’ (dat woord kent iedereen in NL tegenwoordig wel, denk ik). Er mocht worden ‘geoefend’ met max. 30 mensen in de kerk. En vanaf 5 juli mogen dat er zelfs 100 zijn. Een mooi moment om hopelijk in een volle kerk, en met alle jeugd, afscheid te nemen van onze oudste Kinderkerkkinderen – die naar de middelbare school gaan.

En wie weet zijn er ook wel jongeren die geslaagd zijn en hun middelbare schooldiploma hebben behaald. Fijn om elkaar nog een keertje te zien voordat de zomervakantie begint!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.