Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Kun jij gedachten lezen? Je kunt het uitproberen met een goeie vriend of met je broer of zus. Ga allebei aan een andere kant van de kamer zitten. Concentreer je goed. En schrijf een letter op uit het alfabet. Hebben jullie dezelfde letter opgeschreven? Doe dit proefje een paar keer. Conclusie: Ik ben 

  • supergoed     
  •  goed     
  •  matig   
  •  slecht

God kent mij helemaal, zegt David. God weet wat ik wil zeggen. Hij weet zelfs precies wat ik denk. Al mijn gedachten kent hij.

Is dat niet een beetje eng? Stel je voor dat je vader of moeder of je juf of meester precies zou weten wat je allemaal denkt. Sommige dingen zeg je toch liever niet hardop. Als je jaloers bent bijvoorbeeld, of als je iets gemeens denkt.

En God weet alles? Alles wat je denkt? Alles wat je gaat zeggen, al vóór je het gezegd hebt? Zelfs iets wat je geheim wilt houden?

God kent jou helemaal. Hij kent je nog beter dan je jezelf kent. Maar je hoeft niet bang te zijn. . Want hij begrijpt je. Hij schrikt niet van jouw gedachten. Hij houdt van je, meer dan iemand op de hele wereld van je houdt. Nog meer dan je eigen vader en moeder. Hij heeft alles voor je over. En hij zorgt voor je. God is jouw persoonlijke bodyguard. Hij is bij je, en hij beschermt, altijd. Je bent nooit alleen. 

(Uit: Top Geheim, bijbels dagboek van Corien Oranje)


“Ik geloof rood”, zei een vriendelijk mannetje. “Dat is een mooie, warme kleur en geloof is warm”.
“Nou, ik geloof zwart”, zei een ernstige heer. “Zwart is ernstig en geloof is ernstig”.
“Ik geloof geel”, zei een vrolijk dametje. “Dat is een vrolijke kleur en geloof is vrolijk”.
“Ik geloof grijs”, mompelde een jongedame. “Grijs is saai en geloof ook”.

Kun je nog meer kleuren geloven?
Ze dachten allemaal na en dachten toen van niet.
“Jawel”, zei een heel, heel oude man na een tijdje. “Ik geloof groen”.
Waarom zei de grijsaard dat hij groen geloofde?

“Omdat je in geloven altijd een beginneling bent. Hoe oud je ook bent, je blijft een groentje”. 

(uit Open Deur (Paasnummer), door Stephan de Jong)

De Duitsers hadden in de Tweede Wereldoorlog heel Europa in hun greep. Ze waren oppermachtig. Maar in het geheim waren legerofficieren een enorme reddingsoperatie aan het voorbereiden. Op D-Day, 6 juni 1944, bestormden tienduizenden Amerikaanse, Canadese en Engelse soldaten de kust van Normandië. Ze gingen Frankrijk bevrijden van de Duitsers. Wat? Alleen Frankrijk? Nee, via Frankrijk zouden ze heel Europa bevrijden!

Paulus schrijft in Efeziërs 3:8-12 ook over een grote reddingsoperatie. Satan had heel Israël in zijn greep, maar God bedacht in het geheim een plan om de macht van Zijn vijand te breken: Hij stuurde zijn eigen Zoon, die Zijn leven gaf om dat van de Israëlieten te redden. Alleen de Israëlieten? Nee, dat was nog maar het begin!

Toen Jezus terugging naar de hemel, zei hij dat álle mensen het goede nieuws moesten horen.

Dat mensen uit de hele wereld gedoopt moesten worden. God wilde niet alleen de Israëlieten redden, maar alle mensen. Wat? Dus al die buitenlanders konden zomaar gered worden? Ze hoefden niet eerst joods te worden? In de tijd van Paulus was dat echt een schok. Een enorme verandering. Mensen konden het bijna niet geloven. Dàt is nou het geheim van Jezus, legt Paulus uit. Dat iedereen die in Hem gelooft, erbij hoort. Wàt een bevrijding! 

(Uit: Top Geheim, bijbels dagboek van Corien Oranje)

Vanaf 18 februari tellen we dit jaar de dagen tot het Paasfeest: zonder de zondagen zijn dat precies 40 dagen* (zie WEETJE hieronder). In die periode (heel passend de “40-dagen tijd” genoemd) bereiden we ons voor op Pasen. Wat moet je daar voor doen?
Wat doe je normaalgesproken als er een feestje op komst is? De datum in je agenda zetten; nieuwe feestkleding kopen; je huis versieren en iets extra lekkers koken of bakken? Dat doen veel mensen voor het Paasfeest allemaal ook.


Maar wat we vooral doen in de 40-dagen tijd is NADENKEN. Nadenken over Jezus, over zijn leven, over de dingen die Hij ons in zijn leven heeft willen leren en ook welke betekenis zijn dood voor ons heeft. Ook nu nog, na bijna 2000 jaar! Dat is zó veel, en vaak zó moeilijk, dat je daar best eens 40 dagen van het jaar voor uit mag trekken , om daar eens extra goed over na te denken. En er over te praten natuurlijk; thuis en op school en in de (kinder-)kerk. En ná die 40 dagen zien we hopelijk heel veel reden om een mooi Paasfeest te vieren!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

foto van 1oktober 2017

(foto van 1 oktober 2017)     

Misschien heb je hem al gezien tijdens de Dienst voor Jong en Oud op 4 december 2016, want toen was het de eerste ‘werkdag’ voor onze nieuwe predikant,
dominee Van der Sijs. En anders kom je hem vast later deze maand nog tegen- bijvoorbeeld op het FamilieKerstFeest op 18 december, of op Kerstmorgen.
Hij wil graag kennismaken met alle mensen in de Dorpskerk, en natuurlijk ook met de kinderen en jullie ouders. Wel zo fijn als we elkaar bij de naam kennen!

Dag allemaal!

Misschien moest je even zoeken, maar jouw jeugdpagina in de Onderweg is per vandaag nieuw, anders en op een andere plek te vinden (op de site is het gelukkig hetzelfde gebleven).

Zo gaat dat in een nieuw jaar, dan gaan we op zoek naar iets nieuws. Of het daarmee ook beter wordt, mag jij zelf bepalen. In elk geval kun je alles voor de Dorpskerk Jeugd toch wel in de Onderweg. En net als altijd kun je al je schrijfsels of andere bijdragen, je vragen en opmerkingen kwijt op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Veel leesplezier! Jeugdredactie.

 

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Hier vind je de meeste verhaaltjes die ook in de (afgelopen) Flitsen staan,

maar dit rubriekje is ook handig voor de mama's en papa's: kan je ze vertellen, dat ze op deze site moeten doorklikken naar de Algemene informatie.

Voor de roosters, klik door naar de Kinderkerk en de JeugsSooS  deze site.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.

Hallo allemaal!

Heb jij iets voor de volgende Flits, of wil je jouw mening over iets geven?
Stuur dan je tekst en eventuele plaatjes of foto’s via de mail naar ons op.
Elke maand is er een nieuwe Flits, dus ben je te laat, dan komt het volgende maand erin!

Redactie: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
(Blaricumse kinderkerk)