Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Onze kerstboom heeft weer een mooi plekje gekregen dit jaar. De vrolijke, feestelijke lichtjes twinkelen naar alle kanten, waar je ook staat in de kamer. Ik denk aan het bekende kerstlied: “nu daagt het in het oosten, het licht schijnt overal”. Ja, zo is het!

Licht is in de Bijbel altijd heel belangrijk. Licht dat tegenover duisternis staat. God maakte in het Scheppingsverhaal Licht in de duisternis. In duisternis kunnen mensen niet leven: we zien niet waar we zijn en waar we naar toe moeten. En dat maakt ons bang en onzeker. Daarom heeft God zijn Zoon naar de mensen ge-stuurd, om het Licht in onze duisternis te zijn. De ster boven de stal van Bethlehem was daarvan het teken.

En dáárom branden de lichtjes in onze kerstbomen als sterren in de nacht. En dáárom mag de boom (officieel) blijven staan tot Driekoningen (6 januari), omdat de Wijzen uit het Oosten het licht van de ster volgden om de nieuwgeboren Christus te vinden.

Zo wijzen wij met onze kerstlichtjes allemaal een beetje de weg naar het Licht van de wereld…

Mieke Bleys

Het duurt niet eens zo lang meer, dat we de kerstboom weer mogen gaan versieren, en de lichtjes zien branden en de kerstmuziek op de radio klinkt. En als het dan eíndelijk ook nog Kerstvakantie is, dan is het tijd voor het Kinderkerstfeest. En dat wordt een vrolijk feest, want dit jaar komt het Vrolijk Theater naar onze Dorpskerk met hun handpoppen Paula en Bongo.

Je kunt samen met je familie, vriendjes en buurkinderen komen genieten van een spannend en grappig optreden, waarbij van alles gebeurt en misgaat, maar waarbij het Kerstverhaal centraal staat.

Meer informatie krijg je via de mail (als je adres nog niet bij ons bekend is, stuur dan even een berichtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), maar als je héél erg benieuwd bent naar Paula en Bongo kun je ook als eens snuffelen op de website www.vrolijktheater.nl.

Het thema van de Startzondag is: Een goed verhaal.

Wat maakt een verhaal een GOED verhaal? Moet het goed aflopen? Of goed verteld worden? Moet de held overwinnen en de slechterik dood? Of is het beter als de slechterik tot inkeer komt en toch een goed hart blijkt te hebben?

We zullen er misschien wel allemaal anders over denken. Daarom bestaan er ook zoveel soorten boeken (en films). De Bijbel vertelt ook een verhaal. Of eigenlijk een heleboel verhalen. Christenen vinden het een GOED boek, anders was hij nooit al zó lang een bestseller! (ik geloof dat ‘ie nog steeds op nr. 1 staat) Toch lopen lang niet alle verhalen in de Bijbel goed af. Erger nog: de grote held van het boek gaat zelfs dood! Maar uiteindelijk wordt het kwaad overwonnen en wordt de held koning. Als dat het hele verhaal zou zijn, dan waren de mensen de Bijbel al lang weer vergeten.

Dus wat maakt dit verhaal dan beter dan andere? Kom dat maar uitzoeken op de Startzondag!

Vanaf 18 februari tellen we dit jaar de dagen tot het Paasfeest: zonder de zondagen zijn dat precies 40 dagen* (zie WEETJE hieronder). In die periode (heel passend de “40-dagen tijd” genoemd) bereiden we ons voor op Pasen. Wat moet je daar voor doen?
Wat doe je normaalgesproken als er een feestje op komst is? De datum in je agenda zetten; nieuwe feestkleding kopen; je huis versieren en iets extra lekkers koken of bakken? Dat doen veel mensen voor het Paasfeest allemaal ook.


Maar wat we vooral doen in de 40-dagen tijd is NADENKEN. Nadenken over Jezus, over zijn leven, over de dingen die Hij ons in zijn leven heeft willen leren en ook welke betekenis zijn dood voor ons heeft. Ook nu nog, na bijna 2000 jaar! Dat is zó veel, en vaak zó moeilijk, dat je daar best eens 40 dagen van het jaar voor uit mag trekken , om daar eens extra goed over na te denken. En er over te praten natuurlijk; thuis en op school en in de (kinder-)kerk. En ná die 40 dagen zien we hopelijk heel veel reden om een mooi Paasfeest te vieren!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.