Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

In en rond de kerk

Wilt u ook uw steentje bijdragen?
Alle activiteiten zijn op alfabetische volgorde

. Bloemencommissie
Iedere zondag staan schitterende bloemen in de kerk. Dat alles wordt verzorgd door een klein groepje toegewijden. Zij doen dat met veel liefde en inzet. Als u geïnteresseerd bent in het werk van deze groep: geef het door aan Aly van Vembde mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
. Koffieschenken
Iedere week na de zondagse eredienst is er in de Voorhof gelegenheid om koffie, thee of limonade te drinken. Een aantal mensen verzorgt in toerbeurten deze catering voor kinderen en volwassenen. U kunt ook meehelpen. Het is gezellig werk en u spreekt veel kerkgangers. Interesse om mee te doen? U kunt u contact opnemen met  Karin Nelson (e-mailadres als u Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. klikt)
. Stuurgroep Oecumene BEL
De Dorpskerk leeft in een samenwerkingsverband met Rooms-katholieken, Evangelischen, Vrijzinnigen en andere Protestanten uit Blaricum, Eemnes en Laren. De Stuurgroep Oecumene BEL organiseert een aantal gemeenschappelijke activiteiten, zoals de oecumenische Vespers en de vieringen met rond Pinksteren en rond Oud en Nieuw. Vindt u het belangrijk om de onderlinge samenwerking te bevorderen en wilt u hier een steentje aan bijdragen?  Neem contact op met de penningmeester van deze werkgroep: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
. 75+ verjaardagsbezoekgroep
Op bezoek gaan bij onze jarige senioren met een felicitatie en een kleine attentie heeft in onze gemeente een lange geschiedenis. Al in 1971 is hiermee gestart en vele bezoeksters hebben voor langere of kortere tijd hieraan meegewerkt. In het voorjaar 2017 heeft de bezoekgroep noodgewongen, o.a. vanwege het stijgen van de eigen leeftijd, besloten dit werk te beeindigen. Gelukkig hoeft er geen einde te komen aan een traditie van ruim 45 jaar, want de contactpersonen hebben zich gaarne bereid verklaard dit werk voort te zetten. Zij gaan voortaan in hun wijk op verjaardagsbezoek bij de 80+-ers met een kaart en een bloemetje om hen de felicitaties van de Dorpskerk over te brengen.
. Wijk-Contactpersonen
U kunt deel gaan uitmaken van de groep van wijkcontactpersonen. Deze groep verzorgt in de Dorpskerk ‘het omzien naar elkaar’. Ieder heeft een wijkje met mensen waarmee contact wordt onderhouden: af en toe even aanbellen, een brief bezorgen, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte of huwelijk.  Nu zit daar ook het verjaarsbezoek bij. Drie maal per jaar komen de contactpersonen bij elkaar. Voor informatie, instructie en voor onderlinge verbondenheid en betrokkenheid mail naar Karin Nelson: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..