Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

In en rond de kerk


Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

8eromMaal-werkgroep

Eens per maand op een dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi dekt, bij binnenkomst de jassen aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden.Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten!
Aanmelden: bij Mieke Bleys email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sopranen voor de cantorij

De cantorij van de Dorpskerk zijn zangers (m/v) die er plezier aan beleven onder leiding van een professional liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.
Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00–20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk. U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen.
Aanmelden: bij Margriet Vos e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Welkomstcommissie zondagse kerkdienst

We zoeken gemeenteleden die op zondagmorgen onze kerkgangers welkom willen heten bij de voordeur van de kerk. U dient om half tien aanwezig te zijn in de kerk.

Informatie: bij Mieke Bleys, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Wijk-contactpersoon

Om regelmatig contact te zoeken en te houden met een aantal gemeenteleden heeft de Dorpskerk Blaricum e.o. in ‘wijken’ verdeeld. Momenteel zijn we dringend verlegen om wijkcontactpersonen. Dit is een van de belangrijkste taken van het Pastoraat !
Wij hebben per 15 januari 2021 in deze werkgroep 2 vacatures in Blaricum-Dorp, t.w. de wijk:

  • Blaricummermeent, omgeving Adama van Scheltemalaan
  • Tijdelijke voor driekwart jaar ter vervanging van een van onze contactpersonen: wijk omgeving: Torenlaan begin, Noolseweg begin, Verbeeklaan, Dr. Catzlaan.

De groep Wijk-contactpersonen verzorgt in de Dorpskerk ‘het omzien naar elkaar’. Ieder heeft een wijk met mensen waarmee contact wordt onderhouden: af en toe even aanbellen in deze Coronatijd is dat af en toe even opbellen hoe het gaat met een oudere uit de wijk, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte, meeleven met schoolgaande kinderen, een enkele keer de Nieuwsbrief in uw wijk verspreiden voor hen die geen emails kunnen ontvangen.

Ook het 80+ verjaardagbezoek valt onder de taak van de betreffende persoon in uw wijk; dan gaat u op verjaardagsvisite bij onze jarige senioren in het eigen contactwijk, met een felicitatie en een kleine attentie namens de kerk. 

De Wijkcontactpersonen komen driemaal per jaar bijeen. 

  • Tweemaal per jaar om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die een Contactpersoon verbinden, maar ook die ons in ons geloof opbouwen, zodat we handvatten hebben als we gemeenteleden bezoeken, die onze ondersteuning nodig hebben.
  • Eenmaal per jaar is er een activiteit zoals bijv. een wandeling met lunch.

Aanmelden: bij een van de ouderlingen via het gezamenlijke emailadres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

Update: 15-01-2021