Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 


Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

8eromMaal-werkgroep.
Eens per maand op een dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten van onze kerk en uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi opdekt, bij binnenkomst de jassen aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden.

Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten! Aanmelden bij Mieke Bleys, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Autodienst
Voor de kerkgangers, die slecht ter been zijn of problemen hebben om naar de kerk te Komen, is er een autodienst die u thuis ophaalt en weer thuisbrengt. Daar zijn geen kosten aan verbonden, mits degene die hulp inroept binnen een straal van 8 km om de Dorpskerk heen woont.

Er zijn een aantal chauffeurs voor deze dienst beschikbaar, maar ook zij zijn weleens ziek of zijn met vakantie, waardoor onze activiteit zou staken, hetgeen niet de bedoeling is. U hoort een dag tevoren of er van uw diensten gebruik wordt gemaakt.

Ook indien u alleen iemand mee kunt nemen naar de kerk en niet na de dienst naar huis kunt brengen, bent u van harte welkom in ons team.
Interesse bij het team chauffeurs te komen?  Neem contact op met: Anne-Marie de Fouw, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Kerstdecoratiegroep
Elk jaar wordt de Dorpskerk rond de hoogtijdagen in een feestelijk jasje gehuld. Niet alleen de bloemencie. heeft hier een aandeel in, maar anderen mogen ook aanschuiven om mee te denken welke decoraties c.q. bloemen, takken en linten het beste opgehangen/neergezet kunnen worden. Want vooral Kerst is het Feest van de geboorte van het Kerstkind dus dan mag de kerk er sfeervol uitzien en geuren naar   dennengroen en verse bloemen.

Dit team staat vanaf HALF NOVEMBER in de startblokken voor de Kerst en is op zoek naar drie nieuwe personen. Denkt u, wat heerlijk, daar wil ik aan meedoen, dan bent u van harte welkom! Geef u op bij Anne-Marie de Fouw, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sopranen voor de cantorij
De cantorij van de Dorpskerk zijn zangers (m/v) die er plezier aan beleven onder leiding van een professional liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.

Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00–20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk.

U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen. Meldt u zich dan aan bij Miny Beuving, 035-5315312 En! Wie weet zingt u al met kerst de sterren van de hemel in de Dorpskerk!

Welkomstdienst zondagse kerkdienst
Wanneer je thuis gasten ontvangt, verwelkom je deze bij de voordeur. Onze Dorpskerk heeft een enorme voordeur en we zoeken mensen die in deze nieuwe werkgroep hun steentje willen bijdragen door letterlijk  pal naast de deur te staan om de kerkgangers de hand toe te steken of om bijvoorbeeld iemand met een rollator de drempel over te helpen.

Dit is een hele nieuwe werkgroep, waar iedereen welkom is! U dient wel een half uur voor aanvang van de dienst aanwezig te zijn in de kerk. Aanmelden bij Mieke Bleys, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkcontactpersoon.
U kunt deel gaan uitmaken van de groep van wijkcontactpersonen.
Deze groep verzorgt in de Dorpskerk ‘het omzien naar elkaar’. Ieder heeft een wijkje met mensen waarmee contact wordt onderhouden: af en toe even aanbellen, een brief bezorgen, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte, meeleven met schoolgaande kids, omkijken naar een Oudere in de wijk, etc.. 

Nu zit daar ook het 80+ verjaardagsbezoek bij, daarbij gaat u op verjaardagsvisite bij onze jarige senioren in het eigen contactwijkje, met een felicitatie en een kleine attentie. Zo wordt in onze gemeente ook persoonlijke aandacht aan deze leeftijdscategorie gegeven.

De Wijkcontactpersonen komen driemaal per jaar bijeen.
       *   Eenmaal per jaar is er een activiteit zoals een gezamenlijke fietstocht.
       *   Tweemaal per jaar komen we bijeen niet alleen om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die een Contactpersoon verbinden, maar ook die ons in ons geloof opbouwen, zodat we het nodige in onze rugzak hebben als we bij diegenen in onze wijk komen die onze ondersteuning nodig hebben. Aanmelden bij Aly van Vembde, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

* Zondagse bloemendienst.
Iedere zondag staan er schitterende bloemen op de tafel voorin de kerk. Dat alles wordt verzorgd door een klein groepje toegewijden, waarvoor we uitbreiding zoeken.

Het uitzoeken van de bloemen en schikken tot een bos, doen zij met veel liefde en inzet. Deze zondagse bloemen worden als groet van de gemeente door de dienstdoende diaken na de kerkdienst bezorgd bij een gemeentelid die wel een hart onder de riem kan gebruiken óf die iets heugelijks te vieren heeft gehad. Daarnaast verricht deze werkgroep ook hand- en spandiensten voor andere werkgroepen. Wilt u dit team met uit komst uitbreiden? Neem contact op met: Aly van Vembde, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 

 

 

 

 

ZWO staat voor = Zending – Werelddiakonaat – Ontwikkelingssamenwerking

Verantwoordelijkheden - aandachtspunten - jaarplanning

Onze ZWO valt onder Regionaal Dienstencentrum Noord-Holland / classis Hilversum.
Een deel van de activiteiten wordt gedaan door de Diakonie.

Verantwoordelijkheden:
Deze zijn voor een ZWO commissie in het algemeen :          
        -  Voorlichting/informatie geven
        -  Bewustzijnsverandering, - vorming
        -  (Politieke) acties plegen
        -  Actieve rol bij het inzamelen van geld

Speciaal aandachtspunt:
De situatie in het Midden Oosten t.a.v. de verhouding Israel/Palestijnen ons toegewezen door onze kerkelijke instanties.


Inkomsten ZWO:
6.       Bron inkomsten   : zie hieronder

Inspiratiebronnen/tijdschriften:
7.          Info uit tijdschriften en info van Kerk In Actie en Regionaal Dienstencentrum                                         

Sub 1   - In kerkdiensten(themadiensten) aangereikt door Kerkinactie met posters en folders publicaties in Onderweg. Verder initiatieven aangeboden door het regionaal dienstencentrum

Sub 2   - In gesprek zijn met groepen over ZWO, meningsvorming, zoals attent maken op cq handtekeningenactie voor Fair Trade, aandacht aan o.a. Max Havelaar producten, zie verder onder sub 3 en 4;

Sub 3   - Paasgroeten acties (te koop aanbieden van wenskaarten die naar gevangenen in binnen- en buitenland worden verstuurd.) Schrijf- verkoopacties voor Amnesty International, vier keer per jaar.                     

Inzamelen van postzegels en briefkaarten (melkbus) en opsturen aan Kerk in Actie (levert elk jaar landelijk groot bedrag op!)

Sub 4   - Oikocrediet is een microcredit financieringsinstelling met christelijk roots. De ZWO – die 4 certificaten van elk € 200 bezit - geeft jaarlijks in maart tijdens een kerkdienst. Speciale  aandacht aan Oikocredit.
 
Sub 5   - Vorige jaren werden door Kerk in Actie en ICCO met veel succes activiteiten aangeboden, die kerkleden bewust maakten van de situatie in het Midden Oosten.

Sub 6   - Het blad Vandaar wordt gelezen.

Voor meer informatie: kunt u het contactformulier invullen.


ps.

de 40 dagen actie : Dit is een belangrijke activiteit onder de noemer ‘ontwikkelingssamenwerking’, die niet wordt uitgevoerd door onze ZWO Cie, doch door een aantal gemeenteleden uit de Protestantse en Rooms Katholieke Kerken in Blaricum, Laren en Eemnes is de INTERKERKELIJKE 40 DAGENACTIE; de opbrengsten zijn veelal bestemd voor kleinere doelen in Afrika en Zuid Amerika.

 

 

 

 

 

 


 

reserve(voor het geval de andere agenda per vergissing gewist is!!)

 

Sfeerimpressies december 2017

Woensdag 13 en donderdag 14 december Kerstdiner in het Achterom.

Zondag 17 december Kinder Kerstmusical Super-Kerst.

Zaterdag 23 december een succesvolle Volkskerstzang-avond. Klik hier voor 3 foto's.

Agenda 2018

Woensdag 31 januari 19.30 - 21.00 uur Sing-In in de Dorpskerk voor ervaren maar ook onervaren zangers.

Vrijdag 2 februari 19.30 uur Sirkelslag voor Jongeren in onze kerk (in het Achterom).

t/m zaterdag 3 februari Actie Kerkbalans

Vrijdag 9 februari vanaf 10.00 uur in het Achterom Koffiepunt voor senioren georganiseerd door Commissie Kruispunt.

Dinsdag 13 februari Kerkcafé inlopen vanaf 19.30 en om 20.00 uur Jacobine Geel in gesprek met schrijfster en filosofe Désanne van Brederode*.

Woensdag 14 februari 10.00 uur Kerkdienst in de Torenhof voor Senioren.

Woensdag 14 februari 19.30 uur ’Rebible’ Lezing door Inez van Oord in de Johanneskerk, Naarderstraat, Laren*.

*Zie voor meer informatie www.belkerken.nl

 


   

 

(Sing- In 31 januari)

(Sirkelslag in het Achterom 2 februari

(Torenhof kerkdienst voor senioren 14 februari)

 

 

     

 

 

GESPREKSKRINGEN 

- Er is een kring in de Bijvanck die eens per maand overdag bijeenkomt, voor inlichtingen mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

- Er is ook een kring in Blaricum-Dorp o.l.v Ds. Arie de Boer die eens per drie weken ‘s avonds bijeenkomen. Voor inlichtingen mail:  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

 

Subcategorieën