Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

 

 


Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

8eromMaal-werkgroep
Eens per maand op dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi dekt, bij binnenkomst de jassen aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden. Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten!
Aanmelden: bij Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Sopranen voor de cantorij
De cantorij van de Dorpskerk bestaat uit zangers (m/v) die er plezier aan beleven liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.

Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00 -20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk. U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen. Voor informatie neemt u contact op met de cantor, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

 

Update: 10 mei 2022

 

 

 

 

 

ZWO staat voor = Zending – Werelddiakonaat – Ontwikkelingssamenwerking

Verantwoordelijkheden - aandachtspunten - jaarplanning

Onze ZWO valt onder Regionaal Dienstencentrum Noord-Holland / classis Hilversum.
Een deel van de activiteiten wordt gedaan door de Diakonie.

Verantwoordelijkheden:
Deze zijn voor een ZWO commissie in het algemeen :          
        -  Voorlichting/informatie geven
        -  Bewustzijnsverandering, - vorming
        -  (Politieke) acties plegen
        -  Actieve rol bij het inzamelen van geld

Speciaal aandachtspunt:
De situatie in het Midden Oosten t.a.v. de verhouding Israel/Palestijnen ons toegewezen door onze kerkelijke instanties.


Inkomsten ZWO:
6.       Bron inkomsten   : zie hieronder

Inspiratiebronnen/tijdschriften:
7.          Info uit tijdschriften en info van Kerk In Actie en Regionaal Dienstencentrum                                         

Sub 1   - In kerkdiensten(themadiensten) aangereikt door Kerkinactie met posters en folders publicaties in Onderweg. Verder initiatieven aangeboden door het regionaal dienstencentrum

Sub 2   - In gesprek zijn met groepen over ZWO, meningsvorming, zoals attent maken op cq handtekeningenactie voor Fair Trade, aandacht aan o.a. Max Havelaar producten, zie verder onder sub 3 en 4;

Sub 3   - Paasgroeten acties (te koop aanbieden van wenskaarten die naar gevangenen in binnen- en buitenland worden verstuurd.) Schrijf- verkoopacties voor Amnesty International, vier keer per jaar.                     

Inzamelen van postzegels en briefkaarten (melkbus) en opsturen aan Kerk in Actie (levert elk jaar landelijk groot bedrag op!)

Sub 4   - Oikocrediet is een microcredit financieringsinstelling met christelijk roots. De ZWO – die 4 certificaten van elk € 200 bezit - geeft jaarlijks in maart tijdens een kerkdienst. Speciale  aandacht aan Oikocredit.
 
Sub 5   - Vorige jaren werden door Kerk in Actie en ICCO met veel succes activiteiten aangeboden, die kerkleden bewust maakten van de situatie in het Midden Oosten.

Sub 6   - Het blad Vandaar wordt gelezen.

Voor meer informatie: kunt u het contactformulier invullen.


ps.

de 40 dagen actie : Dit is een belangrijke activiteit onder de noemer ‘ontwikkelingssamenwerking’, die niet wordt uitgevoerd door onze ZWO Cie, doch door een aantal gemeenteleden uit de Protestantse en Rooms Katholieke Kerken in Blaricum, Laren en Eemnes is de INTERKERKELIJKE 40 DAGENACTIE; de opbrengsten zijn veelal bestemd voor kleinere doelen in Afrika en Zuid Amerika.

 

 

 

 

 

 


Week 41 en verder

 

Maandag 11 oktober 13.30 uur
Kerk-Wandelen met de Dorpskerk, even de gedachten verzetten tijdens het wandelen! Heerlijk lekker even uitwaaien op de hei van Blaricum en Huizen olv Anneke van ’t Hull, info: (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). Een mooie route door bos & hei vanaf de P bij de Tafelberg. Honden mits aangelijnd, zijn welkom. Denkt u aan goede wandelschoenen? Opgeven niet nodig, maar we vertrekken op tijd. Graag tot ziens! 

Dinsdag 12 oktober van 11.00 tot 12.00 uur
Gebedskring in ’t Achterom. Voor info: Ds. Arie de Boer, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. tel. 06-2310 9242.

Woensdag 13 oktober – Verschijning nieuwe bijbelvertaling, de NBV21.
https://www.bijbelgenootschap.nl/nieuws-nbv21-blogserie-vertaalwijzigingen/

Vrijdag 15 oktober 10.00 -12.00 uur
Koffiepunt voor Senioren van 70-plus in de consistoriekamer van de Dorpskerk. Want: nu het kouder wordt, kunnen we niet meer samenkomen op het terras van ’t Achterom. Mocht u opgehaald willen worden? Bel met Bep Boekensteyn: 06-53101347 of Anne-Marie de Fouw 06-2123 0727. Hartelijke groet van het Kruispunt-team: Bep, Sabine, Tiny & Anne-Marie

Voor iedereen die eind van de week met HERFSTvakantie gaat……véél plezier!!!! 

Donderdag 28 oktober 13.30 uur
Uitje in de buurt voor 70-plus door de Cie.Kruispunt. Noteer de datum alvast!

Kijkt u mee met de kerkdienst via de livestream en wilt u toch bijdragen aan de collecten?

College van Kerkrentmeesters 
Als u hierop klikt, leest u de collecte-doelen van de komende zondagen in onze Dorpskerk Blaricum. Wilt u specifiek bijdragen aan het doel van een bepaalde kerkdienst, dan is dat mogelijk onder vermelding van de datum van de dag/ doel, liefst voor eind van de maand. Dit i.v.m. de administratie voor de specifieke doelen. U kunt overmaken op onze bankrekening: NL45RABO 0308 4012 39  

College van Diakenen  
Wij collecteren weer voor vele verschillende doelen, klik hier voor informatie. U kunt uw bijdrage overmaken op bankrekening NL38RABO 0139807993, dan verdubbelt onze Diaconie uw bijdrage! 

GESPREKSKRINGEN

 

In de Dorpskerk is een Gespreks- en een Bijbelkring. De Bijbelkring is tijdelijk stopgezet. 

De gesprekskring komt rond 22 juni weer samen. Voor meer informatie over deze kring, mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 

Alle kringen worden geleid door ds. Jurjen Zeilstra. Met elkaar bespreken we diverse onderwerpen aan de hand van de Bijbel. Zo raken we onderling ook meer betrokken op elkaar als gemeente van de Dorpskerk.

De kringen vinden doordeweeks, overdag of ’s avonds, plaats bij de deelnemers thuis en duren zo’n twee uur. 

Gespreksgroep Blaricum 30+
Het plan is om tweede helft juni een kennismakingsavond te organiseren waar we samen de wensen en mogelijkheden voor een nieuwe gespreksgroep 30+ verkennen. Wie heeft daar belangstelling voor? Laat het spoedig weten aan Janny Schreiber of aan Jurjen Zeilstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.), dan komen zij met een voorstel.

 Update: 14-6-2022

 

 

 

Subcategorieën