Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Het is alweer bijna zomervakantie!!! Door de corona-crisis heb je in het voorjaar al een hele tijd vrij gehad, maar vakantie is toch anders. Zélfs als je niet op reis gaat. Hopelijk zijn jullie allemaal over naar de volgende klas. Een aantal van jullie gaat na de vakantie naar de middelbare school: een spannende en nieuwe sprong in de toekomst!

Dominique, Lauren, Maud en Rozemarijn: heel veel succes op jullie nieuwe school!

En we hebben ook drie jongeren die zijn geslaagd voor hun eindexamen: Anne, Kees en Stijn: gefeliciteerd, toppers! Namens de Kinderkerk en Jeugdkerk12+ zijn zij al in de bloemetjes (en lekkers😊) gezet. En nu alvast voor iedereen: FIJNE ZOMERVAKANTIE!!!

Diana, Mieke, Pauline en Rita

De Dorpskerk is sinds juni weer open, na een wekenlange ‘lockdown’ (dat woord kent iedereen in NL tegenwoordig wel, denk ik). Er mocht worden ‘geoefend’ met max. 30 mensen in de kerk. En vanaf 5 juli mogen dat er zelfs 100 zijn. Een mooi moment om hopelijk in een volle kerk, en met alle jeugd, afscheid te nemen van onze oudste Kinderkerkkinderen – die naar de middelbare school gaan.

En wie weet zijn er ook wel jongeren die geslaagd zijn en hun middelbare schooldiploma hebben behaald. Fijn om elkaar nog een keertje te zien voordat de zomervakantie begint!

Uit:Top Geheim, Corien Oranje; lezen: Handelingen 27-21-26 en 39-44) 

In veel landen hebben kinderen geen zwemles. In Indonesië bijvoorbeeld. Als je bij zee woont, leer je zwemmen van je vriendjes. En woon je ver weg van water, dan zul je het nooit leren.

Vroeger was dat ook zo. In de tijd van Paulus waren er veel mensen die echt niet konden zwemmen. En om dan in zee overboord te springen, dat is gevaarlijk. Zeker als je geen reddingsvest hebt. 

Het is misschien wel de avontuurlijkste reis in de Bijbel, die boottocht van Paulus naar Italië. Stel je voor, veertien dagen lang storm, je bent zo misselijk dat je niks binnenhoudt, je wordt heen en weer geslingerd, en je hebt overal blauwe plekken van alle keren dat je tegen de wand bent aangeknald.

En dan eindelijk land in zicht. Nou ja, niet in zicht, want het is te donker om iets te zien. Maar aan het geluid van de branding hoor je dat je in de buurt van land moet zijn. Fijn? Nee, gevaarlijk! Het schip loopt op een zandbank, en breekt in tweeën.

‘Dood de gevangenen!’ roepen de soldaten. Ja, want stel je voor dat er iemand vlucht!

Maar dat gaat gelukkig niet door. Iedereen springt overboord. Wie kan zwemmen, zwemt naar het strand. En de rest pakt een stuk hout of een plank die in het water drijft.

Iedereen overleeft de schipbreuk! Als God wil dat je ergens naartoe gaat, dan kom je daar. Wat er ook gebeurt onderweg. 

Hoe oud was jij toen je je zwemdiploma haalde? En je (groot-) ouders?

Supriseparty                     Lezen: Matteüs 28:1-7                                     (Uit:Top Geheim, Corien Oranje) 

Wat zou jij doen als je erbij was geweest toen Jezus aan het kruis stierf? Als je gezien had hoe hij begraven werd? 

0 ik zou meteen naar Galilea gaan, want hij heeft gezegd dat hij daar naartoe gaat nadat hij weer is opgestaan uit het graf;

0 ik zou boos zijn en denken: dus Jezus was helemáál niet de Zoon van God!

0 ik zou alleen maar verdrietig zijn..

Jezus’vrienden zouden een feestje kunnen organiseren. Met slingers en een spandoek met “welkom terug!” en lekker eten en drinken. Of nog beter: ze zouden vast in de richting van Galilea kunnen gaan. Want Jezus heeft gezegd dat hij ze daar zou ontmoeten. Jezus heeft het er zo vaak met zijn vrienden over gehad. Dat hij dood zal gaan. Maar ook dat hij na drie dagen weer terug zal komen. Maar na de begrafenis is er niemand die eraan denkt. Niemand die klaarstaat om hem te verwelkomen. Niemand die een speech heeft voorbereid, een koek heeft gebakken of een geit heeft geslacht. Ze zijn allemaal in diepe rouw. Er gaan op die derde dag alleen een paar vrouwen naar het graf. En ze gaan er niet heen omdat ze Jezus hopen tegen te komen, maar omdat ze zijn dode lichaam willen balsemen. Ze krijgen de schrik van hun leven als ze ineens die engel tegenkomen. “Jullie zoeken Jezus? Die gekruisigd is? Hij leeft!”

(gratis af te halen in de kerk op 1 maart a.s.) 

Op zondag 1 maart begint de 40-dagentijd: de tijd die we gebruiken om ons voor te bereiden op het allergrootste christelijke feest van allemaal: het Paasfeest. Het thema voor de Kinderkerk is in deze periode: “Een teken van Leven”.

Telkens wanneer het volk Israël het (in de verhalen in de Bijbel) moeilijk had, zei God: ‘Ik ben er.’ Hij gaf een teken van leven. In deze Veertigdagentijd ontdekken we hoe belangrijk tekens van leven kunnen zijn, ook voor ons nu nog!

Lezen Genesis 1: 26-31 (Uit: Top Geheim, Corien Oranje)

Met Oud en Nieuw komen mensen vaak opeens met allerlei goede voornemens op de proppen. Bijvoorbeeld dat ze willen stoppen met roken, of minder gamen en meer sporten. Dat soort dingen. Ken jij soms iemand die heeft gezegd dat hij/zij wil afvallen? Lees dan vooral door!:) 

Er zijn heel veel soorten diëten. Ook heel gekke. Welke zou jij kiezen?

       Het zonnebrildieet: met een blauwe zonnebril op eet je minder omdat het eten er zo onsmakelijk uitziet.

       Het lintwormdieet: met een lintworm in je darmen kun je alles eten wat je wilt; de lintworm eet de helft op en jij wordt steeds dunner.

       Het McDonald’sdieet: nooit meer naar de supermarkt, maar je ontbijt, lunch en avondeten bij McDonald’s kopen. 

Er zijn mensen die hun dieet uit de Bijbel halen. Ze noemen hun dieet het ‘Genesisdieet’. “Gezond en fit met het Genesisdieet!” “God heeft het aanbevolen!”  Ze eten vooral granen, noten, groente en vruchten. Want dat is wat God aan Adam en Eva te eten gaf. Je mag ook bepaalde soorten vlees of vis eten bij dit dieet. Maar suiker, wit brood en bijv. varkensvlees moet je laten staan, net als koeienmelk. Wat denk jij ervan? Kun je de Bijbel als dieetboek gebruiken? En weet jij misschien wanneer God de mensen toestemming gaf om vlees te eten? *                                         

Wat een ontzettend leuke voorstelling was dat op 22 december!

Jan-Marcel, de goochelaar en buikspreker van het Vrolijk Theater uit Amersfoort, had de lachers op zijn hand met zijn grappige verhalen en trucs. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel, en de oudere kinderen die meenden dat ze zijn trucjes wel doorhadden, mochten komen assisteren. Toen bleek het toch niet zo makkelijk als ze dachten! Handpop Paula was brutaal maar enorm grappig. En tussen dit alles door vertelde Jan-Marcel het verhaal van de Wijzen uit het Oosten, die een ster hadden gezien en deze volgden om het kindje Jezus te vinden in de stal in Bethlehem.

Tot slot kregen alle kinderen een eigen kleine goocheltruc mee naar huis, om uit te proberen op opa en oma of andere vrijwilligers. Een geslaagde middag, vast en zeker om nog eens te herhalen!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.