Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Lezen Genesis 1: 26-31 (Uit: Top Geheim, Corien Oranje)

Met Oud en Nieuw komen mensen vaak opeens met allerlei goede voornemens op de proppen. Bijvoorbeeld dat ze willen stoppen met roken, of minder gamen en meer sporten. Dat soort dingen. Ken jij soms iemand die heeft gezegd dat hij/zij wil afvallen? Lees dan vooral door!:) 

Er zijn heel veel soorten diëten. Ook heel gekke. Welke zou jij kiezen?

       Het zonnebrildieet: met een blauwe zonnebril op eet je minder omdat het eten er zo onsmakelijk uitziet.

       Het lintwormdieet: met een lintworm in je darmen kun je alles eten wat je wilt; de lintworm eet de helft op en jij wordt steeds dunner.

       Het McDonald’sdieet: nooit meer naar de supermarkt, maar je ontbijt, lunch en avondeten bij McDonald’s kopen. 

Er zijn mensen die hun dieet uit de Bijbel halen. Ze noemen hun dieet het ‘Genesisdieet’. “Gezond en fit met het Genesisdieet!” “God heeft het aanbevolen!”  Ze eten vooral granen, noten, groente en vruchten. Want dat is wat God aan Adam en Eva te eten gaf. Je mag ook bepaalde soorten vlees of vis eten bij dit dieet. Maar suiker, wit brood en bijv. varkensvlees moet je laten staan, net als koeienmelk. Wat denk jij ervan? Kun je de Bijbel als dieetboek gebruiken? En weet jij misschien wanneer God de mensen toestemming gaf om vlees te eten? *                                         

Wat een ontzettend leuke voorstelling was dat op 22 december!

Jan-Marcel, de goochelaar en buikspreker van het Vrolijk Theater uit Amersfoort, had de lachers op zijn hand met zijn grappige verhalen en trucs. De kinderen zaten op het puntje van hun stoel, en de oudere kinderen die meenden dat ze zijn trucjes wel doorhadden, mochten komen assisteren. Toen bleek het toch niet zo makkelijk als ze dachten! Handpop Paula was brutaal maar enorm grappig. En tussen dit alles door vertelde Jan-Marcel het verhaal van de Wijzen uit het Oosten, die een ster hadden gezien en deze volgden om het kindje Jezus te vinden in de stal in Bethlehem.

Tot slot kregen alle kinderen een eigen kleine goocheltruc mee naar huis, om uit te proberen op opa en oma of andere vrijwilligers. Een geslaagde middag, vast en zeker om nog eens te herhalen!

Vanaf 18 februari tellen we dit jaar de dagen tot het Paasfeest: zonder de zondagen zijn dat precies 40 dagen* (zie WEETJE hieronder). In die periode (heel passend de “40-dagen tijd” genoemd) bereiden we ons voor op Pasen. Wat moet je daar voor doen?
Wat doe je normaalgesproken als er een feestje op komst is? De datum in je agenda zetten; nieuwe feestkleding kopen; je huis versieren en iets extra lekkers koken of bakken? Dat doen veel mensen voor het Paasfeest allemaal ook.


Maar wat we vooral doen in de 40-dagen tijd is NADENKEN. Nadenken over Jezus, over zijn leven, over de dingen die Hij ons in zijn leven heeft willen leren en ook welke betekenis zijn dood voor ons heeft. Ook nu nog, na bijna 2000 jaar! Dat is zó veel, en vaak zó moeilijk, dat je daar best eens 40 dagen van het jaar voor uit mag trekken , om daar eens extra goed over na te denken. En er over te praten natuurlijk; thuis en op school en in de (kinder-)kerk. En ná die 40 dagen zien we hopelijk heel veel reden om een mooi Paasfeest te vieren!

Het wordt de hoogste tijd, dat we het jeugdwerk van de Dorpskerk op social media gaan zetten: we willen immers graag zoveel mogelijk jeugd (en ook de ouders) bereiken en laten weten welke mooie dingen we in de Dorpskerk doen!

WIE (jongeren/ouders?) WIL ONS DAARBIJ HELPEN?

Aanmelden kan op Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of via 06-50449091 (jeugdouderling Mieke Bleys)

Vanaf 2015 is er een belangrijke verandering in de opzet van de Kinderkerk:

Er zal niet wekelijks, maar alleen op de eerste zondag van de maand + tijdens kerkelijke feestdagen Kinderkerk zijn voor de basisschooljeugd.

In de Zomervakantie is er Zomerstop. Voor de rest van de data zie het rooster van de Kinderkerk.

Heb jij een leuke opmerking, lijfspreuk, levensmotto of andere tekst die geschikt is voor onze “Quote van de maand”? Mail ‘m dan door naar de redactie van jouw Flits: Mieke Bleys.