Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Dopen, trouwen of rouwen

Dopen

In de kerk kun je meelevend lid worden door de doop. De doop is het teken van de inlijving in de gemeente van Christus. Als één van beider ouders verbonden is met de Dorpskerk, kan men zich opgeven om het kind te laten dopen. Het is ook mogelijk om als volwassene uitgesproken het geloof te aanvaarden. Dat geschiedt ook in de doop. Voorafgaand aan de doop vinden één of meerdere gesprekken met de dienstdoende predikant plaats.

Voor meer informatie over dopen kunt u contact opnemen met onze ouderling Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,.

Trouwen

Bij een christelijk huwelijk ontvangt het bruidspaar Gods zegen over het gegeven ja-woord. Dit geschiedt alles in bij het bruidspaar passende, stijlvolle sfeer. Voorafgaand aan het huwelijk vinden meerdere gesprekken met de predikant plaats. Zo wordt de trouwdienst een afronding en een hoogtepunt in een goed samenzijn. Wilt u trouwen in onze kerk, dan zou de dienstdoende predikant zeker hierover met u van gedachten willen wisselen. 


Voor algemene informatie over o.a. verhuur neemt u contact op met de koster: de heer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.,
mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. telefoon: 06-2223 1078.

 

 

 

 

 Rouwen

Is een naaste van u overleden en wilt u een rouwdienst of wilt u hem/haar herdenken? neem contact op met de koster Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., telefoon: 06-2223 1078

Of heeft u vragen over ons Kerkhof? hiervoor de heer Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..  contactpersoon, telefoon: 06-1530 6861.

Het is ook mogelijk, indien u geen gebruik wilt maken van een dominee tijdens de uitvaart, een beroep te doen op Mevrouw Annette Horsman. Zij is ritueel uitvaartbegeleider en kan in samenspraak met de familie de ceremonie begeleiden. Samen met de familie stelt zij de afscheidsplechtigheid samen, gebruikmakend van haar ervaring en expertise. Zij werkt hierin samen met de uitvaartverzorger. Voor meer informatie: www.annettehorsman.com/ritueelbegeleiding

foto: Annette Horman