Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Jaarrekening 2018

Hieronder is de verkorte staat van baten en lasten 2018 van PG te Blaricum opgenomen.

 

De staat van baten en lasten laat een nadelig saldo zien van € 112.717. De begroting kwam uit op een klein overschot van € 295. Het teleurstellende resultaat wordt veroorzaakt doordat de beleggingen een verlies gaven van € 98.347 terwijl een winst van € 46.000 was begroot. Overigens is dit verlies in 2019 al weer ingehaald.
De kerkhofexploitatie en de opbrengst uit verhuur van de kerk wegens rouw- en trouwdiensten waren belangrijk hoger dan begroot. Daarnaast viel een aantal kosten lager uit dan begroot. Zo waren de kosten voor de koster, de kosten voor het pastoraat en de kosten van beheer en administratie lager, maar de kostenvoor het kerstdiner hoger dan begroot. Dit alles resulteerde in het voornoemd tekort.
Hierbij zij opgemerkt dat het verlies op de beleggingen geen geldmiddelen vergen en zoals eerder gemeld in 2019 reeds gecompenseerd. De jaarrekening is door de KKA (Kantoor der Kerkelijke Administraties) goedgekeurd en door de Kerkenraad in haar vergadering van 23 mei 2019 vastgesteld. De jaarrekening ligt ter inzage bij ondergetekende. Graag even bericht als u van de gelegenheid tot inzage gebruik wilt maken.

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., penningmeester en voorzitter (ad-interim)