Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Collectes van de Diaconie april-mei 2021

COLLECTEROOSTER

02-05 Prot. Kerk: Kerk als thuisplek voor jongeren

Kinderen en jongeren hebben een plek in de kerk! Onderzoek en ervaring laten zien dat kerken die dit serieus nemen aantrekkingskracht hebben op jongeren en jonge gezinnen, of dit nu in een traditionele of in een vernieuwende omgeving is. Daarom ontwikkelt Jong Protestant, de jeugdwerkorganisatie van de Protestantse Kerk, materialen voor jeugdwerkers en andere vrijwilligers die eraan bijdragen dat de kerk een plek is waar jongeren zich gezien, geliefd en veilig voelen en waar hun aanwezigheid en talenten impact hebben. 

09-05 Kerk in Actie: Syrische vluchtelingen

Van de miljoenen Syriërs die door de oorlog hun land zijn ontvlucht, zijn de meeste terecht gekomen in de buurlanden Libanon, Jordanië en Irak. Ze leven er in grote armoede. Door de economische crisis en de coronapandemie is het moeilijk om een nieuw bestaan op te bouwen. Kerk in Actie ondersteunt Syrische vluchtelingen en arme lokale families met een opleiding in sectoren waar veel vraag is naar personeel, of met het opzetten van een eigen bedrijf. Daardoor worden ze minder afhankelijk van hulp en dat maakt hen weerbaarder. 

16-05 Stap Verder

23-05 Stichting Leergeld

30-05 Voedselbank

06-06 Hospice Kajan

 

COLLECTEVERANTWOORDING DIACONIE 

In maart collecteerde de diaconie alle zondagen voor de 40-dagen-actie van de BEL-gemeenten. Er is totaal daarvoor overgemaakt EUR 1047,00. De diaconie heeft dit bedrag verhoogd tot EUR 4188,00.

 Hartelijk dank voor uw bijdragen.

Met vriendelijke groet,

Bas Reitsma, Penningmeester diaconie