Net als vorig jaar zal de Dorpskerk op de avond van Allerzielen, zaterdag 2 november, van 19.00-21.00 uur geopend zijn. Er zal gelegenheid zijn voor herdenking, meditatie en gebed.
Er kan een lichtje worden ontstoken en ook zijn er buitenkaarsen beschikbaar om op een graf te zetten. Er is geen dienst, maar vrij in en uitgaan.

U bent van harte welkom.
Karin Nelson

ZINGEN IS GEZOND VOOR LICHAAM EN GEEST!

U zingt graag maar beperkt dat tot die keer dat niemand het hoort of tijdens een kerkdienst als u ‘veilig’ kunt opgaan in het geheel.
U heeft geen behoefte solist te worden maar zou het wel leuk vinden in een groep te zingen, samen met mensen die ook graag hun stem gebruiken om éénstemmig of meerstemmig van allerlei muziek te genieten.

Voor al deze mensen is er plaats in de Cantorij van de Dorpskerk te Blaricum waar o.l.v. cantor Peter den Ouden het plezier in zingen op de voorgrond staat. U zult ervaren dat men al snel tot een verrassend resultaat kan komen, een resultaat dat interessant is voor geoefende en minder geoefende zangers.

Het diverse repertoire van de cantorij dient allereerst als ondersteuning van de gemeentezang en is in andere literatuur tevens een verrijking van de liturgie. Wij nodigen u graag uit om deze vocale ‘ervaring’ en ‘uitdaging’ aan te gaan en geheel vrijblijvend een repetitie bij te wonen! Wij repeteren elke woensdagavond van 19.00-20.30 uur in de Dorpskerk aan de Torenlaan in Blaricum. Meldt u van te voren wel even aan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 06-532 11 065 zodat er voor extra partituren gezorgd kan worden.

Zondag 25 augustus 2019 nam de gemeente afscheid tijdens de laatste dienst van Ds. Marnix van der Sijs. Thema van de preek was de droom van Jakob, Genesis 28.
“Hoe gaat het nu met Jakob? Hij gaat zelf verder”. Zo ook Ds. Marnix van der Sijs, hij gaat, samen met zijn Eveline, op eigen verzoek verder, richting Weesp.

Na de dienst werd hij toegesproken door ondergetekende, die de plek in nam van Piet Oldenziel die in het ziekenhuis verblijft. Hierbij werd aangegeven dat de kerkenraad hem zeker dank is verschuldigd voor zijn inzet en betrokkenheid bij de diverse activiteiten. Ook Eveline is bedankt voor haar inzet bij o.a. cantorij en fietstochten. De kerkenraad betreurt het vertrek van de dominee.

Om een blijvend aandenken mee te geven was gekozen voor een mooie tegoedbon voor een kookwinkel. De hobby/passie van de vertrekkende dominee kan hiervan profiteren! Voor Eveline was er een leuke bos bloemen. Van de hand van Henk Aertsen was een lied te horen, gezongen door cantorij en gemeente. Hierna nam de predikant samen met zijn echtgenote afscheid in de kerk.

Wij wensen hen heil en zegen op hun pad.
Annette Horsman, Wnd. voorzitter

Op zondag 8 september vierden we met onze gemeenteleden de opening van het nieuwe kerkenwerkseizoen.
Hoewel we enkele jaren geleden nog van “winterwerk” spraken, voldoet die term eigenlijk niet: steeds meer van onze activiteiten gaan juist en bewust ook in de zomerperiode door, zodat vooral ouderen en mensen die niet op vakantie gaan een vertrouwd plekje hebben waar ze welkom zijn. Toch is het na de zomervakantie prettig om als gemeente op een speciale startzondag bij elkaar te komen, actief met kerk-zijn bezig te zijn en elkaar te ontmoeten.

Deze zondag, die met een stralend zonnetje begon, begeleidde ds. Arie de Boer een interactieve dienst over het verloren schaap. Een bekend thema met een frisse blik. Na de preek ging de jeugd alvast naar het pand Achterom, om de lunch voor te bereiden. Tegen de tijd dat de kerkgangers daar ook naartoe gingen, eerst voor koffie met cake, begon het helaas te regenen.
Gelukkig hadden kerkenraad en enkele andere vrijwilligers daarop gerekend, en kon het feest gewoon doorgaan in een mooie grote tent. Annette Horsman heette iedereen welkom en Mieke Bleys gaf een korte uitleg over het verdiepingsprogramma met als thema “Een goed Verhaal”. De aanwezigen mochten met elkaar in gesprek gaan aan de hand van vragen. Annelet Weegenaar verkocht onderwijl haar zelfgemaakte kaarten en droeg uiteindelijk de mooie som van 76 euro over ten behoeve van Hospice Kajan in Hilversum. De vrijwilligersmarkt kwam door de regen en de drukte wat minder goed uit de verf, en zal daarom op een ander moment in de herhaling gaan.

De jeugd vermaakte zich, na de nodige hulp te hebben geboden bij koffie en lunch, met tafelvoetbal en sjoelen. En ook wel heel fijn dat er na afloop altijd mensen zijn, die even helpen met de tenten af te breken en de boel op te ruimen. Zo maken vele handen licht werk en zijn we samen kerk.

Hartelijk dank aan ds. De Boer en alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een geslaagde Startzondag van te maken!

Mieke Bleys

Vanaf woensdag 9 oktober is er onder leiding van ds. Arie de Boer elke woensdagmorgen in de consistoriekamer van de Dorpskerk een gebedsmoment van 9.00 tot 10.00 uur. Andere data: woensdag 16, 23 en 30 oktober

We lezen een stukje uit de bijbel, zingen een lied en bidden daarna voor onze gemeente. Wie wil mag een gebed hardop uitspreken, maar u kunt ook in stilte meebidden.

Iedereen is hartelijk welkom. Komt u ook? Als u dit gewoon eens een keer mee wilt maken: komt gerust!