Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Seniorenuitje 22 september 2022

Dit jaar gaat het seniorenuitje naar Friesland en staat in het teken van water!

Op 22 september 2022 om 9.00 uur vertrekt de touringcar naar Lemmer, de poort van Fryslân om het grootste nog functionerende stoomgemaal, het Ir. D. F. Woudagemaal, te bezoeken. Dit Unesco Werelderfgoed vertelt een actueel verhaal over klimaatverandering en waterbeheer.

Hierna zetten we koers naar waterstad Sneek, de op twee na grootste stad van Friesland. Als we de binnenstad van Sneek inrijden zien we de Waterpoort met zijn twee torens, en daarnaast fontein Fortuna. De Sneekweek, Grutte Pier en Beerenburg, er zijn nogal wat zaken waar deze Elfstedenstad bekend om staat. Onze lunch gebruiken we in de historische binnenstad. Daarna is er tijd Sneek te ontdekken, op eigen houtje óf met de groep. Wij zorgen voor een stadsplattegrond. Denkt u hierbij eens aan de Martinikerk. Friese kerken zijn vaak sober van inrichting, maar deze is dankzij de on-Fries mooie versieringen absoluut de moeite waard.

Neem ook uw museumkaart mee voor het Fries Scheepvaartmuseum, want de geschiedenis van Sneek, de Friese scheepvaart en het Skûtsjesilen vindt u daar! Of dwaal door de binnenstad.

Cie. Kruispunt hoopt op een zegenrijke dag voor iedereen. Heeft u nog een vraag, stelt u deze dan aan Bep, Tiny, Sabine of Anne-Marie (06 2123 0727).

U kunt zich aanmelden bij Tiny (06-2789 3104) of bij Bep (06-5310 1347). Voor deze dag vragen wij een eigen bijdrage van € 25 per persoon. Uw deelname is definitief na overmaken van de eigen bijdrage op het speciale bankrekeningnummer t.n.v. Protestantse Gemeente Blaricum o.v.v. Seniorenuitje Friesland en het voor 10 september inleveren van het ingevulde aanmeldingsformulier bij Tiny of Bep.