Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

         
 Aan de vooravond van de Stille Week zien we uit naar het Paasfeest. Matteüs en Jakobus waren boeiende reisgenoten, figuurlijk op weg naar Jeruzalem. Helaas hebben we moeten constateren dat vanwege een te geringe aanmelding de letterlijke reis naar Israël niet door kan gaan. Soms waren het persoonlijke omstandigheden, soms de politieke situatie, dan weer financiële redenen. Niets aan te doen, we hopen op betere tijden. Genoten hebben we van de laatste aflevering van Tekst en Muziek in de Dorpskerk met de Bach Cantorij Baarn en gedichten van Cees Nootenboom. De avonden met "Blaricum aan Tafel", het leerhuis Keltische spiritualiteit en de Groothuisbezoeken. Wat waren er de afgelopen tijd weer veel boeiende ontmoetingen! 
Groothuisbezoeken 2023

Leden van de Dorpskerk zijn de komende maanden hartelijk welkom om in hun eigen wijk op een van de onderstaande avonden een groothuisbezoek bij te wonen. In iedere wijk worden uitnodigingen verspreid. Op zo’n avond, gezellig bij iemand thuis in de huiskamer, zal ds. Jurjen Zeilstra kort met ons naar de actuele situatie van de kerk kijken (aan de hand van het VUCA-model: volatile, uncertain, complex en ambigue). Het accent ligt op ontmoeting. De wijkindeling staat in de jaargids op de pagina’s 26-30. U bent hartelijk welkom! Meldt u zich aan bij uw eigen wijkouderling. Wijken 1 en 2 zijn al geweest. Wijk 3 (Aliëtte van de Wal) volgt op 19 april en voor wijk 4 (Jantien Oldenziel) staat 11 mei gepland. Save the date! 

Belijdenis en/of dopen?

Voor Pinksterfeest 28 mei 2023 staat er in de Dorpskerk een belijdenis en doopdienst op het programma. Er zijn al aanmeldingen. Denk je ook wel eens aan het belijden van je geloof en aan de doop voor je zelf of voor je kind? Neem contact op met Jurjen Zeilstra. 

Tiener gespreksgroep

De tienergespreksgroep van de Dorpskerk komt eens in de maand bijeen op maandagavond,19.30-20.30 uur. De eerstvolgende bijeenkomst is op 3 april, op de studeerkamer, Lindenheuvel 6, Hilversum. We bespreken van alles en nog wat, actueel, over de bijbel, kunst, geschiedenis en cultuur. Meld je aan bij ds. Jurjen Zeilstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                                                                                

Jurjen Zeilstra

 

GESPREKSKRINGEN 

In de Dorpskerk zijn drie gesprekskringen. Met elkaar bespreken we diverse onderwerpen aan de hand van de Bijbel. Zo raken we onderling ook meer betrokken op elkaar als gemeente van de Dorpskerk. De kringen vinden doordeweeks, overdag of ’s avonds, plaats en duren zo’n anderhalf uur.

Voor informatie en de exacte bijeenkomstdatum van de Bijvanck/Eemnes/Almere gesprekskring, mail naar  Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Deze kring vindt bij een kringlid thuis plaats.  

Gesprekskring Oude Dorp is opnieuw gestart met hierin nu zo’n tien personen en komt bijeen in ’t Achterom. 

Ook is er een Gespreksgroep Blaricum 30+, gestart in de zomer van 2022.
Deze komt nu eens per maand bij een kringlid thuis bijeen. 

Alle gesprekskringen worden geleid door Ds. Jurjen Zeilstra, onze predikant.
Wie belangstelling heeft voor een van deze drie genoemde kringen, neemt a.u.b. contact op met hem per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of per telnr. 035-624 7449  of mobielnr. 06-2150 9446. 

 Update: 21-11-2022

 

 

 

Subcategorieën