In en rond de kerk

Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

8eromMaal-werkgroep
Eens per maand op maandag-, dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi dekt, bij binnenkomst de jassen aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden. Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten!

Sopranen voor de cantorij
De cantorij van de Dorpskerk bestaat uit zangers (m/v) die er plezier aan beleven liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.

Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00 -20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk. U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen. Voor informatie neemt u contact op met de cantor, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wijkcontactpersonen.
Om regelmatig contact te zoeken en te houden met onze gemeenteleden heeft onze kerk een netwerk van contactpersonen. Onze gemeenteleden zijn verdeeld over drie geografische gebieden met elk een wijkouderling, die tezamen met zo’n 10 Wijkcontactpersonen en soms ook een coördinator voor hun wijken zorgdragen. Soms een bloemetje bij een 75+ verjaardag, soms een tel. gesprek in deze Coronatijd, soms even kijken hoe het met een zieke gaat en dat alles in uw eigen wijk. En! Het wordt zeer op prijs gesteld, dit onderlinge contact. Ook de teams hebben regelmatig contact met elkaar en met de dominee/-pastorale werker, die ook op hun verzoek (of op verzoek van de gemeenteleden zelf) bezoeken aflegt aan deze en gene. De Wijkcontactpersonen komen als groep zo’n driemaal per jaar bijeen tezamen met de predikant om met elkaar praktische zaken te bespreken en om ook zelf aan de hand van een thema in het geloof opgebouwd te worden.

• Voor Pastoraal Team II zoeken we een Wijkcontactpersoon voor de omgeving Rotondeweg/Bierweg. Wilt u meer informatie hierover, neem svp contact op met Anne-Marie de Fouw: email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • Ter aanvulling van ons Pastorale Team III zoeken we een Wijkcontactpersoon voor de wijk omgeving Adama van Scheltemalaan in de Blaricummermeent; contact hierover kunt u opnemen met Aliëtte van der Wal, email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Misschien ook iets is voor u? Meld u zich dan bij de betreffende wijkouderling!

Update: 11 nov 2021