In en rond de kerk

Ook in de Dorpskerk zetten tal van vrijwilligers zich in. Ook iets voor u / jou?

De activiteiten, waar nieuwe mensen bij kunnen, staan op alfabetische volgorde.

*      8eromMaal-werkgroep

Eens per maand op een dinsdag- en woensdagavond vinden er maaltijden in ons Pand Achterom aan het Achterom 1 te Blaricum plaats, waar alleenstaande dorpsgenoten uit de samenleving elkaar ontmoeten en samen van een heerlijk diner genieten.

De gasten worden zo nodig thuis opgehaald en na afloop van het diner weer thuisgebracht door chauffeurs. Tijdens de maaltijd is een gastvrouw of –heer aanwezig, die de tafel mooi opdekt, bij binnenkomst de jassen   aanneemt, de gasten naar hun plaats begeleidt en hen onderhoudt door talloze onderwerpen aan te snijden tijdens de maaltijd.

In de keuken wordt door kok en koksmaatje een lekkere driegangenmaaltijd voorbereid, in de gezellige landelijke keuken van het Achterom, waarna er door de gasten van al het lekkers gesmuld kan worden.Heeft u er altijd al van gedroomd keukenprins of –prinses te mogen zijn, bij ons bij de 8eromMaaltijd is het mogelijk! Schrijf u snel in als u van koken houdt en kom u uitleven met koken voor onze gasten!

*      Autodienst

Voor de kerkgangers, die slecht ter been zijn of problemen hebben om naar de kerk te Komen, is er een  autodienst die u thuis ophaalt en weer thuisbrengt. Daar zijn geen kosten aan verbonden, mits degene die hulp inroept binnen een straal van 8 km om de Dorpskerk heen woont.

Er zijn een aantal chauffeurs voor deze dienst beschikbaar, maar ook zij zijn weleens ziek of  zakelijke verplichtingen hebben of soms zijn met vakantie, waardoor onze activiteit zou staken, hetgeen niet de bedoeling is. U hoort een dag tevoren of er van uw diensten gebruik wordt gemaakt.

Ook indien u alleen iemand mee kunt nemen naar de kerk en niet na de dienst naar huis kunt brengen, bent u van harte welkom in ons team. Interesse bij het team chauffeurs te komen?

*      Sopranen voor de cantorij

De cantorij van de Dorpskerk zijn zangers (m/v) die er plezier aan beleven onder leiding van een professional liederen in te studeren. Dat kunnen nieuwe liederen zijn om de gemeentezang te ondersteunen, maar met hoogtijdagen worden er bijzondere werken ingestudeerd in vierstemmige zettingen passende bij het thema van de dienst.
Wekelijks repeteert de cantorij o.l.v. cantor Peter den Ouden op woensdagavond van 19.00–20.30 uur in de consistorie van de Dorpskerk.

U bent van harte uitgenodigd om ook eens mee te komen zingen.
Meld u zich bij Miny Beuving 035-5315312 of Margriet Vos e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

*      Welkomstcommissie zondagse kerkdienst

We zoeken gemeenteleden die op zondagmorgen onze kerkgangers welkom willen heten bij de voordeur van de kerk. U dient om half tien aanwezig te zijn in de kerk.

*      Wijk-contactpersoon

U kunt deel gaan uitmaken van de groep van wijkcontactpersonen.

Momenteel is in deze werkgroep 1 vacature in Blaricum-Dorp, t.w. de wijk:

-        Omgeving Bierweg, Smedenweg, Rotondeweg, Huizerweg midden.

De groep Wijk-contactpersonen verzorgt in de Dorpskerk ‘het omzien naar elkaar’. Ieder heeft een wijkje met mensen waarmee contact wordt onderhouden: af en toe even aanbellen, op de hoogte blijven van geboorte, ziekte, meeleven met schoolgaande kinderen, omkijken naar een oudere in de wijk etc.

Nu zit daar ook het 80+ verjaardagsbezoek bij, daarbij gaat u op verjaardagsvisite bij onze jarige senioren in het eigen contactwijkje, met een felicitatie en een kleine attentie.

De Wijkcontactpersonen komen driemaal per jaar bijeen.
       *   Tweemaal per jaar om met elkaar van gedachten te wisselen over onderwerpen die een Contactpersoon verbinden, maar ook die ons in ons geloof opbouwen, zodat we handvatten hebben als we gemeenteleden bezoeken, die onze ondersteuning nodig hebben.
       *   Eenmaal per jaar is er een activiteit zoals een gezamenlijke fietstocht.

*      Zondagse bloemendienst

Iedere zondag staan er schitterende bloemen op de tafel voorin de kerk. Dat alles wordt verzorgd door een klein groepje toegewijden, waarvoor we uitbreiding zoeken.

Het uitzoeken van de bloemen en schikken tot een bos, doen zij met veel liefde en inzet. Deze zondagse bloemen worden als groet van de gemeente door de dienstdoende diaken na de kerkdienst bezorgd bij een gemeentelid die wel een hart onder de riem kan gebruiken óf die iets heugelijks te vieren heeft gehad. Daarnaast verricht deze werkgroep ook hand- en spantdiensten voor andere werkgroepen.

Wilt u dit team met uw komst uitbreiden?

Update: 6-12-2019