Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de predikant - mei 2023

Van de winter kan ik genieten, maar naar de zomer kan ik verlangen. Eindelijk geraken wij weer vorstvrij.  Ik moet u eerlijk zeggen dat ik het heerlijk vind buiten te zijn zonder jas, ook ’s  avonds. Ook al leven wij met klimaatverandering en is Nederland waarschijnlijk de Côte d’Azur vande toekomst, je kunt nog steeds je vorstgevoelige plantjes nog maar beter niet vóór half mei in de tuin zetten. Eindelijk gaan we nu echter de ‘ijsheiligen’, Mamertus (11 mei), Pancratius (12 mei), Servatius (13 mei) en Bonifatius (14 mei) voorbij en is de ergste kou uit de lucht. Maar wijze spreuken waarschuwen ons: Al is Mamertus oud en grijs, hij houdt van vriezen en van ijs. En: Pancraas, Servaas en Bonifaas, geven ijs en vorst helaas.

We zien uit naar het Pinksterfeest. Dat is voor Israël het voorjaarsoogstfeest geweest, een rijke symboliek. Op de veertigste dag na Pasen vieren we de hemelvaart van Christus als een troonsbestijging. Dit is een in het geloof zwaar onderschatte essentiële tussenstap op weg naar Pinksteren. 

Op de vijftigste dag na Pasen is het Pinksteren en staat de zomer op het punt om aan te breken. Wij leven met het reliëf van de seizoenen.

Jurjen Zeilstra

***

Tiener gespreksgroep

De tienergespreksgroep van de Dorpskerk komt eens in de maand bijeen op maandagavond,19.30-20.30 uur op de studeerkamer, Lindenheuvel 6, Hilversum. We bespreken van alles en nog wat, actueel, over de bijbel, kunst, geschiedenis en cultuur. Meld je aan bij ds. Jurjen Zeilstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                                                                         
(Ds Jurjen Zeilstra is per telefoon te bereiken onder nummer 035-624 7449 en 06-2150 9446 en/of per email: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.