Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

van de predikant - januari 2023

Voor zover nog niet in het nieuwe jaar in den lijve ontmoet, wil ik iedereen een gezegend 2023 toewensen. Ik weet dat er mensen zijn die zozeer onder de indruk zijn van onopgeloste problemen, dat ze zich geblokkeerd voelen om de toekomst onbevangen tegemoet te treden. Ik herken dat wel. Met name de grootschaligheid van processen, kan je een gevoel van machteloosheid geven. Ondertussen, laten we beseffen dat het gevoel onder druk te staan niet nieuw is. Door de eeuwen heen hebben mensen geleden ten gevolge van rampen, oorlogen, epidemieën, onderdrukking en dwingelandij. Ook op microschaal is er een wet van behoud van ellende, waarop de enige waardevolle reactie is: De moed niet verliezen en elkaar helpen waar mogelijk. Tegelijkertijd mogen wij genieten van de mooie dingen in het leven, de veerkracht van de natuur en de hartelijkheid van liefdevolle ontmoetingen. Er is schoonheid, ook al is er ook gevaar. Laten we leven, als een vioolspeler op het dak. 

Kerkbalans 2023

Denkt u in januari aan de Kerkbalans? Dat is de nationaal aangestuurde actie ter ondersteuning van de lokale kerken. Door bij te dragen helpt u concreet om de Dorpskerk in stand te houden. Dan gaat het niet alleen om de kerkdiensten. De Dorpskerk is zoveel meer. Het is een gastvrije plaats om te vieren, te gedenken en te geloven. Hier worden mensen uitgezonden om anderen nabij te zijn in voor- en tegenspoed. Pastorale zorg is een belangrijke kerntaak. Gastvrijheid staat voorop. Maar de kerk is ook een huiskamer voor het dorp, om even op adem te komen. ‘Kom allen bij mij,’ zegt Jezus. ‘Ik zal jullie rust geven.’ (Matteüs 11,28) Ons jaarthema 2022/2023 is: Blaricum aan Tafel in de Dorpskerk. 

Reis naar Israël en Palestina

Zoals eerder aangekondigd hoopt ds. Zeilstra in de periode 29 mei – 8 juni 2023 een reis naar Israël te leiden. Tot nu toe heeft zich een twintigtal mensen voorlopig aangemeld. Er is nog plaats. Hebt u interesse? Geeft u zich voorlopig vrijblijvend op bij ds. Zeilstra: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Leerhuis Keltische Spiritualiteit

Wat betreft het leerhuis Keltische Spiritualiteit is bij verschijning van dit blad de eerste bijeenkomst al geweest. Maar u kunt zich nog aansluiten. De bijeenkomsten vinden plaats in Het Achterom op 17 en 31 januari, 14 februari, 7 maart en 21 maart. Voor een reader met teksten wordt gezorgd. Meldt u zich aan bij ds. Jurjen Zeilstra (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.). 

Tiener gespreksgroep

De tienergespreksgroep van de Dorpskerk komt eens in de maand bijeen op maandagavond, 19.30-20.30 uur. De eerste bijeenkomst in het nieuwe jaar is op 30 januari op de studeerkamer, Lindenheuvel 6, Hilversum. We bespreken van alles en nog wat, actueel, over de bijbel, kunst, geschiedenis en cultuur. Meld je aan bij ds. Jurjen Zeilstra, Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. 

Groothuisbezoeken 2023

Leden van de Dorpskerk zijn de komende maanden hartelijk welkom om in hun eigen wijk op een van de onderstaande avonden een groothuisbezoek bij te wonen. In iedere wijk worden uitnodigingen verspreid. Op zo’n avond, gezellig bij iemand thuis in de huiskamer, zal ds. Jurjen Zeilstra kort een actueel onderwerp inleiden. Het accent ligt op ontmoeting. De wijkindeling staat in de jaargids op de pagina’s 26-30. U bent hartelijk welkom!
Meldt u zich aan bij uw eigen wijkouderling. De data zijn de volgende. Voor wijk 1 (Wil Vooijs): 7 februari; wijk 2 (Anne-Marie de Fouw): 21 maart; wijk 3 (Aliëtte van de Wal): 19 april en voor wijk 4 (Jantien Oldenziel): 11 mei. Save the date!
 

Blaricum aan Tafel: Stevige Kost

In het kader van ons jaarthema willen we nu ook graag letterlijk met elkaar aan tafel gaan en elkaar ontmoeten bij een eenvoudige, doch voedzame maaltijd. De eerste twee maaltijden staan gepland op dinsdag 24 januari en 21 februari en vinden plaats in de consistoriekamer van de kerk. Inloop vanaf 17.30 uur, aan tafel om 18.00 uur. De maaltijden worden afgerond met koffie tegen 20.00 uur. Niets verplicht, maar er ligt naast het bord een boeiende gespreksvraag op tafel: Stevige Kost dus. Aanmelden bij Wil Vooijs: 06-38339036 of: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..                                                           
Jurjen Zeilstra