startzondag 2019

Op zondag 8 september vierden we met onze gemeenteleden de opening van het nieuwe kerkenwerkseizoen.
Hoewel we enkele jaren geleden nog van “winterwerk” spraken, voldoet die term eigenlijk niet: steeds meer van onze activiteiten gaan juist en bewust ook in de zomerperiode door, zodat vooral ouderen en mensen die niet op vakantie gaan een vertrouwd plekje hebben waar ze welkom zijn. Toch is het na de zomervakantie prettig om als gemeente op een speciale startzondag bij elkaar te komen, actief met kerk-zijn bezig te zijn en elkaar te ontmoeten.

Deze zondag, die met een stralend zonnetje begon, begeleidde ds. Arie de Boer een interactieve dienst over het verloren schaap. Een bekend thema met een frisse blik. Na de preek ging de jeugd alvast naar het pand Achterom, om de lunch voor te bereiden. Tegen de tijd dat de kerkgangers daar ook naartoe gingen, eerst voor koffie met cake, begon het helaas te regenen.
Gelukkig hadden kerkenraad en enkele andere vrijwilligers daarop gerekend, en kon het feest gewoon doorgaan in een mooie grote tent. Annette Horsman heette iedereen welkom en Mieke Bleys gaf een korte uitleg over het verdiepingsprogramma met als thema “Een goed Verhaal”. De aanwezigen mochten met elkaar in gesprek gaan aan de hand van vragen. Annelet Weegenaar verkocht onderwijl haar zelfgemaakte kaarten en droeg uiteindelijk de mooie som van 76 euro over ten behoeve van Hospice Kajan in Hilversum. De vrijwilligersmarkt kwam door de regen en de drukte wat minder goed uit de verf, en zal daarom op een ander moment in de herhaling gaan.

De jeugd vermaakte zich, na de nodige hulp te hebben geboden bij koffie en lunch, met tafelvoetbal en sjoelen. En ook wel heel fijn dat er na afloop altijd mensen zijn, die even helpen met de tenten af te breken en de boel op te ruimen. Zo maken vele handen licht werk en zijn we samen kerk.

Hartelijk dank aan ds. De Boer en alle vrijwilligers die hebben geholpen om er een geslaagde Startzondag van te maken!

Mieke Bleys