Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Kerkasiel

Sinds vrijdag 26 oktober is er een doorlopende kerkdienst aan de gang in de Bethelkerk in Den Haag. Daarmee wordt kerkasiel verleend aan een Armeens gezin met drie kinderen, dat al negen jaar in Nederland woont en met uitzetting wordt bedreigd.

Vanuit het hele land doen mensen mee om deze kerkdienst gaande te houden. Ook vanuit Blaricum.

ZONDAG 2 DECEMBER 2018: We belden ‘s avonds om 10 voor 7 aan bij de Bethelkerk in Den Haag, waar we gastvrij werden ontvangen in een mooie lichte ruimte. In een hoek zaten de Armeense kinderen met hun ouders aan de maaltijd. We tekenden
het gastenboek en gingen een mooie kerkruimte binnen. In totaal waren we misschien met 17 mensen. Het werd een prachtige inspirerende dienst. Ds. Marnix van der Sijs was de voorganger, Peter den Ouden speelde prachtige stukken van Satie en Bach en een achttal leden van de Dorpskerkcantorij zong een paar Engelse liederen en psalmen. De preek was bijzonder en ook de langere stiltes, de reflectie en het gezamenlijke gesprek erna.

Het verhaal van David die de reus Goliath versloeg, werd verteld. David was een eenvoudige herder, gewapend met slechts een stok en een slinger. Maar door zijn enkelvoudige intentie, het rotsvaste vertrouwen geworteld in zijn hart, wist hij de enorme reus, waar iedereen bang voor was met één steen uit zijn slinger te doden. Voor mij past dit verhaal perfect bij de situatie van de Armeense vluchtelingen die in de Bethelkerk verblijven en waar nu al wekenlang onafgebroken diensten worden gehouden, om te voorkomen dat de IND binnenvalt en de vluchtelingen die hier onderdak hebben gekregen, het land uit laat zetten. De spontane acties die dit heeft ontketend, volgen misschien niet de wetten van het land, maar wel de wetten van het hart. Door een gezamenlijke krachtige intentie is het mogelijk deze situatie te keren.

Iedereen die dat wil kan te allen tijde diensten bijwonen in de Bethelkerk inDen  Haag, om deze actie te steunen.

Jan van Zanten, lid cantorij