Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Afscheid Gerrit Imhoff

Heeft u er wel eens over nagedacht wat er allemaal moet gebeuren voor een nieuw nummer van Onderweg bij u in de brievenbus ligt? Vast niet.

Daarom is het goed eens stil te staan bij een van die werkers achter de schermen: Gerrit Imhoff, die al 28 jaar de verspreiding van Onderweg binnen de PGB (en haar voorloper) coördineert. Hij (inmiddels 88 jaar jong) heeft nu de kerkrentmeesters laten weten dat de tijd gekomen is naar een opvolger (m/v) te zoeken. Die zijn daarmee bezig.

In het begin verzorgde Gerrit ook de administratie met de acceptgiro’s; “dat was een heel gedoe,” vertelde hij mij, toen ik bij hem was om over zijn werk voor ons kerkblad te praten, “maar dat hoeft gelukkig niet meer.” Nu haalt hij elke maand de oplage voor de PGB op in Laren op het centrale bezorgadres, verdeelt ze over de vaste bezorgers en brengt de stapel bij hen thuis. Die bezorgers zijn middelbare scholieren die er een zakcentje mee verdienen. “Dat is mijn grootste zorg: dat een van die jongens ermee ophoudt, wat moet je dan? De hele oplage per post versturen is geen optie, veel te duur vooral met dikke nummers.”

Er zijn vijf van die bezorgers, drie in het oude dorp, 1 voor de Bijvanck en sinds kort weer 1 voor Huizen. En dan is er nog een veertigtal exemplaren dat per post gestuurd wordt, naar oud-predikanten en naar leden buiten Blaricum/ Huizen.

Eigenlijk vond Gerrit het helemaal niet nodig dat er over hem een stukje geschreven zou worden. En als het dan toch moet, dan zonder foto. Met dat laatste heb ik na enig heen en weer gepraat ingestemd. Maar dat stukje is er toch gekomen.

Gerrit, bedankt voor je inzet al die jaren.
Henk Aertsen