Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

In Memoriam Avond 9 november 2018 17.30-21.30 uur

Op de Algemene Begraafplaats aan de Woensbergweg te Blaricum wordt elk jaar een herdenkingsavond gehouden, waarbij overledenen worden herdacht door vele lichtjes bij de graven te ontsteken.

Deze bijeenkomst is geïnspireerd op de eeuwenoude traditie van Allerzielen, welke steeds op 2 november wordt gevierd bij de Rooms Katholieke kerk.

Deze alternatieve In Memoriam Avond, die steeds op een aangepaste datum plaatsvindt, trekt elk jaar veel belangstellenden van alle gezindten.

Dit jaar zal opnieuw worden samengewerkt  met de Historische Kring Blaricum, waarbij dia´s en foto’s van graven worden getoond van gedenkwaardige mensen die rusten op deze begraafplaats.

Het betreft o.a. kunstenaars, musici, architecten, wetenschappers, bekende televisie persoonlijkheden en belangwekkende  dorpsgenoten.

De presentatie zal worden gehouden in een verwarmde tent en bestaat uit afbeeldingen van de collectie Beeldbank Blaricum, waarbij vele herinneringen maar ook eerbetoon een belangrijk aandeel vormen.

Hoewel alle overledenen voor nabestaanden belangrijk zijn, is een keuze gemaakt voor mensen die enige betekenis hadden voor ons land of dorp. 

In de aula wordt een warm kopje koffie of thee aangeboden. Hoewel de avond wordt georganiseerd door enkele vrijwilligers, is enige hulp welkom, onder andere door het plaatsen van vele lichtjes bij de graven.

Ook kinderen zijn van harte welkom, mits onder begeleiding.

De herdenkingstent wordt beschikbaar gesteld door Dutch Party Company. En ook de Historische Kring Blaricum maakt deze avond mogelijk.

Voor nadere info : Henk de Boer (beheerder), Lies Verver  06 188 30 727  of Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.