Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Woord achteraf eerste Kerstvolkszang Dorpskerk (2)

'Wat een rare naam' werd er door iemand gezegd.

Het was dan ook de eerste keer dat dit – in de rest van Nederland volkomen ingeburgerde fenomeen - in Blaricum gehouden werd.

Waar Sky-radio half november al met zijn klassiekers als 'All I want for Christmas' en 'Last Christmas' losbarst, heeft de kerk zijn eigen klassiekers.

Klassiekers die bij iedereen bekend zijn, vanuit een diepgeworteld verleden.

Het mooiste komt dat tot zijn recht bij het samen met een top koor zingen in een in Kerstsfeer versierde kerk.  En al deze ingrediënten waren aanwezig afgelopen 23 December.

Het kleinkoor Concertino uit Sliedrecht o.l.v. Martin Zonnenberg (bekend van radio en TV) zong spatzuiver prachtige Christmas Carols, begeleid door Marijn Borsje op orgel en met Pascal van de Velde die weergaloos trompet speelde.

 Bram Veerman

Het was een feest om zo vlak voor Kerst samen in een volle Dorpskerk al die prachtige Kerst klassiekers te mogen zingen. Bram Veerman