Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

nagenieten eerste Blaricumse Kerstdiner

Aan het begin van 2018 zijn we nog aan het nagenieten van het succes van het eerste Blaricums Kerstdiner op 13 en 14 december jl.

Pas begin oktober presenteerden wij, onze koster Ron Flens en ik, het idee aan de kerkenraad dat ik al vanaf het renoveren van het pandje Achterom voor ogen had; Kerst vieren met zoveel mogelijk mensen op die prachtige locatie. Wat een kans om de Dorpskerk weer op een positieve manier op de kaart te zetten! 

Maar een week of 6 om alles voor elkaar te krijgen is best kort. Natuurlijk hadden we al wat praktisch voorwerk gedaan, maar het was flink lobbyen om het evenement met sponsorgelden betaalbaar te krijgen.

Ondanks het voor Blaricum volkomen nieuwe concept was zonder uitzondering iedereen gelijk enthousiast. 

Beide avonden waren in no-time volledig uitverkocht en we hebben veel mensen moeten teleurstellen. 

En toen was het zover en stond daar een tent wat eigenlijk geen tent meer was, maar een feestzaal met kroonluchters, mooi gedekte tafels met kaarsen en prachtige kerstdecoraties.

Iedereen die binnenkwam was sprakeloos en stiekem waren we natuurlijk apetrots.

Het eten was perfect verzorgd door Floris Catering en werd uitgeserveerd door vrijwilligers uit de kerkenraad, Blaricumse ondernemers en de dominee. Het viel allemaal bijzonder in de smaak. Tussen de gangen door was er muzikale omlijsting en werd er een inspirerend verhaal verteld door Ds. Marnix van der Sijs.

Wat was nu het succes van het Blaricums Kerstdiner?

Je kunt een heleboel van tevoren plannen, maar dat maakt het nog geen succes. Het succes was de sfeer die aan tafel ontstond tussen mensen die elkaar in een andere setting ontmoetten. Soms kenden ze elkaar, maar veelal schoven ook 'vreemden' aan, wat na het voorgerecht al geen vreemden meer waren.

Iedereen nam aan het eind van de avond afscheid met de woorden 'volgend jaar zijn we er weer bij'.

Voor een sfeerimpressie klik op:  Kerstdiner in het Achterom.

Trudy Baan