Door verder te klikken op onze website, accepteert u cookies en vergelijkbare technieken. Hiermee verzamelen we persoonsgegevens en volgen wij uw internetgedrag. Klik op de knop meer informatie voor onze privacy statement.

 
 
 
 

Woord achteraf eerste Kerstvolkszang Dorpskerk

Eén van de verbindende dingen in de kerk vind ik zingen. Dus een Volkskerstzang met veel samenzang spreekt mij aan. Ik nodigde mijn vader uit om mee te gaan op 23 december, want hij houdt ook van zingen en knalt het liefst ver boven iedereen uit. Nou, dat lukte hem deze keer niet hoor! We zaten vooraan, vlak bij het Kleinkoor Concertino. Ze waren door ziekte maar op halve kracht (nu 14 man en vrouw sterk), maar wat een volume kwam er uit die geoefende kelen! Als de trompet van Martijn Borsje ook nog vaardig mee schetterde, was het feest compleet.

Naast me zat een mevrouw, die vertelde dat ze niet kerkelijk was, maar met kerst alle kerst samenzangdiensten uit de regio bezocht. Zo kwam ze in heel verschillende kerkgebouwen en overal was een andere sfeer. Ze was onder de indruk van ons prachtige kerkje (wie niet?), maar ook van de échte kerstsfeer die er hing: ingetogen maar tegelijk feestelijk en intens. We hebben een heerlijk avondje gehad, en wat mij betreft doen we zoiets ook met Pasen (en Pinksteren, en…).

Mieke Bleys

ps. Klik hier voor 3 foto's.