Naast een gezellig samenzijn op de 2e vrijdag in januari en februari, bezochten wij in het kader van ‘uitje in de buurt’ het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in ’s-Graveland. Nadat wij ons ‘interactief’ hadden uitgeleefd in de presentatieruimte, was het heerlijk toeven in het café met een kopje thee. Leuk elke keer weer verrassende locaties te ontdekken zo dicht bij huis.

Voor uw agenda:

Vrijdag 9 maart 10.00 - 12.00 uur ‘koffiepunt’ Achterom!

Donderdag 29 maart (de laatste donderdag van maart) maken wij een toertje door de Blaricummermeent en verpozen wij na afloop in restaurant Bruis (voorheen Meenthuis).

Info/aanmelden bij Anne-Marie de Fouw, Machteld de Hoop, Sabine van Dijk (035-6937258)

Op de 2e en 4e woensdag van de maand wordt er om 10.00 uur een kerkdienst gehouden.

Op de tweede woensdag is er een katholieke voorganger, Pastoor Jan Willems,

Op de vierde woensdag gaat er een dominee voor.

Is er in de maand een vijfde woensdag, dan leidt Pastoor Maciej Sendecki de dienst.

Alle diensten zijn zo oecumenisch mogelijk. Iedereen is welkom.

Sinds een tijdje is Woonzorgcentrum Torenhof aan de Torenlaan in Blaricum veranderd in een Somatisch Verpleeghuis. Daarom kon er - opnieuw - een geestelijk verzorger worden aangetrokken. Dat is mevrouw Ds. Tanja Viveen, die ook al sinds 2002 dit werk doet in Verpleeghuis Naarderheem in Naarden. Mevrouw Viveen werkt 4 uur per week in Torenhof. Zij bezoekt de bewoners en twee keer per maand is er onder haar leiding een gespreksgroep. “Een leuke groep, niet te groot zodat er echt onderling contact is. Er kunnen gerust nog wat mensen bij”, zegt mevrouw Viveen.

Over de betekenis van haar werk in Torenhof vertelt zij, dat juist bij het ouder worden er vaak veel herinneringen los komen. Mensen hebben dan de behoefte om de balans op te maken. Het loslaten van het leven zoals het was is een heel proces en roept veel vragen op. Ds.Tanja Viveen hoopt dat zij zowel in individuele gesprekken als in groepsgesprekken iets voor de bewoners van Torenhof kan betekenen.

Tiny de Wit- van Huizen, vrijwilligster in Torenhof.

Bent u 70plus, dan organiseert de Commissie Kruispunt van de Dorpskerk regelmatig dingen: altijd gezellig en soms leerzaam!

Info: Lucienne Berkman 035-5318712, Sabine van Dijk 035-6937258, Machteld de Hoop 035-6943327, Joyce van Someren Greve 035-5387243 en Truus Tims 035-5265220

Komt u ook??  Kijk in deze rubriek (Senioren) of op de Agenda voor de data.

(er is een autodienst, indien u graag komt, maar opgehaald wilt worden bel: 5336405).

Bijeenkomsten:

- op elke tweede vrijdag van de maand is er van 10.00- 12.00 uur in het Achterom een zgn. "Koffiepunt". Soms met een bepaald thema maar doorgaans vooral voor een praatje onder het genot van koffie met iets lekkers (en een enkele keer met een punt!)

- op elke laatste donderdagmiddag van de maand is er een uitje in de buurt. Om 14.00 uur verzamelen de deelnemers zich op het Oranjeweitje vanwaar de auto's vertrekken naar een "attractie".