Ons Kerkcafé

THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Zie ook eigen website Kerkcafe.

Op donderdag 22 maart zal familietherapeut Else-Marie van den Eerenbeemt onze spreekster zijn.

Else-Marie van den Eerenbeemt is familietherapeut, docent gezinsbehandeling aan de Hogeschool van Amsterdam en onderzoeker op het gebied van familiebetrekkingen.

citaat Else - Marie: "Het contextuele pastoraat, waarin ik geschoold ben, is de pastorale tak van de contextuele benadering. Een belangrijk kenmerk daarvan is het betrekken van de familie (de context) in de gesprekken met (of behandeling van) van een persoon.

De familie waarin je opgroeit heeft grote invloed op je latere leven. Het is mede bepalend voor de relaties die je aangaat, het werk dat je kiest, je geloofswereld en hoe je omgaat met je (eventuele) eigen kinderen.

Familiebanden zijn onverbrekelijk; van je partner kun je scheiden, maar je vader blijft altijd je vader, ook al is er onmin, ook al emigreer je naar Zanzibar of nog verder weg.

Familiebanden kunnen een belangrijke steun zijn in het leven èn belemmerend werken en beide aspecten kunnen onbewust doorwerken in een volgende generatie".

Van den Eerenbeemt is een onderhoudend spreker die haar betoog voorziet van talloze voorbeelden uit de praktijk, maar ook uit de literatuur. Haar boeken zijn makkelijk leesbaar voor een breed publiek. Drie voorbeelden: ‘Door het oog van de familie, over liefde, leed en loyaliteit,’ en ‘De liefdesladder, over familie en nieuwe liefdes,’ en ‘Wie krijgt de gouden armband van moeder? Iedere familie heeft een erfenisverhaal.’

Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld (per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Inlopen (met koffie) vanaf 19.30 uur; aanvang thema-avond om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot nog een glas drinken. De toegang van de bijeenkomsten is altijd gratis, wel vragen wij uw aandacht voor de "koffiebus" waarin u uw gaven kunt deponeren ter bestrijding van de onkosten. Alle avonden worden gehouden in de Dorpskerk, klik op Adres en Google Maps.

Nadere inlichtingen bij Henk Aertsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-5269027, of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Spontane donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)

------------- Terugblik en geluidsopnames hieronder ----------------

Op 13 februari 2018 werd Désanne van Brederode geïnterviewd door drs. Jacobine Geel.