Ons Kerkcafé

THEMA-AVONDEN ‘OP HET RAAKVLAK VAN GELOOF EN SAMENLEVING’

Zie ook eigen website Kerkcafe.

Belangstellenden uit alle denkrichtingen, vrienden en kennissen zijn welkom. Opgave vooraf wordt op prijs gesteld (per email Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. ).

Inlopen (met koffie) vanaf 19.30 uur; aanvang thema-avond om 20.00 uur. Na afloop is er gelegenheid tot nog een glas drinken. De toegang van de bijeenkomsten is altijd gratis, wel vragen wij uw aandacht voor de "koffiebus" waarin u uw gaven kunt deponeren ter bestrijding van de onkosten. Alle avonden worden gehouden in de Dorpskerk, klik op Adres en Google Maps.

Nadere inlichtingen bij Henk Aertsen Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-5269027, of Gert van Dijk Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 035-6245648.

Er is in de afgelopen jaren een omvangrijk email netwerk opgebouwd waardoor belangstellenden op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten. Wie tot dit netwerk wil toetreden kan zich opgeven (eveneens) via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. Spontane donaties zijn altijd welkom; ons bankrekening nummer is: NL20ABNA 0607 741090 tnv. G. van Dijk cj (onder vermelding van: Kerkcafé)

Eerstvolgende keer:  donderdag 30 november komt Kim Putters van het Sociaal-Cultureel Planbureau. Voor de pauze zal hij worden geïnterviewd door drs. Jacobine Geel, na de pauze volgt het tweede deel van het interview waarbij het mogelijk is met de gastspreker in discussie te gaan.

Prof. dr. Kim Putters (1973) was naast diverse bestuurlijke functies van 2003-2013 lid van de Eerste Kamer. Sinds 2013 is hij directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau, en daarnaast hoogleraar Beleid en Sturing van de Zorg aan de Erasmus Universiteit.
Mensen die hem van dichtbij meemaken omschrijven hem als een getalenteerde  duizendpoot,  met  een  grote maatschappelijke betrokkenheid. ‘Kim wil de wereld ietsje beter achterlaten dan hij die heeft aangetroffen,’ aldus zijn moeder onlangs in een achtergrondartikel over hem. Zijn positie als directeur van het Sociaal en Cultureel Planbureau is hem daarom niet alleen professioneel, maar ook persoonlijk op het lijf geschreven. Het SCP doet onderzoek naar hoe het in sociaal en  godsdienstig  opzicht  met  Nederland en de Nederlanders gesteld is, en wat daar in de loop van de jaren in verschuift.  Een  van  die  verschuivingen,  en  één  die  Kim  Putters  zorgen baart, is de groeiende afstand tussen mensen die in onze complexe, hoogtechnologische samenleving mee kunnen komen, en de mensen die het allemaal niet kunnen volgen en afhaken: de  ‘cans’  en  de  ‘cannots’.  Kenmerkend voor Putters is dat hij het niet bij deze analyse laat, maar ook nadenkt over manieren om die afstand kleiner te maken. Hoe bouw je een samenleving waar mensen zich serieus genomen voelen en zich iets aan elkaar gelegen laten liggen? Wat is de rol en verantwoordelijkheid van de overheid daarin? En hoe belangrijk zijn in dit verband sociale gemeenschappen zoals kerken? Dit zijn vragen die in het gesprek met Kim Putters aan de orde zullen komen.  

Op de eerste avond van de nieuwe cyclus donderdag 28 september werd dr. Jan Terlouw geïnterviewd door drs. Jacobine Geel.